30 Δεκ 2013

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ "ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ"!


Στιγμιότυπο από τους αγώνες της Κυριακής 15/12 που διεξήχθησαν στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Αιγάλεω. Στη φωτογραφία σε πρώτο πλάνο φαίνεται ο Ανδρέας Μιναδάκης (αριστερά) και ο Παύλος Λιάμης (δεξιά),που αγωνίζονται με την ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω Γ'.

Τελείωσε την Κυριακή 15/12 το Κυπέλλο “Σπύρος Μπίκος” 2013, με τη διεξαγωγή του 7ου και τελευταίου γύρου. Δυστυχώς ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α΄, μετά από έναν δραματικό αγώνα έναντι του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας ηττήθηκε τελικά με το οριακό σκορ 2,5-3,5 και έχασε έτσι την ευκαιρία να τερματίσει στην πρώτη τριάδα της διοργάνωσης. Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας, καθώς με τις νίκες του Θανάση Καραγιάννη και του Παναγιώτη Ρηγάτου έναντι του Ανδρέα Παπασταυρόπουλου και του Παναγή Σκλαβούνου αντίστοιχα, προηγηθήκαμε με σκορ 2-0. Σχεδόν ταυτόχρονα, ακολούθησε η ισοπαλία του Αποστόλη Τσιροπούλα με τον Κώστα Κόρδη και η ήττα του Γιώργου Κουλαξουζίδη απ΄ τον Φίλιππο Κοεράντ. Έτσι με το σκορ στο 2,5-1,5 και δύο παρτίδες να απομένουν η νίκη έμοιαζε να είναι κοντά. Όμως στην πίεση χρόνου, κάποια αμοιβαία λάθη των παικτών και στις δύο σκακιέρες οδήγησαν τελικά στην ήττα τους Γιάννη Σπυρακόπουλο και Κώστα Κορρέ απ΄ τους Ανδρέα Λαγγούση και Νίκο Καλλία αντίστοιχα, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2,5-3,5. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα μας κατέλαβε την 7η θέση στην τελική κατάταξη.

Στο Β΄ Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' γνώρισε την ήττα απ΄ την ομάδα του Σ.Ο. Κορυδαλλού Α΄, με σκορ 0,5-7,5 και κατέλαβε την 24η θέση της τελικής βαθμολογίας. Ήττα υπέστη και ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ΄ απ΄ την ομάδα του Α.Σ. “Άσπρος Πύργος” με σκορ 0-6.

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου ήταν: 
Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας - Σ.Ο. Αιγάλεω Α' : 3,5-2,5 
Σ.Ο. Αιγάλεω Β΄ - Σ.Ο. Κορυδαλλού Α΄ : 0,5-7,5 
Σ.Ο. Αιγάλεω Γ΄ - Α.Σ. “Άσπρος Πύργος” : 0-6

Αναλυτικά αποτελέσματα για το Κύπελλο "Σπύρος Μπίκος" 2013 υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.  (δείτε στην ενότητα "Ομαδικά") αλλά και στο Chess Results

Η επόμενη διασυλλογική διοργάνωση, που θα ξεκινήσει στις αρχές της νέας χρονιάς, είναι το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας “Νίκος Στρόφαλης” 2014, στο οποίο ο Σ.Ο. Αιγάλεω θα αγωνιστεί με αρκετές ομάδες.