12 Ιαν 2019

ΞΕΚΙΝΑ Ο Π.Ο.Α. 2019!

Ξεκινούν την Κυριακή 13/1 οι αγώνες του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2019! Στον φετινό Π.Ο.Α. συμμετέχουν συνολικά 11 ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας 2019 ενώ όλες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

Λόγω του αυξημένου αριθμού ομάδων, το σύστημα των αγώνων είναι φέτος διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους (Α' και Β') των 5 και 6 ομάδων αντίστοιχα. Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν αγώνες πουλ (όλοι εναντίον όλων). Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα σχηματίσουν έναν νέο όμιλο 6 ομάδων που θα αγωνιστούν ξανά με σύστημα πουλ (μεταφέροντας όμως τα μεταξύ τους αποτελέσματα από τους αρχικούς ομίλους) και θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις ενώ οι υπόλοιπες πέντε, πάλι σε νέο όμιλο με σύστημα πουλ και μεταφορά των μεταξύ τους αποτελεσμάτων, θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω θα αγωνιστεί στον Α' Όμιλο μαζί με τις ομάδες: Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας, Σ.Ο.Καλλιθέας, Σ.Ο.Νέας Φιλαδέλφειας και Σ.Ο.Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα αγώνων του Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ως εξής:

1ος Γύρος, 13/01/2019: Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Ο.Κορυδαλλού
2ος Γύρος, 20/01/2019: Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας - Σ.Ο.Αιγάλεω
3ος Γύρος, 27/01/2019: Ρεπό
4ος Γύρος. 03/02/2019: Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Ο.Καλλιθέας
5ος Γύρος, 10/02/2019: Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας - Σ.Ο.Αιγάλεω

Αναλυτικά στοιχεία και αποτελέσματα για το τουρνουά θα είναι διαθέσιμα εδώ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις.

Στις 13/1 ξεκινά επίσης το  Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2019, στο οποίο ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχει με μία ομάδα στον Α' Όμιλο. Για τον 1ο γύρο του τουρνουά ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία". Κληρώσεις και αποτελέσματα για το τουρνουά είναι διαθέσιμα εδώ.