5 Μαΐ 2012

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

Ο Δημήτρης Σκυριανόγλου δεν αγωνίζεται πλέον συχνά, είναι όμως πάντα κοντά στην ομάδα και εξακολουθεί να βοηθάει και αγωνιστικά όταν είναι απαραίτητο. Στο ματς με το Γ.Α.Σ. Χολαργού πέτυχε έναν κρίσιμο πόντο και έδωσε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αττικής

Μετά τις Πασχαλινές διακοπές και τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα και τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα της Αττικής, οι νεαροί σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω ξεκίνησαν τις νέες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, αυτή τη φορά στα Ομαδικά Κύπελλα Παμπαίδων κάτω των 10 ετών και Παίδων κάτω των 14 ετών της Αττικής. Και οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία σκακιστές του σωματείου, όμως, δεν έμειναν αδρανείς αφού μαζί με τα νεανικά κύπελλα ξεκίνησε και το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2012.
Ξεκινώντας από το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής, ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε στον 1ο γύρο αντιμέτωπος εκτός έδρας με την αξιόμαχη ομάδα του Γ.Α.Σ. Χολαργού. Μετά από ένα αμφίρροπο ματς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 με την ομάδα μας όμως να παίρνει την πρόκριση βάσει του κριτηρίου του Βερολίνου στο οποίο υπερτερούσε (4-6). Τις δύο νίκες πέτυχαν ο Λεωνίδας Λιάσκος (1η σκακιέρα) επί του Δημήτρη Τζαμουράνη και ο Δημήτρης Σκυριανόγλου (3η σκακιέρα) επί του Ιωσήφ Λύτρα ενώ ηττήθηκαν ο Αποστόλης Τσιροπούλας (2η σκακιέρα) από το Γιάννη Λακαφώση και ο Διονύσης Γεωργούλιας (4η σκακιέρα, στην επανεμφάνισή του μετά από αρκετό καιρό με την ομάδα) από τον Τρύφωνα Χατζηγιάννη. Στα αξιομνημόνευτα σημεία της συνάντησης το fair play που επέδειξε η ομάδα του Γ.Α.Σ Χολαργού και ο διαιτητής κ. Μάριος Μολφέτας  καθώς περίμεναν, χωρίς να πατήσουν τα χρονόμετρα, την καθυστερημένη (λόγω σημαντικής υποχρέωσης) άφιξη δύο μελών της ομάδας του Σ.Ο.Αιγάλεω.
Στο Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 10 ετών ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε εκτός την ομάδα του Α.Ο. "3 Αστέρες" Πατησίων την οποία και νίκησε με σκορ 1-3.
Στο Κύπελλο Παίδων κάτω των 14 ετών ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχει με τρεις ομάδες. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' νίκησε αρκετά εύκολα 0-4 εκτός έδρας το Κ.Ε.Ο., ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' επίσης νίκησε αρκετά εύκολα 4-0 εντός έδρας την ομάδα του Α.Κ.Ζωγράφου ενώ, τέλος, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' πάλεψε αλλά ηττήθηκε 3-1 εκτός έδρας από την Α' ομάδα του Πειραϊκού Ο.Σ.
Αναλυτικά αποτελέσματα όλων των διοργανώσεων φιλοξενούνται στο δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. αλλά και στο Chess-Results. Λόγω των εθνικών εκλογών αυτή την Κυριακή δεν υπάρχει αγωνιστικό πρόγραμμα στην Αττική και όλες οι διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. θα συνεχιστούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.