18 Ιαν 2019

Π.Ο.Α. 2019: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ!

Στιγμιότυπο από το ματς με το Σ.Ο.Κορυδαλλού. Η νίκη της ομάδας μας ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.
Με μια εξαιρετικά σημαντική νίκη, τόσο για αγωνιστικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, ξεκίνησε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω τους αγώνες τους στον Προκριματικό Όμίλο Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2019 νικώντας με σκορ 5,5-4,5 την ομάδα του Σ.Ο.Κορυδαλλού! Παρά την απουσία σημαντικών μονάδων η ομάδα εμφανίστηκε με αρκετό πείσμα και πήρε άξια και δίκαια τη νίκη. 

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς η ήττα του Κωνσταντίνου Μέρτογλου από τον Παναγιώτη Τσαμπούλη και οι δύο ισοπαλίες στις δύο πρώτες σκακιέρες του Άκη Δρακόπουλου και του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου με του Γιάννη Γκούμα και Νίκο Συρίγο αντίστοιχα φάνηκε να δίνουν ένα προβάδισμα στην ομάδα του Σ.Ο.Κορυδαλλού. Τα πράγματα όμως ισορρόπησαν ξανά χάρις στην πολύ όμορφη νίκη του Γιάννη Σπυρακόπουλου επί του Χρήστου Χριστοδούλου (αν και δεν αγωνίζεται πολύ συχνά ο Γιάννης απέδειξε ότι είναι πάντα πολύτιμος στην ομάδα) αλλά και την πειστική νίκη της Κλέιντα Ταφάνι επί της Αμαλίας Καραγιαννίδου. Οι ήττες της Φαίης Κλαδά από τη Βασιλική Τσαμπούλη και της Μαρίας Κυριάκου από τη Ναυσικά Μαλικένζου (η Μαρία πάλεψε αρκετά την παρτίδα και είχε ευκαιρίες για ένα θετικό αποτέλεσμα) έφεραν το ματς στο 3-4 όμως οι θέσεις του Παναγιώτη Καλόφωνου και του Χρήστου Γκουτούφα ήταν σαφώς ανώτερες ενώ και ο Παναγιώτης Λάσπας πίεζε για τη νίκη σε ένα φινάλε με ασύμμετρο υλικό. Τελικά τόσο ο Παναγιώτης όσο και ο Χρήστος επικράτησαν επί των Γιάννη Πανόπουλου και Στάθη Τραϊφόρου αντίστοιχα κάνοντας το σκορ 5-4 ενώ ο Παναγιώτης Λάσπας, προκειμένου να εξασφαλίσει τη νίκη έμεινε στην ισοπαλία με τον Σταμούλη Νούτσο, οπότε το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 5,5-4,5 υπέρ της ομάδας μας!

Στον 2ο γύρο του Π.Ο.Α. 2019 την Κυριακή 20/1 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα της Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας σε ένα πολύ δύσκολο ματς καθώς η ομάδα της Νέας Ερυθραίας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη με μεταγραφές (είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη 10άδα της ομάδας -και όχι μόνο- προέρχεται από μεταγραφές...). Πάντως ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και θα προσπαθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Π.Ο.Α. είναι διαθέσιμα στο Chess-Results αλλά και στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

Παρά, πάντως, τη σημαντική επιτυχία της ομάδας στον Π.Ο.Α., την παράσταση έκλεψε ένας παίχτης της ομάδας του Σ.Ο.Αιγάλεω που αγωνίστηκε στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2019. Ο λόγος για τον Ανδρέα Πολυχρονόπουλο! Ο Ανδρέας είχε πολύ καιρό να αγωνισθεί και μπήκε στην ομάδα την τελευταία στιγμή. Παρ' όλα αυτά έπαιξε χωρίς άγχος και κατάφερε να νικήσει τον FM Έκτορα Αζή-Αζίζη (Elo 2234)! Η νίκη του Ανδρέα πάντως δεν έφτασε για να δώσει τη νίκη και στην ομάδα μας απέναντι στον Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" καθώς το ματς έληξε τελικά ισόπαλο 3-3. Στα θετικά του ματς και η καλή εμφάνιση των νεαρών Νίκου Καραγιώργου και Λάμπρου Τέγου αλλά και του Αλέξανδρου Γκογκορέση που, παρά την ήττα του, έπαιξε πολύ σοβαρά. Στον 2ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την ομάδα της Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού. Αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο Chess-Results αλλά και από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α.