8 Ιουλ 2016

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2016 - ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΣΤΟΝ 4ο ΓΥΡΟ ΚΑΙ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο. "ΖΗΝΩΝ" ΓΛΥΦΑΔΑΣ!

Μετά από ένα ματς για γερά νεύρα, που έληξε μάλιστα τελευταίο, ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω αναδείχτηκε ισόπαλος 5-5 με τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας για τον 4ο γύρο του 44ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής.

Το ματς ξεκίνησε με καλές προοπτικές και φάνηκε ότι η πλάστιγγα της νίκης έγερνε προς το μέρος μας όμως  η ανατροπή στις σκακιέρες του Λεωνίδα Λιάσκου και της Ειρήνης Λιάπη-Ζενεμπίση, με τους δύο σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω να ηττώνται έχοντας περάσει λίγο νωρίτερα από εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις, άλλαξε άρδην την κατάσταση και μετέφερε το άγχος στην πλευρά μας. Με το σκορ στο 4,5-3,5 εις βάρος μας τα πράγματα δεν έμοιαζαν ιδιαίτερα ρόδινα με το Γιάννη Σπυρακόπουλο να "υποφέρει" σε ένα φινάλε με πιόνι λιγότερο απέναντι στο Λάζαρο Ζερβό και το Δημήτρη Λαδά (στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα στη διοργάνωση) να έχει μια αρκετά περίπλοκη θέση  στην παρτίδα του με τον Ηλία Ροϊνό. Τελικά, όμως, ο "Γιατρός" κράτησε ψύχραιμα την ισοπαλία στο φινάλε, ενώ ο Δημήτρης Λαδάς, σε αμοιβαία πίεση χρόνου, έπαιξε πολύ ευρηματικά και ενεργητικά εξασφαλίζοντας τη νίκη στην παρτίδα του και την ισοπαλία στο ματς.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2016 - 4ος γύρος:
Σ.Ο.Αιγάλεω - Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας: 5-5

Maier C. - Ibrahim H.: 1-0
Lekic D. - Τσάνας Α.: 0,5-0,5
Λιάσκος Λ. - Κόρδης Κ.: 0-1
Σπυρακόπουλος Ι. - Ζερβός Λ.: 0,5-0,5
Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. - Ratsma R.: 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Παπαγεωργίου Φ.: 1-0
Διακούλη Ι. - Μπουζά Μ.: 0-1
Λαδάς Δ. - Ροϊνός Η.: 1-0
Καυκαλάς Ν. - Λουτραγιώτης Δ.: 0-1
Κασιούμης Β. - Μπασινάς Κ.: 1-0

Αυτή ήταν η δεύτερη ιδιαίτερα μαχητική ισοπαλία για την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω που με 4 βαθμούς σε 4 αγώνες βρίσκεται στην 20η θέση της κατάταξης (ισοβαθμία στις θέσεις 13-23) και στον 5ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Α.Ο. "Κύδων" Χανίων συμπληρώνοντας έτσι το τρίο των χανιώτικων ομάδων :-). Ο Α.Ο. "Κύδων" Χανίων είναι πάντα ένας ισχυρός αντίπαλος αλλά οι σκακιστές μας θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την καλή εμφάνιση που είχαν πραγματοποιήσει στο ματς του πρωταθλήματος του 2013 (δείτε εδώ) και να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://chessfed.gr/league2016/), ενώ οι κληρώσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες και στατιστικά (ομαδικά και ατομικά) είναι διαθέσιμα στο Chess-Results.