16 Δεκ 2013

ΟΛΟΣ Ο Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ AYTHN ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!

           
Άλλο ένα κύπελο έφεραν στο Αιγάλεω τα χρυσά παιδιά μας! Τρία πρωταθλήματα Αττικής, δυο δεύτερες και μία τρίτη θέση τα τελευταία έξι χρόνια κοσμούν τη λαμπρή πορεία αυτής της ομάδας! Στη φωτογραφία δυο από τους στυλοβάτες της, ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος και ο Παναγιώτης Καλόφωνος σε βαθιά περισυλλογή.
Μετά από συγκλονιστική εμφάνιση, οι παίκτες μας κατέκτησαν το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Αττικής 2013, επικρατώντας της μεγάλης Π.Σ.Περιστερίου με 3,5-2,5. Ο αγώνας ήταν δραματικός και κρίθηκε στο τέλος από τη φοβερή νίκη του Πολυχρόνη Δρακόπουλου επί του Σταθόπουλου, του κορυφαίου ίσως παίκτη της Ελλάδας στην κατηγορία των παίδων! Eκτός από τον Πολυχρόνη νίκες σημείωσαν ο Γιάννης Μαργαρίτης και ο Νίκος Καυκαλάς, ενώ ισόπαλη έληξε η παρτίδα του Παναγιώτη Καλόφωνου με την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης παγκορασίδων Αναστασία Αβραμίδου. Ακόμη αγωνίστηκαν ο Δημήτρης Λαδάς και η Ειρήνη Λιάπη. Εκτός βέβαια από αυτούς που έπαιξαν στον τελικό, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που αγωνίστηκαν στους προηγούμενους γύρους, είτε στην πρώτη φάση, είτε στο final-8. Aυτά ήταν ο Γιώργος Καραγιάννης, η Φιλίππα Λιάπη, η Βασιλική Ρηγάτου και ο Βασίλης Κασιούμης. Ο σύλλογος θα τιμήσει το σύνολο της ομάδας των πρωταθλητών Αττικής στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στο μικρό τελικό ο Ζήνων Γλυφάδας επικράτησε του διοργανωτή Φυσιολάτρη Νικαίας  με 4,5-1,5 και κατέκτησε, όπως και πέρυσι την 3η θέση. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο πρωτάθλημα παμπαίδων πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Π.Σ.Περιστερίου που επικράτησε του Δία Πετρούπολης με 4-2. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ταλαντούχα ομάδα του κ. Παναγάκου, η Αίγλη Παπάγου δηλαδή, που επικράτησε στο μπαράζ του Πειραϊκού Ο.Σ. με 4-2 (κανονικός αγώνας 3-3 φυσικά).
Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία για τις ομαδικές νεανικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. υπάρχουν στη σελίδα της ένωσης (εδώ - δείτε στην ενότητα "Ομαδικά Νεανικά") αλλά και στο Chess-Results: (Ομαδικό Παίδων κάτω των 16, Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των 12