16 Δεκ 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2012: ΜΙΑ HTTA KAI ΜΙΑ NIKH

Ο βενιαμίν της ομάδας του Σ.Ο.Αιγάλεω Βασίλης Κασιούμης (μόλις 8 ετών!), παρά τα κάποια ατυχή αποτελέσματά του σε παρτίδες που θα μπορούσε να είχε κερδίσει, μαζεύει εξαιρετικά πολύτιμες εμπειρίες σε αυτό το πρωτάθλημα, οι οποίες είναι βέβαιο πως θα τον ωφελήσουν στο κοντινό μέλλον.
Με μία ήττα (από τον Πειραϊκό Ο.Σ.) και μία νίκη (επί του Α.Σ.Ο. Ναυπάκτου "Έπαχτος") συνέχισε την παρουσία της η ομάδα παίδων-κορασίδων του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων 2012, που διεξάγεται στην Πάτρα. Ας πάρουμε ομως τα πράγματα με τη σειρά:

Στον πρωινό 3ο γύρο η ομάδα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Πειραϊκό Ο.Σ. Το ματς ξεκίνησε με καλούς οιωνούς καθώς η Παρασκευή Παλιούρα νίκησε γρήγορα τη Φωτεινή Νεοκοσμίδη και οι υπόλοιπες παρτίδες φαινόταν να πηγαίνουν καλά. Δυστυχώς η εικόνα αυτή έμελλε να αλλάξει με δραματικό τρόπο καθώς ο Βασίλης Κασιούμης έχασε μια πολύ καλή θέση (αντικειμενικά κερδισμένη) απέναντι στο Δημήτρη Αλεξάκη και, ενώ ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος, παίζοντας μια ακόμη καλή παρτίδα, νίκησε το Νίκο Σιδηρόπουλο, οι Νίκος Καυκαλάς και Παναγιώτης Καλόφωνος ήρθαν σε πίεση χρόνου, δεν έπαιξαν καλά και ηττήθηκαν και οι δύο. Έτσι η παρτίδα που θα καθόριζε το αποτέλεσμα ήταν αυτή της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση με τη Βασιλική Μανωλοπούλου. Η νεαρή σκακίστρια μας, έχοντας παίξει πολύ καλά, έβγαλε εντελώς κερδισμένη θέση (κέρδιζε κομμάτι με απλό τρόπο), αγχώθηκε όμως λόγω της πίεσης του ματς και έχασε πολλές ευκαιρίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την τελική ισοπαλία που διαμόρφωσε το τελικό σκορ του ματς σε 2,5-3,5 υπέρ της ομάδας του Πειραιά...
Το φύλλο αγώνα είχε ως εξής (ο Σ.Ο.Αιγάλεω είχε τα λευκά στην 1η σκακιέρα):

Σ.Ο. Αιγάλεω - Πειραϊκός Ο.Σ: 2,5-3,5
1. Δρακόπουλος Π. - Σιδηρόπουλος Ν. 1-0
2. Καλόφωνος Π. - Καρακατσάνης Ν. 0-1
3. Καυκαλάς Ν. - Αλεξάκης Γ. 0-1
4. Κασιούμης Β. - Αλεξάκης Δ. 0-1
5. Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Μανωλοπούλου Β. 0,5-0,5
6. Παλιούρα Π. - Νεοκοσμίδη Φ. 1-0

Στον απογευματινό 4ο γύρο ο Σ.Ο. Αιγάλεω βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Α.Σ.Ο. Ναυπάκτου "Έπαχτος", την οποία κέρδισε με σκορ 6-0. Παρά τη μάλλον εύκολη επικράτηση αξίζει να αναφερθεί η πολύ καλή απόδοση της Παρασκευής Παλιούρα και του Γιώργου Καραγιάννη σε αυτό το ματς. Η Παρασκευή έπαιξε μια όχι απόλυτα σωστή θυσία και βρέθηκε με κομμάτι λιγότερο αλλά με αρκετή επίθεση ως αντάλλαγμα το οποίο της έφερε τελικά τη νίκη. Πέρα πάντως από την αντικειμενική ορθότητα της θυσίας της, είναι άξιος μνείας ο δυναμικός τρόπος παιχνιδιού της στην παρτίδα. Η συνεχής πίεση "έσπασε" την αντίπαλό της που εγκατέλειψε στην 29η κίνηση. Όμορφη παρτίδα έπαιξε και ο Γιώργος ο οποίος πήρε τη νίκη με ωραία επίθεση στον αντίπαλο βασιλιά.
Το φύλλο αγώνα είχε ως εξής (ο Σ.Ο.Αιγάλεω είχε τα μαύρα στην 1η σκακιέρα):

Α.Σ.Ο. Ναυπάκτου "Έπαχτος" - Σ.Ο. Αιγάλεω: 0-6
1. Σμπούκης Ι..- Δρακόπουλος Π. 0-1
2. Κρίτσας Β. - Καλόφωνος Π. 0-1
3. Κουρόγλου Κ. - Καραγιάννης Γ. 0-1
4. Κωτσόπουλος Ι. - Κασιούμης Β. 0-1
5. Μπανιά Α. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. 0-1
6. Κατσιγιάννη Κ. - Παλιούρα Π. 0-1

Στον 5ο και τελευταίο γύρο που θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας (17/12, 10.00 π.μ.), ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει την Π.Σ. Περιστερίου σε ένα αναμφίβολα πολύ δύσκολο ματς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι σίγουρο, ότι οι νεαροί σκακιστές μας θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως κάνουν απέναντι σε κάθε αντίπαλο!

Ζωντανή αναμετάδοση παρτίδων, αποτελέσματα, συνθέσεις ομάδων, δελτία τύπου και αρκετές ακόμα πληροφορίες για τη διοργάνωση παρέχονται από την ιστοσελίδα: http://www.essp.gr/neanikaomadika2012/