4 Μαρ 2017

Π.Ο.Α. 2017: ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟ Σ.Ο ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 6ο ΓΥΡΟ!

Ακόμη μία ιδιαίτερα μαχητική ισοπαλία 5-5 για την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 6ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) της Αττικής 2017, αυτή τη φορά απέναντι στο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας.

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας που αγωνίστηκε με ελλείψεις και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 2,5-0,5 (ήττες των Φαίη Κλαδά και Μαρίας Κυριάκου από την Ελένη Μπαλάσκα και Ντίνα Σερετάκη αντίστοιχα και σύντομη ισοπαλία του Γιάννη Σπυρακόπουλου με το Νίκο Μπαλάσκα στην 1η σκακιέρα). Τα πράγματα όμως ισορρόπησαν αργότερα καθώς ο Δημήτρης Σκυριανόγλου πέτυχε μια κρίσιμη νίκη επί του Νίκου Σερετάκη ενώ τόσο η Ιωάννα Διακούλη όσο και ο Χρήστος Γκουτούφας επιβλήθηκαν πειστικά των αντιπάλων τους (Κωνσταντίνα Ντάλα και Αριστείδη Παρασκευίδη αντίστοιχα). Έτσι μετά την ήττα του Γιάννη Μαργαρίτη (πάλεψε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στο Θοδωρή Καλογριδάκη) και την δυναμική ισοπαλία του Παναγιώτη Ρηγάτου (που προσπάθησε να "κλέψει" τη νίκη απέναντι στο Δημήτρη Βαζελάκη) το σκορ διαμορφώθηκε στο 4-4! Έμεναν δύο παρτίδες όπου οι σκακιστές μας φαινόταν να έχουν σαφή υπεροχή όμως, ενώ ο Βασίλης Κασιούμης, παίζοντας με εξαιρετική ωριμότητα το φινάλε, νίκησε τον Χρήστο Δεληγιάννη, ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος στην αμοιβαία πίεση χρόνου δεν είδε κάποια τακτική δυνατότητα του αντιπάλου του Γιώργου Καλογριδάκη, η οποία άλλαξε τη ροή της παρτίδας, και τελικά ηττήθηκε διαμορφώνοντας το σκορ στο τελικό 5-5.

Δεδομένων των ελλείψεων της ομάδας, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα θετικό, από την άλλη είναι σίγουρο, ότι, με βάση την πορεία των παρτίδων, θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη. Έτσι, με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες ο Σ.Ο.Αιγάλεω ισοβαθμεί στις θέσεις 4-5 και στον 7ο γύρο την Κυριακή 5/3 έχει δύσκολο έργο απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Σ.Ο.Κορυδαλλού αλλά θα παλέψει και πάλι για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2017, για τον 6ο γύρο, τα αποτελέσματα των ομάδων του Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν: Α' Όμιλος - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' - Σ.Ο. Αμπελοκήπων 3,5-2 και Β' Όμιλος: Σ.Ο.Αιγάλεω Β' - Ε.Ο.Σ. Αχαρνών 1,5-4.
Το Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2017 ολοκληρώνεται την Κυριακή 5/3 με τους αγώνες του 7ου γύρου. Η κλήρωση των ομάδων του Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ως εξης: Α' Όμιλος: Πανελλήνιος Γ.Σ. - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' και Β' Όμιλος, Σ.Ο.Περιστερίου Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Β'.
Για το 7ο και τελευταίο γύρο στο Χειμωνάκι 2017 τα αποτελέσματα ήταν: Σ.Ο.Καλλιθεάς Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' 0,5-2,5, Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας Α' - Σ.Ο. Αιγάλεω Β' 0,5-2,5 και Σ.Ο.Παγκρατίου - Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' 1-2. Με τη νίκη αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' κατέλαβε την 3η θέση στην προκριματική φάση της διοργάνωσης και στο final-4 που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5/3 θα αγωνισθεί στον ημιτελικό απέναντι στο Σ.Ο.Καλλιθέας Α' διεκδικώντας πρόκριση στον τελικό! Πολλά μπράβο στα μέλη όλων των ομάδων για την πολύ καλή εμφάνιση, πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' για την επιτυχία τους!
Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για όλες τις τρέχουσες διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) αλλά και την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ), ενώ για το Χειμωνάκι μπορείτε να δείτε κληρώσεις και αποτελέσματα εδώ.