15 Φεβ 2020

Π.Ο.Α. 2020: ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ!

Την πρώτη της και ιδιαίτερα κρίσιμη νίκη πέτυχε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 5ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2020 επί της ομάδας του Α.Σ.Παπάγου με σκορ 5-4,5.

Γράφαμε ότι στον προηγούμενο γύρο (βλ. εδώ) η Κάισσα είχε φανεί πολύ σκληρή με την ομάδα μας. Αυτή τη φορά φαίνεται πως είχε όρεξη να μας "παίξει" και με τις δύο ομάδες... Το ματς ξεκίνησε με πολύ κακούς οιωνούς καθώς ο Χάρης Καραγιάννης στη σκακιέρα <12 δεν αγωνίστηκε και η ομάδα μας έχασε την παρτίδα άνευ αγώνος (γεγονός που σημαίνει και μισό πόντο ποινής στο τελικό σκορ). Κατόπιν ακολούθησαν τρεις σχετικά γρήγορες ήττες της Κλέιντα Ταφάνι από την Μαριάννα Παρόγλου, της Ελένης Σιούλα από την Αναστασία Ηλία (η Ελένη είχε ευκαιρίες για θετικό αποτέλεσμα) και του Γιάννη Σπυρακόπουλου από τον Μιχάλη Ρούση. Έτσι η ομάδα μας βρισκόταν "με την πλάτη στον τοίχο", όμως κάπου εκεί η "Κάισσα" άλλαξε ρότα... Οι δύο νεαροί μας Χρήστος Γκουτούφας και Νικόλας Καραγιώργος επικράτησαν επί των Εφραίμ Παρόγλου και Θοδωρή Οικονόμου αντίστοιχα ενώ λίγο αργότερα και η Χριστίνα Καυκαλά πήρε έναν κρίσιμο πόντο νικώντας την Δέσποινα Παγκαλή. Το ματς γύρισε ολοκληρωτικά όταν ο Δημήτρης Σκυριανόγλου επικράτησε του Μιχάλη Καλοσκάμπη στην 4η σκακιέρα. Στις δύο σκακιέρες (1η και 3η) που απέμεναν ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος (στην 3η) φαινόταν να έχει τον έλεγχο της παρτίδας χωρίς να κινδυνεύει απέναντι στον Κώστα Ζενέλη ενώ ο Άκης Δρακόπουλος (στην 1η) πίεζε πολύ τον Γεράσιμο Παναγιωτακόπουλο έχοντας σαφώς καλύτερη θέση. Μετά από λίγο ο Άκης βρέθηκε με κομμάτι παραπάνω και επιλύοντας τα τελευταία τεχνικά προβλήματα της θέσης πήρε ακόμη έναν πόντο και την ίδια στιγμή ο Σπύρος εξανάγκασε τριπλή επανάληψη της θέσης ώστε να εξασφαλίσει τον τελευταίο μισό βαθμό που χρειαζόταν η ομάδα για τη νίκη και να διαμορφώσει το τελικό σκορ σε 5-4,5!

Η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια του Σ.Ο.Αιγάλεω να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Στον επόμενο 6ο γύρο την Κυριακή 16/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθεται αντιμέτωπος με την ομάδα του Σ.Ο.Κορυδαλλού σε ένα ακόμη πολύ κρίσιμο ματς. Με νίκη ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την αποφυγή των τελευταίων θέσεων του ομίλου ενώ πιθανή ήττα θα σημαίνει "περιπέτειες" και ένα πολύ κρίσιμο ματς στον τελευταίο γύρο. Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα τους φετινού Π.Ο.Α. είναι διαθέσιμα εδώ. Τα φύλλα αγώνος μπορείτε να τα δείτε και στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. εδώ.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2020, στον 5ο γύρο του Α' Ομίλου, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Σ.Ο.Χαλανδρίου με σκορ 6-0. Οι σκακιστές μας προσπάθησαν για ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά η ομάδα του Χαλανδρίου κατέβηκε με αρκετά ισχυρή σύνθεση. Στον 6ο γύρο την Κυριακή 16/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστεί εντός έδρας απέναντι στην ομάδα του Α.Ο. "Τρεις Αστέρες" '89 επιδιώκοντας να επιστρέψει στις νίκες. Κληρώσεις και αποτελέσματα για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2020 μπορείτε να τα βρείτε εδώ, ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και εδώ.