20 Νοε 2021

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΉΣ 2021!

Η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω πριν το ημιτελικό του Κυπέλλου Αττικής 2021. Από αριστερά: Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, Λεωνίδας Λιάσκος, Άκης Δρακόπουλος, Παναγιώτης Καλόφωνος
 

Μεγάλη νίκη και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αττικής 2021 πέτυχε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω νικώντας με σκορ 2,5-1,5 την πολύ ισχυρή ομάδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας Νέου Ηρακλείου Αττικής!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη επιτυχία που ήρθε μετά από πολύ καλή απόδοση όλης της ομάδας. Αν και θεωρητικό αουτσάιντερ η ομάδα "έβγαλε χαρακτήρα" και πήρε δίκαια και καθαρά την πρόκριση επί ενός ισχυρού αντιπάλου. Αρχικά έληξε η παρτίδα στην 1η σκακιέρα του Άκη Δρακόπουλου με ισοπαλία απέναντι στον Χρήστο Κράλλη, ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο. Ο σκακιστής του Αιγάλεω είχε μάλιστα την καλύτερη θέση, δεν θέλησε όμως να ρισκάρει σε πίεση χρόνου και η παρτίδα κατέληξε ισόπαλη. Κατόπιν έληξε η παρτίδα του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου στην 3η σκακιέρα που ηττήθηκε μετά από μάχη από τον Νίκο Καρούσο, όμως σχεδόν ταυτόχρονα ο Λεωνίδας Λιάσκος στην 2η σκακιέρα νίκησε τον Γιάννη Εργαζάκη. Αν και πέρασε από δύσκολη θέση, ο Λεωνίδας, γνωστός για την ευρηματικότητα και το πείσμα του, ανέτρεψε τα δεδομένα και πέτυχε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη που (λόγω του κριτηρίου του Βερολίνου) έβαλε τον Σ.Ο.Αιγάλεω στη θέση του φαβορί. Έμενε η 4η σκακιέρα όπου η ομάδα του Ν. Ηρακλείου χρειαζόταν πλέον μόνο νίκη για να προκριθεί, όμως εκεί ο Παναγιώτης Καλόφωνος είχε από νωρίς το πάνω χέρι απέναντι στον Γιώργο Μαυρικάκη και αξιοποιώντας την υπεροχή του σφράγισε με τη νίκη του την πρόκριση στον τελικό!

Τα ατομικά αποτελέσματα ήταν: Δρακόπουλος Π. - Κράλλης Χ. 0,5-0,5, Εργαζάκης Ι. - Λιάσκος Λ. 0-1, Τσαγκαρόπουλος Σ. - Καρούσος Ν. 0-1, Μαυρικάκης Γ. - Καλόφωνος Π. 0-1.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Final-4 του Κυπέλλου Αττικής 2021 είναι διαθέσιμα εδώ.

Στον τελικό της Κυριακής 21/11 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Πειραϊκού Ο.Σ., η οποία νίκησε 3-1 τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού στον άλλο ημιτελικό. Αν και η ομάδα του Πειραϊκού Ο.Σ. είναι ισχυρή και είναι το φαβορί του ματς, οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω θα διεκδικήσουν χωρίς άγχος τη νίκη ώστε να ανέβουν ακόμη ένα σκαλί στο βάθρο των νικητών. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!