21 Φεβ 2020

Π.Ο.Α. 2020: ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ο.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ 6ο ΓΥΡΟ

Στιγμιότυπο από το ματς του 6ου γύρου του Π.Ο.Α. 2020 ανάμεσα στον Σ.Ο.Αιγάλεω και τον Σ.Ο.Κορυδαλλού
Δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 6ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2020 καθώς στο κρίσιμο ματς με τον Σ.Ο.Κορυδαλλού ηττήθηκε με σκορ 4,5-5,5.

Για ακόμη μια φορά η ομάδα μας έφτασε κοντά στο πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν τα κατάφερε... Το ματς ξεκίνησε πολύ θετικά με τις νίκες της Ελένης Σιούλα, Χάρη Βασιλάκη και Νικόλα Καραγιώργου επί των Αμαλία Καραγιαννίδου, Άρη Κιοσόγλου και Παναγιώτη Τσαμπούλη αντίστοιχα (για τον Χάρη Βασιλάκη αυτή ήταν και η πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα του Π.Ο.Α., παρά το τρακ της πρώτης συμμετοχής ο νεαρός σκακιστής μας απέδωσε πολύ καλά!). Η ήττα της Κλέιντα Ταφάνι από την Βασιλική Τσαμπούλη διαμόρφωσε το σκορ στο 3-1 αλλά τα πράγματα φαινόταν πως πήγαιναν καλά. Ακολούθησε ήττα της Μαρίας Κυριάκου από τη Αναστασία Φίλη και δύο ισοπαλίες στις αντρικές σκακιέρες για τον Παναγιώτη Λάσπα (με τον Γιώργο Τασούλα, ο σκακιστής μας είχε δύσκολη θέση αλλά κατάφερε να την κρατήσει) και τον Σπύρο Τσαγκαρόπουλο (με τον Γιάννη Γκούμα). Το σκορ ήταν πλέον στο 4-3 και στις τρεις σκακιέρες που απέμεναν ο Χρήστος Γκουτούφας πίεζε τον αντίπαλό του Παναγιώτη Πουρνάρα στη σκακιέρα <20 ετών, ο Άκης Δρακόπουλος φαινόταν να έχει μια ασφαλή θέση απέναντι στον Νίκο Συρίγο στην 1η σκακιέρα και ο Παναγιώτης Καλόφωνος είχε δύσκολη θέση αλλά με αρκετές τύχες ισοπαλίας στην 4η σκακιέρα με τον Σταμούλη Νούτσο. Έτσι ενώ φαινόταν ότι είχαμε τουλάχιστον την ισοπαλία με κάποιες τύχες νίκης, τελικά ο Χρήστος Γκουτούφας έμεινε στην ισοπαλία (είναι αλήθεια ότι η θέση του δεν του έδινε αντικειμενικές δυνατότητες να πιέσει για παραπάνω χωρίς να παραβιάσει), ο Παναγιώτης Καλόφωνος δεν επέλεξε τη βαριάντα που θα έβαζε τα περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλό του και ηττήθηκε ενώ στην 1η σκακιέρα σε ένα αντικειμενικά ισόπαλο φινάλε ίππων ο Άκης Δρακόπουλος σε ελαφριά πίεση χρόνου από αβλεψία επέτρεψε την αλλαγή των ίππων και το φινάλε πιονιών δυστυχώς ήταν χαμένο... Έτσι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 4,5-5,5 υπέρ της ομάδας του Σ.Ο.Κορυδαλλού...

Η ήττα αυτή έφερε την ομάδα μας σε δυσμενή θέση καθώς βρίσκεται στην 7η (προτελευταία) θέση της βαθμολογίας. Στον 7ο και τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος την Κυριακή 23/2 θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα της Π.Σ.Περιστερίου και με νίκη έχει ρεαλιστικές τύχες παραμονής, όμως αυτό θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων, κυρίως του Σ.Ο.Κορυδαλλού (αν ηττηθεί από τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας") και δευτερευόντως του Α.Ο.Κηφισιάς (αν ηττηθεί με ευρύ σκορ από τον Πανελλήνιο Γ.Σ.). Η αντίπαλος του Σ.Ο.Αιγάλεω, Π.Σ.Περιστερίου εμφανίζει μια αρκετά καλή ομάδα και έχει ένα θεωρητικό προβάδισμα στο ματς, όμως οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω δεν έχουν άλλη δυνατότητα παρά να παλέψουν για τη νίκη. Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα τους φετινού Π.Ο.Α. είναι διαθέσιμα εδώ. Τα φύλλα αγώνος μπορείτε να τα δείτε και στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. εδώ.

Για τον 6ο γύρο του Α' Ομίλου του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2020, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε εντός έδρας από τον Α.Ο. "Τρεις Αστέρες" '89 με σκορ 2-4 και έμεινε πιο πίσω στη βαθμολογία. Στον τελευταίο 7ο γύρο την Κυριακή 23/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Ε.Π.Α.Σ. Πεύκης "Αριστοτέλης" επιδιώκοντας νίκη που θα της δώσει μια καλή θέση στην τελική κατάταξη. Κληρώσεις και αποτελέσματα για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2020 μπορείτε να τα βρείτε εδώ, ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και εδώ.