21 Ιαν 2017

Π.Ο.Α. 2017: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ 5,5-4,5 ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ!

Νικηφόρα ξεκίνησε τους αγώνες του ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) της Αττικής νικώντας στον 1ο γύρο της διοργάνωσης τη Σκακιστική Άνοιξη με σκορ 5,5-4,5.

Όπως φανερώνει το σκορ, το ματς ήταν ιδιαίτερα μαχητικό και κρίθηκε μετά από σχεδόν 6 ώρες μάχης! Ο Σ.Ο.Αιγάλεω επικράτησε με 4-1 στις νεανικές σκακιέρες (ιδιαίτερα σημαντικές νίκες πέτυχαν η Βασιλική Ρηγάτου επί της Μαρίας Βλάχου αλλά και o Χρήστος Γκουτούφας επί του Γιάννη Παπαθανασίου και οι δύο στην πρώτη τους συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του σωματείου!). Στις πιο πάνω σκακιέρες τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα όμως τελικά με τρεις ισοπαλίες στις αντρικές σκακιέρες (με την παρτίδα Σκαπέρδας-Ρηγάτος να τελειώνει ισόπαλη στο 6ωρο!) η ομάδα μας πήρε μια πολύ σημαντική για τη συνέχεια νίκη και συνεχίζει με αισιοδοξία στο τουρνουά.

Στο 2ο γύρο της διοργάνωσης ο Σ.Ο. Αιγάλεω έχει δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την ενισχυμένη Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής, θα προσπαθήσει όμως για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2017, στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' νίκησε εκτός έδρας τον Α.Σ. Παπάγου Γ' με σκορ 2-3,5 και αντιμετωπίζει στον 2ο γύρο εντός έδρας τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας Α' ενώ στον Β' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' αναδείχθηκε, εντός έδρας, ισόπαλος 3-3 με το Σ.Ο. Κορυδαλλού και στο 2ο γύρο αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Α.Σ.Α.Ε.

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για όλες τις τρέχουσες διασυλλογικές διοργανώσεις είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) αλλά και την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ).