18 Απρ 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Μετά την ολοκλήρωση των σχολικών πρωταθλημάτων, η Κυριακή που πέρασε (15/4) σηματοδότησε για όλα τα σωματεία της Αττικής την επιστροφή στην αγωνιστική δράση καθώς ξεκίνησε το Κύπελλο Αττικής, το Κύπελλο Παμπαίδων <10 Ετών και το Κύπελλο Παίδων <14 ετών καθώς και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γυναικών Αττικής ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το Ομαδικό Κύπελλο Κάισσα εις Μνήμην Σαχταχτίνσκι.

Σε όλες αυτές τις διοργανώσεις ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω συμμετέχει με συνολικά 10 (δέκα) ομάδες κινητοποιώντας την Κυριακή που μας πέρασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 41 σκακιστές και σκακίστριες!

Ξεκινώντας από το Κύπελλο Παμπαίδων <10 ετών στο οποίο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται με 5 ομάδες (μία στο Α' γκρουπ και 4 στο Β' γκρουπ), οι νεαροί σκακιστές μας, για πολλούς από τους οποίους αυτό είναι το "βάπτισμα" του πυρός, τα πήγαν αρκετά καλά. Τα αποτελέσματα των ομάδων μας ήταν:

Σ.Ο.Αιγάλεω Α' - Σ.Ο.Περιστερίου Α': 3-1 (Α' Γκρουπ)
Α.Π.Ο. "Αίγλη" Παπάγου Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Β': 1-3 (Β' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' - Α.Π.Ο. "Αίγλη" Παπάγου Γ': 4-0 (Β' Γκρουπ, άνευ αγώνος)
Α.Π.Ο. "Αίγλη" Παπάγου Δ' - Σ.Ο.Αιγάλεω Δ': 3-1 (Β' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Ε' - Α.Ο. "Φοίνιξ" Αγίας Σοφίας: 2-2 (Β' Γκρουπ)

Στο Κύπελλο Παίδων <14 ετών ο Σ.Ο.Αιγάλεω παρατάσσει δύο ομάδες (μία σε κάθε γκρουπ). Στον 1ο γύρο τα αποτελέσματά τους ήταν:

Σ.Ο.Περιστερίου Α' - Σ.Ο.Αιγάλεω Α':  0,5-3,5 (Α' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Β' - Α.Σ.Ο. "Δίας" Πετρούπολης Β': 0-4 (Β' Γκρουπ)

Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γυναικών η ομάδας μας, η οποία συμμετέχει ξανά μετά από αρκετά χρόνια στη διοργάνωση, ξεκίνησε με πολύ καλό αποτέλεσμα καθώς νίκησε εντός έδρας με 3-0 την ομάδα του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.

Αντίθετα, στο Κύπελλο Αττικής η ομάδα μας τερμάτισε πολύ σύντομα την πορεία της στη διοργάνωση καθώς γνώρισε εκτός έδρας την ήττα με 2,5-1,5 από την ομάδα του Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας και αποκλείστηκε. Στο ματς αυτό οι παίχτες της ομάδας μας -η οποία δεν παρουσιάστηκε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση- προσπάθησαν μέχρι τέλους για την πρόκριση απέναντι στη μαχητική ομάδα της Νέας Ερυθραίας. Το ματς κρίθηκε στην παρτίδα της 1ης σκακιέρας όπου ο Λεωνίδας Λιάσκος δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του και έμεινε στην ισοπαλία που σήμαινε ταυτόχρονα και τον αποκλεισμό μας. Ευχόμαστε στον Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας καλή συνέχεια στη διοργάνωση.

Τέλος στο Ομαδικό Κύπελλο Κάισσα εις Μνήμην Σαχταχτίνσκι, που διοργανώνουν από κοινού ο Πανελλήνιος Γ.Σ., ο Σ.Ο. Ικαρίας και ο Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού, στα πλαίσια του 6ου γύρου του τουρνουά, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω επιβλήθηκε εντός έδρας, έστω και με δυσκολία, του Α.Ο."Ζήνων" Γλυφάδας με 3,5-2,5 χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Αποστόλη Τσιροπούλα, ο οποίος σε πίεση χρόνου και σε περίπλοκη θέση απέναντι στον Ανδρέα Λαγγούση, επέδειξε "Ολύμπια ψυχραιμία" και επικράτησε δίνοντας τη νίκη στην ομάδα μας.

Την επόμενη Κυριακή (22/4) το αγωνιστικό πρόγραμμα για τις ομάδες μας έχει ως εξής:

Κύπελλο Παμπαίδων <10 ετών:
Α.Σ. "Άσπρος Πύργος Α' - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' (Α' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Β' - Α.Σ. "Άσπρος Πύργος Α' (Β' Γκρουπ)
Α.Σ.Ο. "Δίας" Πετρούπολης Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' (Β' Γκρουπ)
Σ.Ο.Αιγάλεω Δ' - Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας (Β' Γκρουπ)
Α.Ο. "Ζήνων Γλυφάδας" Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Ε' (Β' Γκρουπ)

Κύπελλο Παίδων <14 ετών:
Σ.Ο.Αιγάλεω Α' - Α.Ε.Κ. (Α' Γκρουπ)
Α.Ο. "Ζήνων Γλυφάδας" Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Β' (Β' Γκρουπ)

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γυναικών:
Α.Ο. Δεξαμενής Μεταμόρφωσης - Σ.Ο.Αιγάλεω

Ομαδικό Κύπελλο Κάισσα εις Μνήμην Σαχταχτίνσκι:
Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού - Σ.Ο.Αιγάλεω
Με νίκη η ομάδα μας προκρίνεται στον τελικό της διοργάνωσης!

Αναλυτικά στοιχεία, κληρώσεις και αποτελέσματα για όλες τις διοργανώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. αλλά και στο Chess-Results: (Παμπαίδων <10 Α' Γκρουπ, Παμπαίδων <10 Β' Γκρουπ, Παίδων <14 Α' Γκρουπ, Παίδων <14 Β' Γκρουπ, Γυναικών, Κύπελλο Αττικής, Κύπελλο Κάισσα)