25 Μαρ 2017

Π.Ο.Α. 2017: ΝΙΚΗ 7,5-2,5 ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Μ.Σ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΟΝ 8ο ΓΥΡΟ!

Με μια ευρεία νίκη με σκορ 7,5-2,5 στον 8ο γύρο επί του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας ολοκλήρωσε τους αγώνες του ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) της Αττικής 2017.

Αυτή τη φορά τα πράγματα κύλησαν μάλλον ομαλά για την ομάδα μας, η οποία επιβλήθηκε σχετικά εύκολα καθώς πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και εξασφάλισε γρήγορα τη νίκη. Μετά από μια σύντομη ισοπαλία στην 1η σκακιέρα μεταξύ του Πολυχρόνη Δρακόπουλου και του Κώστα Σούκου, ήρθαν οι πρώτες νίκες στις νεανικές σκακιέρες της ομάδας και η εικόνα ξεκαθάρισε γρήγορα, με τη Βασιλική Ρηγάτου, Ιωάννα Διακούλη, Γιώργο Καραγιάννη και Χρήστο Γκουτούφα να νικούν τους αντιπάλους τους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει εδώ στην εξαιρετική παρτίδα του Χρήστου Γκουτούφα απέναντι στον ταλαντούχο Σπύρο Χαρτοφύλακα, στην οποία ο Χρήστος επέδειξε εξαιρετική ωριμότητα στο παιχνίδι του και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του. Κατόπιν ήρθαν και οι νίκες για τους μεγαλύτερους με τον Παναγιώτη Ρηγάτο και το Σπύρο Τσαγκαρόπουλο να καταβάλλουν τον Αλέξανδρο Κυριαζή και το Σπύρο Λούρη αντίστοιχα ενώ τον τελικό πόντο έδωσε ο Γιάννης Σπυρακόπουλος, ο οποίος θυμήθηκε πάνω στη σκακιέρα την τεχνική του ματ Ρ+Α+Ι έναντι Ρ προκειμένου να νικήσει τον Αλέξανδρο Ράγιο. Στα αξιοσημείωτα του ματς επίσης η πρώτη εμφάνιση του νεαρού Λάμπρου Τέγου με την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω. Ο Λάμπρος, αν και ηττήθηκε από τον πιο έμπειρο Κώστα Τσουκαλά, εντούτοις είχε μια χρήσιμη εμπειρία και άφησε μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Σ.Ο.Αιγάλεω, με 7 βαθμούς σε 8 αγώνες (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες) βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) της Αττικής 2017 συνεχίζεται την Κυριακή 26/3 με τους αγώνες του 9ου γύρου, όμως ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει σε αυτό το γύρο ρεπό. Πάντως η ομάδα μας δεν χρειάζεται να περιμένει τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου αφού, ό,τι και αν συμβεί στα ματς του 9ου γύρου θα εξακολουθήσει να κατέχει την 5η θέση.

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για όλες τις τρέχουσες διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) αλλά και την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ).