11 Ιουλ 2018

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2018: ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ 5,5-4,5 ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ

Το τελικό σκορ του ματς όπως διαμορφώθηκε χάρις στην κρίσιμη νίκη του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου.
Αγχωτική νίκη με το ελάχιστο δυνατό σκορ  5,5-4,5 πέτυχε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω επί της ομάδας του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών στο πλαίσιο του 2ου γύρου του 46ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας.

Το ματς ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο και δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας καθώς σε ορισμένες σκακιέρες από νωρίς οι παίχτες μας βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση. Δυστυχώς οι σκακιέρες των "μικρών" (Ταφάνι Κ., Λάσπας Α. και Γκουτούφας Χ.) δεν πήγαν καλά αυτή τη φορά και γνώρισαν την ήττα, ευτυχώς όμως η εύκολη νίκη της Αμαλίας Κουτσίδη και οι πρακτικά κερδισμένες θέσεις των Παναγιώτη Λάσπα και Ντούσαν Λέκιτς εξισορροπούσαν την κατάσταση. Οι υπόλοιπες παρτίδες φλέρταραν με την ισότητα. Τελικά οι παρτίδες τον Άκη Δρακόπουλου, Παναγιώτη Καλόφωνου και Νατάσας Ριχτέροβα έληξαν ισόπαλες (σύμφωνα με τον Η/Υ στην τελική θέση η Τσέχα διεθνής μαιτρ γυναικών κερδίζει, όμως η νικηφόρα συνέχεια δεν είναι διόλου προφανής ειδικά με σχετικά λίγο χρόνο στο ρολόι). Με τον Παναγιώτη Λάσπα και τον Ντούσαν Λέκιτς, μετά από καλές παρτίδες, να επιβάλλονται των αντιπάλων τους το σκορ ήρθε στο 4,5-4,5 και έμενε η παρτίδα του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου. Σε ένα φινάλε που ο Η/Υ το κρίνει ως αντικειμενικά ισόπαλο ο σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω, επιδεικνύοντας ακόμη μια φορά μαχητικό πνεύμα, συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλό του ο οποίος υπέπεσε σε λάθη δίνοντας έτσι τον νικητήριο πόντο στο Σ.Ο.Αιγάλεω.

Η νίκη αυτή είναι φυσικά σημαντική και έδειξε ότι η ομάδα, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει, έχει χαρακτήρα να παλέψει και να πάρει αποτέλεσμα. Ελπίζουμε ότι θα επιδείξει τον ίδιο χαρακτήρα και στους επόμενους γύρους.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:
Α' Εθνική 2018 - 2ος γύρος: 
Σ.Ο.Αιγάλεω - Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών: 5,5-4,5
 
Lekic D.- Bednarek S.: 1-0
Δρακόπουλος Π. - Τεπελένης Π.: 0,5-0,5
Τσαγκαρόπουλος Σ. - Παπαγεωργίου Ι.: 1-0
Καλόφωνος Π. - Γεωργιάδης Α.: 0,5-0,5
Richterova N. - Προκοπίου Α.: 0,5-0,5
Κουτσίδη Α. - Γιούτσου Α.: 1-0
Ταφάνι Κ. - Γιούτσου Μ.: 0-1
Λασπας Π. - Προκοπίου Ι.: 1-0
Λάσπας Α. - Τζαχρήστας Γ.: 0-1
Γκουτούφας Χ. - Γιούτσος Β.: 0-1

Στον 3ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο απέναντι στην ομάδα του Μ.Γ.Σ. "Εθνικός" Αλεξανδρούπολης αλλά θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω (όπως και τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος) θα μεταδίδονται ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (εδώ) ενώ κληρώσεις,  αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από το Chess-Results.