25 Μαΐ 2009

ΜΕ KOLEV ΚΑΙ LEKIC Ο Σ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ!

Ο κορυφαίος GM και πρώην διεκδικητής του παγκοσμίου τίτλου Βασίλυ Ιβαντσούκ με έλο 2746 αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την Π.Σ. Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα! (Φωτογραφία από http://www.chessninja.com/).

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις των αλλοδαπών (κοινοτικών και μη) των 32 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α Εθνικής Κατηγορίας. Συνολικά δηλώθηκαν 28 κοινοτικοί και 27 μη κοινοτικοί σκακιστές. Ο ΟΑΑΑ Ηράκλειο και ο Σ.Σ. Λάρισας δε δήλωσαν κανένα αλλοδαπό σκακιστή. Έναν μόνο δήλωσαν ο Ζήνων Γλυφάδας (τη γνωστή σε όλους μας από τους διασυλλογικούς αγώνες της ΕΣΣΝΑ Αγγλίδα Michelle Shamash), ο Ο.Σ. Γιαννιτσών, ο Ο.Φ.Η, ο Σ.Ο. Καλαμάτας και ο Σ.Ο. Μυτιλήνης). Βέβαια τίθεται το ερώτημα πόσοι τελικά θα έρθουν από τους δηλωθέντες, αν συνυπολογίσουμε και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και τη δυσκολία εξεύρεσης χρημάτων για να καλυφθούν ακόμη και τα έξοδα της αποστολής. Επιπλέον, πολλά ερωτηματικά για το αν αυτό συμβάλλει στην εξέλιξη του αθλήματος προκαλεί η δήλωση κοινοτικών σκακιστών σε αναπτυξιακές σκακιέρες. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά στο μέλλον.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, στην προσπάθειά του για μια καλή παρουσία στην Α Εθνική δήλωσε το Βούλγαρο GM Atanas Kolev, ο οποίος βόηθησε σημαντικά την προηγούμενη χρονιά στην προσπάθεια για άνοδο στην Α Εθνική, με διεθνές ελο 2573 και το Μαυροβούνιο ΙΜ Dusan Lekic με διεθνές έλο 2386.
Από τα ονόματα που δηλώθηκαν ξεχωρίζουν αυτά των Βασίλυ Ιβαντσούκ (Π.Σ. Περιστερίου). Βίκτωρ Μπόλογκαν (Ε.ΣΚ. Αμφισσας)(δήλωση έκπληξη για την ομάδα της Άμφισσας!), Ζουράμπ Ασμαϊπαρασβίλι (Ν.Ο. Καλαμάτας ο Ποσειδών), Εβγκένυ Τομασέβσκυ (Σ.Ο. Καβάλας), Εβγκένυ Μιροσνιτσένκο (Ε.Σ. Θεσσαλονίκης) κ.τ.λ.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους αλλοδαπούς (κοινοτικούς και μη) που δήλωσαν οι ομάδες στη διεύθυνση http://www.chessfed.gr/files/foreignacat09.htm.