9 Δεκ 2012

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ ΟΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ!

Την πρόκρισή της στον τελικό του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων (<16 ετών) Αττικής 2012, πέτυχε η ομάδα Παίδων του Σ.Ο. Αιγάλεω αποκλείοντας με σκορ 4,5-1,5 την ομάδα του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας στο μπαράζ καθώς το κανονικό ματς έληξε με 3-3. Όπως αναμενόταν, το κανονικό ματς ήταν ιδιαίτερα μαχητικό και είχε ένα σχεδόν δραματικό φινάλε αφού, σε πίεση χρόνου, η Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση απέναντι στο Σωτήρη Τσουπτσή έπαιξε με λάθος σειρά κινήσεων ένα νικηφόρο συνδυασμό με αποτέλεσμα τελικά να ηττηθεί και το ματς να λήξει ισόπαλο! Στο μπαράζ που ακολούθησε οι παίχτες της ομάδας μας φάνηκαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις από τους αντιπάλους τους και επικράτησαν με 4,5-1,5.
Με την ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Καλόφωνος (ηττήθηκε και στις δύο παρτίδες από τον Ηλία Ροϊνό), Πολυχρόνης Δρακόπουλος (ήττα στο κανονικό ματς, ισοπαλία στο μπαράζ με το Γρηγόρη Δρακουλάκο), Δημήτρης Λαδάς (δύο νίκες εναντίον του Λάζαρου Ζερβού), Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση (ήττα στο κανονικό ματς και νίκη στο μπαράζ απέναντι στο Σωτήρη Τσουπτσή), Γιάννης Μαργαρίτης (δύο νίκες επί του Νίκου Γουσγούνη) και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση (δύο νίκες επί της Φωτεινής Παπαγεωργίου).
Στο σημερινό τελικό της διοργάνωσης ο Σ.Ο. Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει την πολύ ισχυρή ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου, η οποία κατεβαίνει με όλα της τα μεταγραφικά αποκτήματα. Εντούτοις σε ένα τελικό δε χωρούν προγνωστικά και είναι σίγουρο ότι οι νεαροί σκακιστές μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Στην άλλη διοργάνωση, το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων (<12 ετών) Αττικής 2012, η ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω, απαλλαγμένη από το άγχος, απέδωσε πολύ καλά και πέτυχε ευρεία νίκη με σκορ 5-1 επί του Σ.Ο. Παγκρατίου, αποτέλεσμα που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την τιμητική 5η θέση απέναντι στον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας.
Για την ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω στο ματς με το Σ.Ο. Παγκρατίου αγωνίστηκαν οι Νίκος Καυκαλάς (νίκησε τον Ανδρέα Τσεκούρα), Γιώργος Καραγιάννης (νίκησε την Αλκυόνη Μανωλούδη ), Παρασκευή Παλιούρα (νίκη επί του Νίκου Πολυμενόπουλου), Ανδρέας Μαργαρίτης (νίκησε τον Ιάσωνα Μπαλωμένο), Παναγιώτα Ρήγα (ηττήθηκε από τον Ορφέα-Νικόλαο Χαραλάμπους) και  Βασίλης Κασιούμης (νίκη επί του Παύλου Πανουτσόπουλου).
Στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης θα βρεθούν αντιμέτωπες ο Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας με τη Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου.
Αναλυτικά αποτελέσματα και πληροφορίες για τις δύο διοργανώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και στο Chess-Results: (Παίδων και Παμπαίδων).