13 Ιουλ 2018

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2018: ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ.Σ.Ο. "ΙΠΠΟΤΗΣ" ΡΟΔΟΥ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ

Ωραίο ασπρόμαυρο πορτραίτο του Ντούσαν Λέκιτς (φωτό της Νίκης Ρήγα από την ιστοσελίδα του πρωταθλήματος). Ο Ντούσαν στέκεται εξαιρετικά στην 1η σκακιέρα αντιμετωπίζοντας θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους.
Ισόπαλο 5-5 έληξε τελικά το ματς ανάμεσα στο Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω και τον Α.Σ.Σ.Ο. "Ιππότης" Ρόδου στο πλαίσιο του 4ου γύρου του 46ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας που διεξάγεται στο Ρίο της Αχαΐας.

Το ματς ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο και μαχητικό. Κάποια στιγμή η πλάστιγγα έμοιαζε να γέρνει υπέρ της ομάδας της Ρόδου όμως η κρίσιμη νίκη της Κλέιντα Ταφάνι και η ισοπαλία του Χρήστου Γκουτούφα (και οι δύο από δύσκολες θέσεις) εξισορρόπησε τα πράγματα. Σημαντικές και οι νίκες των Παναγιώτη Λάσπα (που δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση) και της Αμαλίας Κουτσίδη αλλά και οι ισοπαλίες των Αντώνη Λάσπα, Παναγιώτη Καλόφωνου (επίσης βρίσκεται σε καλή κατάσταση) και Ντούσαν Λέκιτς (αν και αντιμετωπίζει θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους στην 1η σκακιέρα επίσης δείχνει σιγουριά). Ενδιαφέρον στιγμιότυπο που δείχνει πόσο αμφίρροπο ήταν το ματς ήταν η θέση μετά την 30η κίνηση των μαύρων στην παρτίδα Τσαγκαρόπουλος-Ιλαντζής. Τα μαύρα έχουν αντικειμενικά κερδισμένη θέση όμως το 30...Ιε6 επιτρέπει το τακτικό 31.Πxε6 ζxε6 32.Ιε3 που παγιδεύει τη μαύρη ντάμα! Με ελάχιστο χρόνο στο ρολόι ο σκακιστής μας δεν είδε αυτή τη δυνατότητα και τελικά ηττήθηκε.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:
Α' Εθνική 2018 - 4ος γύρος: 
Σ.Ο.Αιγάλεω - Α.Σ.Σ.Ο. "Ιππότης" Ρόδου: 5-5
 
Lekic D.- Czarnota P.: 0,5-0,5
Δρακόπουλος Π. - Σανδαλάκης Α.: 0-1
Τσαγκαρόπουλος Σ. - Ιλαντζής Σ.: 0-1
Καλόφωνος Π. - Καραμποϊκης Σ.: 0,5-0,5
Richterova N. - Havanecz B.: 0-1
Κουτσίδη Α. - Ζαχαριά Α.: 1-0
Ταφάνι Κ. - Βιτζηλαίου Φ.: 1-0
Λασπας Π. - Παπαδόπουλος Π.: 1-0
Λάσπας Α. - Ρούσος Σ.: 0,5-0,5
Γκουτούφας Χ. - Σταθάτος Α.: 0,5-0,5
 
Στο σημερινό 5ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ακόμη ένα δύσκολο ματς απέναντι στον Ο.Σ.Τριανδρίας και χρειάζεται οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να συνεχίσει να διεκδικεί την είσοδό του στην πρώτη 20άδα.

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω (όπως και τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος) θα μεταδίδονται ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (εδώ) ενώ κληρώσεις,  αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από το Chess-Results.