5 Μαρ 2020

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ: ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2/2020

Ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας μίλησε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για το έργο του σωματείου και υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα προβεί σύντομα στις διάφορες μικρές επισκευές που χρειάζεται η αίθουσα του συλλόγου.
Την πίττα του για το 2020 έκοψε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω το Σάββατο 22/2/2020. Παραδοσιακά η εκδήλωση αυτή είναι μια ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους του σωματείου να βρεθούν μαζί σε ένα πιο χαλαρό κλίμα από τη συνηθισμένη ένταση των αγώνων ενώ για το Δ.Σ. είναι επίσης μια ευκαιρία να κάνει απολογισμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και να θέσει τα ζητήματα που απασχολούν το σωματείο στους τοπικούς άρχοντες.

Όπως πάντα βασικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν και φέτος η βράβευση των ομάδων και των αθλητών του Σ.Ο.Αιγάλεω που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε. Για το 2019 οι διακρίσεις ήταν : 

Ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Μάνδρος με την ομάδα <14 ετών που κατέλαβε την 3η θέση στην Αττική στο Κύπελλο <14 ετών 2020. Από αριστερά Παναγιώτης Λουρίδας, Νικόλας Καραγιώργος, Αλέξανδρος Γκογκορέσης και Δέσποινα Τσαγδή (για λογαριασμό του εγγονού της Κωνσταντίνου Μέρτογλου)
Ομαδικές Διακρίσεις:

- 3η θέση στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών (ισοβαθμία στις θέσεις 1-3).
Συμμετείχαν: Νικόλας Καραγιώργος, Λάμπρος Τέγος, Αλέξανδρος Γκογκορέσης, Παναγιώτης Λουρίδας, Κωνσταντίνος Μέρτογλου και Χρήστος Γκουτούφας.

Ατομικές Διακρίσεις:

- Κωνσταντίνος Μέρτογλου: 4η θέση στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα 2019 στη ΣΤ΄ Δημοτικού,

- Δημήτρης Σκυριανόγλου: 3η θέση στην Αττική στο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων.

- Κλέιντα Ταφάνι: Για τη συμμετοχή της στην ομάδα του Π.Ο.Α. 2018 (εκκρεμούσε η βράβευσή της)

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας βραβεύει την Πρωταθλήτρια Ελλάδας Νέων Γυναικών Αμαλία Κουτσίδη για την επιτυχία της στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Επίσης, για ακόμη μια χρονιά, βραβεύτηκαν οι σκακιστές-μαθητές του Σ.Ο.Αιγάλεω οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις:

- Αμαλία Κουτσίδη: Τμήμα Βιοτεχνολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

- Ιωάννα Διακούλη: Τμήμα Στατιστικής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών



O επικεφαλής της παράταξης "Η άλλη πρόταση για το Αιγάλεω" και παλιός φίλος του σωματείου κ. Κώστας Σάμιος έδωσε ακόμη μια χρονιά το παρών στην πίττα του Σ.Ο.Αιγάλεω

Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τις απονομές στους νικητές του 1ου Ανοιχτού Τουρνουά Rapid Σ.Ο.Αιγάλεω 2020 (δείτε αναλυτικά εδώ):


Γενική Κατάταξη:
1. Θανάσης Καραγιάννης 
2. Παναγιώτης Ρηγάτος
3. Κωνσταντίνος Μέρτογλου

Κατηγορία <16 ετών:
1. Ιωάννης Μυλωνάκης
2. Χρήστος Γκουτούφας
3. Νικόλας Καραγιώργος
4. Αντώνης Κιούρκου
5. Άγγελος Αντώναρος

Κατηγορία <12 ετών:
1. Χάρης Βασιλάκης
2. Διονύσης Καλαντζής
3. Γιάννης Δραγασάκης

Κορίτσια:
1. Αντιγόνη Τσιώκου



Ο πρόεδρος των "Φίλων του Πυριτιδοποιείου" κ. Δημήτρης Μπέσης μόλις έχει βραβεύσει την Αντιγόνη Τσιώκου

Τέλος έγινε ειδική μνεία στους ανθρώπους που βοηθούν και στηρίζουν το σωματείο αναλαμβάνοντας διαιτησίες (Χρήστος Τσερκέζης, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιάννης Κατρίτσης) ή εκτελώντας εργασίες συντήρησης (Τζέτνορ Ταφάνι) αλλά και σε αυτούς που έχουν αναλάβει τα τμήματα προπόνησης του σωματείου (Μαρία Κυριάκου, Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, Άκης Δρακόπουλος, Κώστας Μουτούσης).


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων. Παρευρέθηκε ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για το έργο του σωματείου και υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα προβεί σύντομα στις διάφορες μικρές επισκευές που χρειάζεται η αίθουσα του συλλόγου. Επίσης παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας και ρύθμισης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κ. Ηλίας Μάνδρος. Εκ μέρους της παράταξης "Η άλλη πρόταση για το Αιγάλεω" παρευρέθηκε ο επικεφαλής της και παλιός φίλος του σωματείου κ. Κώστας Σάμιος και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της αθλητικής επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω κ. Γιάννης Σάμιος ενώ εκ μέρους της δημοτικής παράταξης "Αιγάλεω Νέα Εποχή" παρευρέθηκε η κ. Μαή Γεωργούλη

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Αιγάλεω-Νέα Εποχή" κ. Μαή Γεωργούλη (δεύτερη από δεξιά) με τους νικητές της κατηγορίας <16 στο 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Rapid Σ.Ο.Αιγάλεω 2020 (από αριστερά Νικόλας Καραγιώργος, Αντώνης Κιούρκου και η η μητέρα του Γιάννη Μυλωνάκη (που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί).
Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων και σωματείων όπως ο κ. Νίκος Καββαδίας, πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, ο κ. Σταμάτης Σέρβος, ταμίας της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, ο κ. Δημήτρης Μπέσης, πρόεδρος των "Φίλων του Πυριτιδοποιείου" (εκπροσώπησε και την παράταξη "Ανάπλαση Αιγάλεω" εκ μέρους του επικεφαλής τέως δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί) αλλά και ο καλός φίλος κ. Κοσμάς Κέφαλος από το Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας. Ακόμα παρευρέθηκε η διοικήτρια των ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαΐτειο κ. Δέσποινα Τσαγδή, η οποία παρέστη επίσης με την ιδιότητα της γιαγιάς του Κωνσταντίνου Μέρτογλου και παρέλαβε για λογαριασμό του τα βραβεία του καθώς ο Κωνσταντίνος την ίδια ώρα αγωνιζόταν σε τουρνουά στο Περιστέρι όπου αναδείχτηκε πρώτος! (δείτε εδώ). Τέλος παρευρέθηκε και ο εκδότης της "Εφημερίδας του Αιγάλεω" κ. Γιώργος Καφετζής.

Να αναφέρουμε ότι η πίτα ήταν προσφορά του κ. Βασίλη Καραχισαρίδη από την Αρτοποιια-Ζαχαροπλαστικη-Catering Λουβρο. Επίσης ο κ. Νίκος Γονίδης προσέφερε ένα αντίγραφο του βιβλίου του "Δώδεκα Χτύποι" (βλ. σχετικά εδώ) το οποίο κληρώθηκε μεταξύ των παρισταμένων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα, μέρος του οποίου προσέφερε η Pizza Fan. Φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι διαθέσιμες εδώ.



Και του χρόνου!