12 Δεκ 2012

2οι ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ, 5η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ!


Η ομάδα Παίδων του Σ.Ο.Αιγάλεω κατά τη διάρκεια των απονομών. Από αριστερά διακρίνονται οι Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση, Παναγιώτης Καλόφωνος, Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Γιάννης Μαργαρίτης, Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση (λείπει ο Δημήτρης Λαδάς)
Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν οι νεαροί σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω στον τελικό του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων (<16 ετών) Αττικής 2012 απέναντι στην πολύ ισχυρή ομάδα της Π.Σ. Περιστερίου, η οποία στην τελική φάση παρέταξε όλα τα μεταγραφικά της αποκτήματα. Όλες οι παρτίδες κρίθηκαν μετά από μάχη αρκετών ωρών και όλοι οι παίχτες μας προσπάθησαν για το καλύτερο όμως τελικά γνώρισαν την ήττα με σκορ 0,5-5,5.
Με την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίστηκαν οι Παναγιώτης Καλόφωνος (ηττήθηκε από το Γιάννη Σταθόπουλο), Πολυχρόνης Δρακόπουλος (ισοπαλία Γιώργο Παπαδόπουλο), Δημήτρης Λαδάς (ήττα από τον Ευγένιο Ιωαννίδη), Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση (ήττα από την Ελισάβετ Παπαθανασίου), Γιάννης Μαργαρίτης (ηττήθηκε από τον Παναγιώτη Λάσπα, ο οποίος έχει δοθεί με υποσχετική στην ομάδα του Περιστερίου από το Σ.Ο.Αιγάλεω) και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση (ήττα από τον Πέτρο Αδάμη-το μοναδικό Περιστεριώτη της ομάδας).
Παρά την ήττα στον τελικό, η 2η θέση σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική πορεία της ομάδας, η οποία, στους 8 αγώνες που έδωσε, σημείωσε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόνο μία ήττα (και μία ακόμη νίκη στο ματς μπαράζ μειωμένου χρόνου απέναντι στον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας). Το βασικότερο στοιχείο πάντως είναι, ότι η ομάδα δείχνει σταθερότητα και συνέχεια (η επιτυχία αυτή ήρθε μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο πρόσφατο Μικτό Νεανικό της Αττικής, ενώ ο κορμός της ομάδας είναι ο ίδιος με αυτόν που κυριάρχησε στις διοργανώσεις παμπαίδων της Αττικής λίγα χρόνια νωρίτερα), το κλίμα μεταξύ των παιδιών είναι εξαιρετικό καθώς τα παιδιά δεν είναι απλά συμπαίχτες αλλά μια καλή παρέα, ενώ η ομάδα έχει αποκτήσει πλέον νοοτροπία νικητή και αντιμετωπίζει χωρίς δέος κάθε αντίπαλο. Να αναφερθεί τέλος, ότι εκτός από τα έξι παιδιά που αγωνίστηκαν στη τελική φάση, την ομάδα βοήθησε στα προκριματικά και η Βασιλική Ρηγάτου.

Χαλαρωτική κουβέντα πριν την έναρξη του τελικού για τους Δημήτρη Λαδά, Πολυχρόνη Δρακόπουλο, Γιάννη Μαργαρίτη (με πλάτη στο φακό) και Παναγιώτη Καλόφωνο. Τα παιδιά εκτός από συμπαίκτες είναι και μια πολύ καλή παρέα και αυτό είναι ένα στοιχείο που αδιαμφισβήτητα "βγαίνει" και στην απόδοσή τους  πάνω στη σκακιέρα όταν αγωνίζονται με την ομάδα.
Στην άλλη διοργάνωση, το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων (<12 ετών) Αττικής 2012, ο Σ.Ο. Αιγάλεω κέρδισε στον 3ο γύρο του final-8 την ομάδα του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας με 3,5-2,5 και κατέλαβε την τιμητική 5η θέση. Πρόκειται για ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα δεδομένου, ότι η σύνθεση της ομάδας ανανεώθηκε σημαντικά φέτος με νέα και πολύ νεαρά πρόσωπα κάποια από τα οποία είναι κάτω των 10 ετών!

Η ομάδα των παμπαίδων με τον αρχηγό της Γιάννη Σπυρακόπουλο να δίνει συμβουλές πριν τον αγώνα. Διακρίνονται από αριστερά και κυκλικά: Γιώργος Καραγιάννης, Νότα Ρήγα (με την πλούσια κώμη και πλάτη στο φακό), Νίκος Καυκαλάς, Βασίλης Κασιούμης, Παρασκευή Παλιούρα και Ανδρέας Μαργαρίτης.
Με το Σ.Ο. Αιγάλεω αγωνίστηκαν ο Νίκος Καυκαλάς (νίκησε το Σταύρο Βαλληνδρά), ο Γιώργος Καραγιάννης (νίκησε το Δημήτρη Νερούτσο), η Παρασκευή Παλιούρα (ηττήθηκε από το Νίκο Γεροντή), ο Ανδρέας Μαργαρίτης (νίκησε την Αναστασία Αποστολοπούλου), Παναγιώτα Ρήγα (ισοπαλία με το Σπύρο Πάγκαλο) και ο Βασίλης Κασιούμης (έχασε από το Βασίλη Κωλέττη). Εκτός των παραπάνω, με την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίστηκε στα προκριματικά και ο Αλέξανδρος Τζέμος.
Την 1η θέση στη διοργάνωση κατέκτησε η Σκακιστική Επικοινωνία Νέου Ηρακλείου η οποία στον τελικό επικράτησε της Σ.Μ.Σ Ελευσίνας με 4,5-1,5.
Αναλυτικά αποτελέσματα και πληροφορίες για τις δύο διοργανώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και στο Chess-Results: (Παμπαίδων και Παίδων).
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τους νεαρούς αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι για το Σαββατοκύριακο 15-17 Δεκεμβρίου στην Πάτρα όπου η ομάδα μας θα αγωνιστεί στο 5ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων (Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ο.). Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία!