23 Νοε 2021

2η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2021!

Από την απονομή των επάθλων στην ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω για την 2η θέση στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2021 (από αριστερά: Δ. Σκυριανόγλου, Ν. Καββαδίας, Γ. Κατρίτσης, Γ. Γκίκας, Α. Ρηγάτος, Π. Δρακόπουλος, Λ. Λιάσκος, Π. Καλόφωνος, Σ. Τσαγκαρόπουλος).
 
Τη 2η θέση στο Κύπελλο Αττικής 2021 κατέκτησε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω μετά τους αγώνες του Final-4 της διοργάνωσης! 

Έχοντας εξασφαλίσει θέση στο βάθρο μετά τη μεγάλη νίκη στον ημιτελικό του Σαββάτου (20/11) επί της Σκακιστικής Επικοινωνίας Νέου Ηρακλείου (αναλυτικά εδώ), ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε τον Πειραϊκό Ο.Σ. στον τελικό της διοργάνωσης την Κυριακή 21/11. Αυτή τη φορά οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη και η ομάδα ηττήθηκε με 4-0 από την ομάδα του Πειραιά που, αποτελούμενη κατά τα 3/4 από την οικογένεια Αλεξάκη (μπαμπάς και δύο γιοί) ήταν και το φαβορί. Βέβαια η επικράτηση των Πειραιωτών ήταν μεν απόλυτα δίκαιη, όμως δεν ήταν τόσο εύκολη όσο δείχνει το τελικό σκορ καθώς όλες οι παρτίδες του ματς κρίθηκαν μετά από αρκετές ώρες μάχης αργά το μεσημέρι. Σε κάθε περίπτωση πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πειραϊκό Ο.Σ. και τους σκακιστές του για την άξια κατάκτηση της 1η θέσης.

Τα ατομικά αποτελέσματα ήταν: Δρακόπουλος Π. - Κοφίδης Α. 0-1, Αλεξάκης Δ. - Τσαγκαρόπουλος Σ. 1-0, Καλόφωνος Π. - Αλεξάκης Γ. 0-1, Αλεξάκης Δ. - Λιάσκος Λ. 1-0.

Η ομάδα του Πειραϊκού Ο.Σ., η οποία κατέκτησε δίκαια και άξια την 1η θέση, κατά την απονομή του κυπέλλου (από αριστερά Λ. Αγγελάκης, Α. Κοφίδης, Δ. Αλεξάκης (υιός), Δ. Αλεξάκξης (πατήρ), Γ. Αλεξάκης, Μ. Λυμπερτού)

Στον μικρό τελικό η Σκακιστική Επικοινωνία Νέου Ηρακλείου χρειάστηκε το μπαράζ για να καταβάλει τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού και να καταλάβει την 3η θέση, αφού το κανονικό ματς έληξε ισόπαλο 2-2. Το μπαράζ έληξε με νίκη της ομάδας του Ν. Ηρακλείου, η οποία αγωνίστηκε σε αυτό το ματς με 3 παίχτες αφού ο Ν. Καρούσος είχε αποχωρήσει μετά την κανονική παρτίδα, με σκορ 2-1,5.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Final-4 του Κυπέλλου Αττικής 2021 είναι διαθέσιμα εδώ.

Η ομάδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ν. Ηρακλείου κατέλαβε την 3η θέση (από αριστερά Π. Σκλαβούνος (διευθυντής αγώνων), Γ. Μαυρικάκης, Χ. Κράλλης και Γ. Εργαζάκης (λείπει ο Ν. Καρούσος)).

Για τον Σ.Ο.Αιγάλεω  η 2η θέση είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία και ήρθε σε μια στιγμή που το σωματείο προσπαθεί, μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο αγωνιστικής απραξίας, να κινητοποιήσει και πάλι τους αθλητές του αλλά και γενικότερα τα μέλη του. Η διοργάνωση του Final-4 ήταν μια εξαιρετική αφορμή για τα μέλη του σωματείου να δραστηριοποιηθούν αλλά και να βρεθούν από κοντά μετά από πολύ καιρό. Το γεγονός ότι τα σχόλια όλων των συμμετεχόντων για τη διοργάνωση, η οποία έλαβε χώρα ακολουθώντας όλες τις προβλέψεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ήταν ιδιαίτερα θετικά προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι ώστε οι αγώνες να είναι άρτιοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τους τέσσερις σκακιστές που αγωνίστηκαν στο Final-4 με την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω (Π. Δρακόπουλος, Π. Καλόφωνος, Λ. Λιάσκος και Σ. Τσαγκαρόπουλος), στους προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης αγωνίστηκαν και οι Ν. Καραχισαρίδης, Κ. Μέρτογλου και Δ. Σκυριανόγλου.

Η ομάδα του Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού, αν και κατέλαβε την 4η θέση, δεν έχασε σε καμία στιγμή την καλή της διάθεση (από αριστερά: Γ. Φινοκαλιώτης, Κ. Γεωργιλάκης, Δ. Σταματάκος, Δ. Κοσμάς-Λέκκας, Π. Σκλαβούνος, Χ. Λεμονή (διαιτήτρια)).

Την τελετή λήξης, που, χάρη στον καλό καιρό, διεξήχθη στον ανοιχτό χώρο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας (επέδωσε το κύπελλο στους αθλητές του Σ.Ο.Αιγάλεω), ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ο. κ. Λιμβέριος Αγγελάκης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αιγάλεω κ. Νίκος Καββαδίας και το μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. κ. Μυρσίνη Λυμπερτού.

Φωτογραφίες από το Final-4 του Κυπέλλου Αττικής 2021 είναι διαθέσιμες εδώ.