16 Δεκ 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2012: ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Στιγμιότυπο από το ματς του 1ου με τη Ν.Ε Πατρών. Στο δεξιό μέρος της φωτο διακρίνονται οι Παρασκευή Παλιούρα, Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση, Βασίλης Κασιούμης, Γιώργος Καραγιάννης και Πολυχρόνης Δρακόπουλος. Όρθιος παρακολουθεί ο Άγγελος Σανδαλάκης.
Μία νίκη και μία ισοπαλία είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της ομάδας παίδων-κορασίδων του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, η οποία αγωνίζεται στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων 2012, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί (15/12) στην Πάτρα.

Στον 1ο γύρο η ομάδα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Ναυταθλητική Ένωση Πατρών την οποία και νίκησε με σκορ 4,5-1,5. Αν και το σκορ μοιάζει ευρύ, η νίκη ήρθε μετά από μάχη αρκετών ωρών και αφού παίχτηκαν μερικές ενδιαφέρουσες παρτίδες όπως αυτή ανάμεσα στο Νίκο Κυρίτση και τον Πολυχρόνη Δρακόπουλο, στην οποία ο Πολυχρόνης θυσίασε ένα πιόνι με αντάλλαγμα ισχυρή επίθεση, ο νεαρός σκακιστής του Αιγάλεω όμως κόντεψε να μη δρέψει τους καρπούς των κόπων του εξαιτίας ενός λάθους υπολογισμού λίγο πριν το τέλος της παρτίδας σε εντελώς κερδισμένη θέση. Ο αντίπαλος δεν είδε τη σωστή απάντηση και η παρτίδα είχε τελικά τη φυσιολογική της κατάληξη.
Το φύλλο αγώνα είχε ως εξής (ο Σ.Ο.Αιγάλεω είχε τα λευκά στην 1η σκακιέρα):

Σ.Ο. Αιγάλεω - Ν.Ε. Πατρών: 4,5-1,5
1. Καλόφωνος Π. - Χριστόπουλος Ι.-Μ. 1-0
2. Δρακόπουλος Π. - Κυρίτσης Ν. 1-0
3. Καραγιάννης Γ. - Αργυρόπουλος Θ. 0,5-0,5
4. Κασιούμης Β. - Κόλλιας Ι. 0-1
5. Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Γαλανοπούλου Χ. 1-0
6. Παλιούρα Π. - Χαντζή Δ. 1-0

Στο 2ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω είχε δύσκολο έργο απέναντι στην ισχυρή Σκακιστική Ακαδημία Χανίων. Μετά από σχεδόν 5ωρη μάχη το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία με σκορ 3-3. Η ομάδα μας πάντως έχασε σημαντική ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς. Η κρίσιμη παρτίδα ήταν αυτή του Βασίλη Κασιούμη με το Νίκο Γεωργακόπουλο, στην οποία ο 8χρονος (!) σκακιστής μας αν και βρέθηκε με πιόνι λιγότερο μετά το άνοιγμα, έπαιξε με ιδέες και έβαλε αρκετά προβλήματα στον αντίπαλό του. Ακριβώς όμως τη στιγμή που ο αντίπαλός του έκανε ένα σημαντικό λάθος και ο Βασίλης είχε μια πολύ απλή νίκη, ένας λάθος υπολογισμός έδωσε τη νίκη στον αντίπαλό του... Η αναπάντεχη ήττα του Βασίλη έφερε την ομάδα αντιμέτωπη με το φάσμα της ήττας όμως ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος, σε μια ακόμη καλή και μαχητική παρτίδα, κράτησε την ισοπαλία με τα μαύρα εναντίον του Σπύρου Ναούμ και εξασφάλισε το τελικό 3-3.
Το φύλλο αγώνα είχε ως εξής (ο Σ.Ο.Αιγάλεω είχε τα μαύρα στην 1η σκακιέρα):

Σ.Α. Χανίων - Σ.Ο. Αιγάλεω: 3-3
1. Ναούμ Σ. - Δρακόπουλος Π. 0,5-0,5
2. Παπαδόπουλος Α. - Καλόφωνος Π. 0,5-0,5
3. Πετράκης Σ. - Καυκαλάς Ν. 0-1
4. Γεωργακόπουλος Ν. - Κασιούμης Β. 1-0
5. Μαρκάκη Σ. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. 0-1
6. Βοζινάκη Α.-Μ. - Παλιούρα Π. 1-0

Στον 3ο γύρο η ομάδα μας έχει επίσης δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει στις 9.30 π.μ. την ομάδα του Πειραϊκού Ο.Σ. από την οποία, θυμίζουμε, είχε ηττηθεί στον 6ο γύρο των προκριματικών, ένα αποτέλεσμα που της στέρησε την 1η θέση στην Αττική.

Ζωντανή αναμετάδοση παρτίδων, αποτελέσματα, συνθέσεις ομάδων, δελτία τύπου και αρκετές ακόμα πληροφορίες για τη διοργάνωση παρέχονται από την ιστοσελίδα: http://www.essp.gr/neanikaomadika2012/