6 Ιουλ 2016

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2016 - ΗΤΤΑ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ

Oι IM Christian Maier και Dusan Lekic δίνουν σκληρές μάχες στις δυο πρώτες σκακιέρες! (Φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης).

Δεν τα κατάφεραν οι σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στο 2ο γύρο του 44ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής απέναντι στη Σ.Α.Χανίων γνωρίζοντας τελικά την ήττα με το ευρύ 8-2. Όπως είχαμε γράψει η Σ.Α.Χανίων ήταν το φαβορί του ματς και επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό αυτό. Οι σκακιστές της ομάδας μας πάλεψαν για το καλύτερο και αρχικά σε αρκετές παρτίδες φάνηκε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα όμως τελικά στις περισσότερες περιπτώσεις οι σκακιστές από τα Χανιά κατάφεραν να επιβληθούν.

Θετικά αποτελέσματα πέτυχαν μόνο ο Κρίστιαν Μάιερς (ο Ελληνογερμανός διεθνής μαιτρ αγωνίζεται ακόμη μια φορά με την ομάδα μας) που έκανε ισοπαλία με το διεθνή μαιτρ Ιβαϊλο Έντσεβ, ο Άκης Δρακόπουλος που, παρά την αγωνιστική του απραξία (λόγω Πανελληνίων) εμφανίζεται σε καλή κατάσταση και έκανε ισοπαλία με τον ισχυρό FM Αργύρη Παπαδόπουλο και, τέλος, ο Λεωνίδας Λιάσκος, ο οποίος σε μια παρτίδα με αμοιβαία λάθη νίκησε το Σπύρο Λιοδάκη.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:
Α' Εθνική 2016 - 2ος γύρος: 
Σ.Α. Χανίων - Σ.Ο.Αιγάλεω : 8-2

Enchev I. - Maier C.: 0,5-0,5
Θεοδώρου Ν. - Lekic D.: 1-0
Ναούμ Σ. - Τσαγκαρόπουλος Σ.: 1-0
Λιοδάκης Σ. - Λιάσκος Λ.: 0-1
Antonova G. - Λιάπη-Ζενεμπίση Ε.: 1-0 
Βοζινάκη Α. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ.: 1-0
Καραβιτάκη Ε. - Διακούλη Ι.: 1-0
Παπαδόπουλος Α. - Δρακόπουλος Π.: 0,5-0,5
Γεωργακόπουλος Ν. - Καυκαλάς Ν.: 1-0
Πατρελάκης Ε. - Κασιούμης Β.: 1-0

Στον 3ο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα (ώρα έναρξης 5.30 μ.μ.) ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει πάλι μια ομάδα των Χανίων, τον Α.Ο. "Κάισσα" Χανίων σε ένα επίσης δύσκολο ματς.

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://chessfed.gr/league2016/) στην οποία υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες από τους αγώνες, ενώ οι κληρώσεις, αποτελέσματα και στατιστικά είναι διαθέσιμα στο Chess-Results.