9 Ιουν 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. 3/6/2012: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!

Ο Αλέξανδρος Τζέμος και η Παναγιώτα Ρήγα (στη δεξιά πλευρά της φωτό, σε κάποιο από τα πολυάριθμα νεανικά τουρνουά του Σ.Ο.Αιγάλεω) είναι δύο από τα βασικά και διαρκώς ανερχόμενα μέλη της ομάδας παμπαίδων, που κατέλαβε τη 2η θέση Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 10 ετών 2012 της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Στο βάθος δεξιά διακρίνεται και η Μελίνα Παντελή. η οποία αγωνίσθηκε σε κάποιους αγώνες με το Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' στο Κύπελλο Παίδων κάτω των 14 ετών.
Πολύ θετικός ήταν ο απολογισμός της παρουσίας των νεανικών ομάδων του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στα Κύπελλα Παίδων και Παμπαίδων 2012 της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. καθώς και στις δύο διοργανώσεις οι ομάδες μας βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα και διεκδίκησαν με σημαντικές αξιώσεις ακόμη και την πρωτιά!
Στο Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 10 ετών η ομάδα μας αντιμετώπισε στον τελευταίο γύρο την ισχυρή  Α' ομάδα του Α.Σ.Ο. Πετρούπολης "ΔΙΑΣ"με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω, έχοντας 9 βαθμούς σε 5 αγώνες, ισοβάθμησε στις θέσεις 1-3 (μαζί με τον Α.Σ.Ο. Πετρούπολης "ΔΙΑΣ" Α' και τον Πειραϊκό Ο.Σ.) καταλαμβάνοντας τελικά τη 2η θέση στη διοργάνωση (μετά την άρση της ισοβαθμίας) ανάμεσα σε 48 ομάδες! Την ομάδα στελέχωσαν οι: Δημήτρης Κατωπόδης, Παναγιώτα Ρήγα, Βασίλης Κασιούμης και Αλέξανδρος Τζέμος. Αξιοσημείωτο στοιχείο ότι η ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας κάτω από 9 έτη (αφού όλοι οι παραπάνω αθλητές είναι γεννημένοι από το 2003 και μετά!).
Στο Κύπελλο Παίδων κάτω των 14 ετών ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αντιμετώπισε την Π.Σ.Περιστερίου Α' και με ισοπαλία κατακτούσε την πρώτη θέση. Δυστυχώς η πίεση του ματς φαίνεται ότι επηρέασε αρνητικά τους παίχτες μας οι οποίοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες όχι μόνο για την ισοπαλία αλλά για τη νίκη στο ματς το οποίο έληξε τελικά με 2,5-1,5 υπέρ της ομάδας της Π.Σ.Περιστερίου. Αν και το ματς ξεκίνησε με γρήγορη νίκη του Γιάννη Κατωπόδη (επί του Πέτρου Αδάμη) η συνέχεια είχε χαρακτηριστικά θρίλερ αφού ο Δημήτρης Λαδάς έχασε μια σχεδόν κερδισμένη θέση απέναντι στον Παναγιώτη Λάσπα ενώ ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος, έχοντας παίξει μια εξαιρετική παρτίδα εναντίον του πρωταθλητή Ελλάδας Ευγένιου Ιωαννίδη, παρέβλεψε μια απλή συνέχεια με την οποία έκανε ματ τον αντίπαλό του ή κέρδιζε πολύ υλικό και τελικά ηττήθηκε. Έτσι έμεινε ο Παναγιώτης Καλόφωνος να πιέζει για νίκη εναντίον του Γιώργου Παπαδόπουλου αλλά, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες της θέσης, περιορίστηκε σε ισοπαλία. Έτσι η ομάδα μας, με 8 βαθμούς σε 5 αγώνες κατέλαβε την 3η θέση στη διοργάνωση ανάμεσα σε 72 ομάδες! Να αναφέρουμε επίσης, ότι με την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω Α',εκτός από τους προαναφερθέντες σκακιστές αγωνίστηκε, σε προηγούμενα ματς, και ο Γιάννης Μαργαρίτης. Η επιτυχία αυτή έρχεται σε συνέχεια των πολλών προηγούμενων επιτυχιών αυτής της ομάδας, η οποία πιστοποιεί, ακόμη μια φορά, το πολύ καλό της επίπεδο και επιβεβαιώνει την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του σωματείου!
Στην ίδια διοργάνωση, οι άλλες δύο ομάδες του σωματείου μας Σ.Ο.Αιγάλεω Β' και Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ένα "οικογενειακό" ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν διεκδικώντας ένα καλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Τελικός νικητής της αναμέτρησης με σκορ 3-1 αναδείχθηκε ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' (αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Μαργαρίτης, Βασιλική Ρηγάτου, Ραφαήλ Σούλιος και Γιάννης Κατρίτσης), ο οποίος κατέλαβε τη 12η θέση στην τελική κατάταξη ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' (αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Καραγιάννης, Ανδρέας Μαργαρίτης, Παύλος Καραγκούνης και Κωνσταντίνος Κυριακίδης) κατετάγη 34ος.
Κλείνοντας, με αφορμή αυτές τις επιτυχίες, θα πρέπει, ακόμη μια φορά, να συγχαρούμε τους προπονητές του σωματείου Άννα-Μαρία Μπότσαρη, Γιάννη Συμεωνίδη, Διονύση Γεωργούλια και Παναγιώτη Σπύρου για την πολύ καλή δουλειά τους.
Αναλυτικά αποτελέσματα όλων των διοργανώσεων φιλοξενούνται στο δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. αλλά και στο Chess Results: Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 10 ετών 2012, Κύπελλο Παίδων κάτω των 14 ετών 2012.