11 Μαρ 2017

Π.Ο.Α. 2017: ΗΤΤΑ 4-6 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ Σ.Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ 7ο ΓΥΡΟ

Παρά την προσπάθεια και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω, τελικά δεν κατάφεραν να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Σ.Ο.Κορυδαλλού και η ομάδα μας ηττήθηκε με 4-6 στο πλαίσιο του 7ου γύρου του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) της Αττικής 2017.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα με το σκορ να διαμορφώνεται αρχικά στο 2-2 (πειστικές νίκες για το Βασίλη Κασιούμη επί του Γιάννη Πανόπουλου και της Ιωάννας Διακούλη επί της Αμαλίας Καραγιαννίδου, ήττες για τις Χριστίνα Καυκαλά και Νικολέτα Πουλιλίου από τις Μαρίνα Σπύρου και Ραφαέλα Θεοδώρου αντίστοιχα). Η συνέχεια όμως δεν ήταν καλή για την ομάδα μας καθώς ο Γιώργος Σταματάκης ηττήθηκε από το Σταμούλη Νούτσο και ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος από το Σπύρο Κορλοτσίδη ενώ ο Χρήστος Γκουτούφας έμεινε στην ισοπαλία (αν και πίεσε) απέναντι στο Στάθη Τραϊφόρο και ο Άκης Δρακόπουλος δεν κατάφερε να κάμψει το Γιάννη Γκούμα στην 1η σκακιέρα και περιορίστηκε επίσης σε ισοπαλία. Χαρακτηριστικό, πάντως, του μαχητικού πνεύματος της ομάδας σε αυτό το ματς ήταν ότι τόσο ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος όσο και ο Άκης Δρακόπουλος απέρριψαν προτάσεις ισοπαλίας διεκδικώντας τη νίκη! Με το σκορ στο 3-5 τα πράγματα έγιναν πλέον δύσκολα. Η νίκη του Παναγιώτη Ρηγάτου επί του Βασίλη Σκούρα έδωσε ελπίδες, όμως ο Γιάννη Σπυρακόπουλος, ο οποίος πίεζε σε όλη την παρτίδα τον αντίπαλο του Γιώργο Τασούλα και διεκδίκησε με πείσμα τη νίκη, δεν τα κατάφερε τελικά και ηττήθηκε διαμορφώνοντας το τελικό 4-6.

Παρά την ήττα ο Σ.Ο.Αιγάλεω, με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες (μία νίκη, τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες) παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας αφού και οι ομάδες που ακολουθούν ηττήθηκαν όλες. Στον 8ο γύρο την Κυριακή 12/3 η ομάδα μας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ουραγό της βαθμολογίας Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας και θα διεκδικήσει τη νίκη. Το ματς αυτό θα είναι και το τελευταίο του Σ.Ο.Αιγάλεω στον φετινό Π.Ο.Α. καθώς την τελευταία Κυριακή 26/3 (μεσολαβεί μια κενή Κυριακή στις 19/3 λόγω της διεξαγωγής της τελική φάσης των μαθητικών πρωταθλημάτων της Αττικής) η ομάδα μας έχει ρεπό.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2017 που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5/3 με τους αγώνες του 7ου γύρου, τα αποτελέσματα των ομάδων του Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν: Α' Όμιλος: Πανελλήνιος Γ.Σ. - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' 2,5-3,5 και Β' Όμιλος, Σ.Ο.Περιστερίου Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Β' 0-6 α.α. (δεν αγωνίστηκε η ομάδα του Σ.Ο.Περιστερίου Β'). Στην τελική κατάταξη ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' κατέλαβε την 15η θέση ανάμεσα σε 38 ομάδες στον Α' Όμιλο (ισοβαθμία στις θέσεις 12-16 με 8 βαθμούς σε 7 αγώνες (4 νίκες, 3 ήττες, αναλυτικά αποτελέσματα εδώ)) ενώ, στο Β' Όμιλο, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες (ισοβαθμία στις θέσεις 4-5 με 8 βαθμούς σε 7 αγώνες (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες, αναλυτικά αποτελέσματα εδώ)). 

Τέλος στο Χειμωνάκι 2017, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' κατέλαβε την 2η θέση (!) στο final-4 της διοργάνωσης καθώς στον ημιτελικό νίκησε 3-0 την ομάδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου Α' ενώ στον τελικό, στο κανονικό ματς ήρθε ισόπαλος 1,5-1,5 με το Σ.Ο.Καλλιθέας Α' και ηττήθηκε στο μπαράζ (μπλιτς) με 3-0. Εξαιρετικό αποτέλεσμα για τους νεαρούς σκακιστές μας που δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον! Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο final-4 με το Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' αγωνίσθηκαν οι Χρήστος Σιγάλας, Λάμπρος Τέγος και Νίκι Κόλεβ

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για όλες τις τρέχουσες διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) αλλά και την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ), ενώ για το Χειμωνάκι μπορείτε να δείτε κληρώσεις και αποτελέσματα εδώ.