17 Φεβ 2019

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ: ΚΥΡΙΑΚΗ 10/2/2019

Στιγμιότυπο από την κοπή της πίτας του Σ.Ο.Αιγάλεω στην οποία παρευρέθηκαν μέλη, αθλητές και φίλοι του σωματείου καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων. Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι διαθέσιμες εδώ.
Παρουσία πολλών μελών, αθλητών και φίλων του σωματείου ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω έκοψε την πίττα του σωματείου για το 2019. Το Δ.Σ. του συλλόγου έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε ενώ, επίσης, βραβεύτηκαν οι αθλητές και οι ομάδες του σωματείου που διακρίθηκαν μέσα στο 2018.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

Ατομικά Τουρνουά:

- Αμαλία Κουτσίδη: Πρωταθλήτρια Ελλάδας Νέων Γυναικών 2018

- Σταύρος Μέρτογλου: 1η θέση στο Πανελλήνιο Ανοιχτό Μαθητικό Κύπελλο Α'-Γ' Δημοτικού 2018

- Μαθητικά Πρωταθλήματα Αττικής (Β’ Περιφέρεια):
- Χαράλαμπος Βασιλάκης (3η θέση (6/7), Δ' Δημοτικού) 
- Κωνσταντίνος Μέρτογλου (3η θέση (5,5/7), ΣΤ' Δημοτικού)
- Κλέιντα Ταφάνι (3η θέση (4,5/7), Β' Γυμνασίου)


Ομαδικά Τουρνουά:

- Η ομάδα παίδων κάτω των 16 ετών για τη 2η θέση που κατέλαβε  στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής <16 2018:
- Χρήστος Γκουτούφας
- Νίκος Καραγιώργος
- Αλέξανδρος Γκογκορέσης
- Κλέιντα Ταφάνι
- Λάμπρος Τέγος
- Χρήστος Σιγάλας
- Νίκι Κόλεβ

-  Η ομάδα που αγωνίστηκε στο Β’ γκρουπ του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2018 και κατέλαβε την 1η θέση:
Τη βάση της ομάδας αποτέλεσαν οι (σε παρένθεση το σκορ του καθενός):
- Αλέξανδρος Γκογκορέσης (3/6)
- Νίκος Καραγιώργος (4,5/6),
- Αντώνης Κιούρκου (4/5),
- Νίκι Κόλεβ (2/3),
- Κωνσταντίνος Μέρτογλου (1/3),
- Χρήστος Σιγάλας (2,5/6)
- Λάμπρος Τέγος (4,5/5)

Συμμετείχαν επίσης και οι: Χρήστος Γκουτούφας (1/1), Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος (1/1), Καλαντζής Διονύσης (1/1), Νίκος Καραχισαρίδης (1/1), Σταύρος Μέρτογλου (1/2), Νικολέτα Πουλιλίου (1/1) και Ελένη Σιούλα (1/1).
  
- Η νεανική ομάδα που συμμετείχε στο Χειμωνάκι 2018 και κατέλαβε τη 2η θέση:
            - Κωνσταντίνος Μέρτογλου
            - Νίκι Κόλεβ
- Παναγιώτης Λουρίδας
 
- Η ομάδα του Π.Ο.Α. η οποία κατέλαβε την 3η θέση στον Π.Ο.Α. Αττικής 2018:
Βραβεύτηκαν οι νεώτεροι:
- Χρήστος Γκουτούφας (6/7!)
- Αντώνης Λάσπας (2/2)
- Κλέιντα Ταφάνι (5/8)
- Νικολέττα Πουλιλίου (που έκανε 0/4 αλλά έπαιξε όποτε της το ζητήσαμε!)
- Βασίλης Κασιούμης (3,5/6)
- Ιάσωνας Καραγιώργος (Έπαιξε μόνο ένα ματς με Πειραϊκό στις 25/3 όταν όμως όλοι οι άλλοι είχαν παρελάσεις).

Συμμετείχαν επίσης και οι: Άκης Δρακόπουλος, Γιάννης Σπυρακόπουλος, Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, Αμαλία Κουτσίδη, Παναγιώτης Καλόφωνος, Παναγιώτης Λάσπας, Κυριάκου Μαρία, Απόστολος Τσιροπούλας, Δημήτρης Σκυριανόγλου, Αχιλλέας Κουτσίδης, Βασιλική Ρηγάτου, Γιώργος Σταματάκης, Γιάννης Μαργαρίτης

Τέλος, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, βραβεύτηκαν οι σκακιστές-μαθητές του Σ.Ο.Αιγάλεω οι οποίο πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις:
- Νίκος Καυκαλάς (Μαθηματικό Ε.Κ.Π.Α) 
- Ανδρέας Μαργαρίτης (Μαθηματικό Ε.Κ.Π.Α) 
- Κωνσταντίνος Κυριακίδης (Ορυκτών πόρων Πολυτεχνείο Κρήτης) 
- Γιάννης Κατρίτσης  (Γεωλογιας & Γεωπεριβαλλοντος Ε.Κ.Π.Α)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων. Πιο συγκεκριμένα, εκ μέρους της δημοτικής αρχής παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας και η αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννα Χριστόγλου και Πρασίνου κ. Κωνσταντίνος Φίλης. Παρευρέθηκαν επίσης ο τέως δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Συμμαχία για το Αιγάλεω" κ. Γιάννης Γκίκας, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Παρασκευή Δάγκα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μπέσης (πρόεδρος και του συλλόγου "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου") και Ευθύμιος Ζάχαρης (πρώην αντιδήμαρχος). Όλοι, ανεξαιρέτως, στους σύντομους χαιρετισμούς που απεύθηναν, τόνισαν τη διαχρονικά άριστη συνεργασία του σωματείου με όλες τις διοικήσεις του δήμου και επιβεβαίωσαν τη μελλοντική στήριξη τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης και πολλοί φίλοι και συνεργάτες του σωματείου όπως Κώστας Σάμιος, πρόεδρος του Α.Π.Σ. "Απόλλων" και επικεφαλής της παράταξης "Άλλη πρόταση για το Αιγάλεω", η κ. Ελευθερία Τιρτιράκη, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, ο κ. Γιάννης Σάμιος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Αιγάλεω, η κ. Χριστίνα Κατωμέρη από το σύλλογο γονέων του 6ου ΓΕΛ Αιγάλεω, ο κ. Κουτσομπόλης από το σύλλογο γονέων του 8ου Δημοτικού Αιγάλεω καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Χρύσα Αστρινάκη (με την παράταξη του κ. Πατούλη, με την οποία, παρεμπιπτόντως, θα είναι υποψήφιος και ο αντιπρόεδρος του Σ.Ο.Αιγάλεω Γιάννης Σπυρακόπουλος) και ο κ. Γιάννης Τζανογεώργης (με την παράταξη του κ. Σγουρού).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα, μέρος του οποίου προσέφερε η Pizza Fan. Φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι διαθέσιμες εδώ.