20 Ιαν 2012

ΜΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΑ!

 Φωτογραφία από την πρώτη συμμετοχή της ομάδας μας στην Α Εθνική Κατηγορία το 2009 στη Χαλκιδική! Όρθιος και σκεπτικός ο Γιάννης Σπυρακόπουλος, ενώ σε πρώτο πλάνο διακρίνονται οι Πολυχρόνης Δρακόπουλος και Χρήστος Ρηγανάκος!

Με ήττα ξεκίνησε η ομάδα μας τις υποχρεώσεις της στον Προκριματικό Όμιλο Α Εθνικής πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Η ομάδα μας ηττήθηκε από το ΣΑΣ Κορωπίου με 6-4, αν και θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια, αν δύο τελείως κερδισμένες θέσεις δεν έδιναν μόνο μισό βαθμό! Για την ιστορία νίκησαν ο Αποστόλης Τσιροπούλας τον ισχυρό μετρ Δεληθανάση, η έμπειρη Χριστίνα Κιζιρίδου στην επανεμφάνισή της τη Σκανδάλη, και ο Παναγιώτης Καλόφωνος, ισόπαλες ήρθαν οι παρτίδες του Λεωνίδα Λιάσκου και του Νίκου Καυκαλά, ενώ ηττήθηκαν ο Θανάσης Καραγιάννης από το Σανδαλάκη, ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από τον Κετσουριάνι, η Ειρήνη και η Φιλίππα Λιάπη από τις αδερφές Ανδρώνη και ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος από τον Καραθανάση.
Στα άλλα παιχνίδια είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
  • Σκακιστική Άνοιξη- ΑΣ Παπάγου 6-4
  • ΣΜΣ Ελευσίνας- Πανελλήνιος 5,5-4,5
  • Ζήνων Γλυφάδας - ΣΟ Ηλιούπολης 5-5
Προσεχής αντίπαλος της ομάδας μας είναι ο Σ.Ο. Καλλιθέας, που είχε ρεπό στην πρώτη αγωνιστική.

Καλό εδώ θα ήταν να στηλιτεύσουμε την τουλάχιστον περίεργη απόφαση της ΕΣΟ να θεωρήσει ξαφνικά τον ΠΟΑ ως Α Εθνική (σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε εδώ και τρία χρόνια!!), με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα  στις ομάδες να χρησιμοποιούν πλην του  κοινοτικού και αλλοδαπό σκακιστή, ευνοώντας πασιφανώς την ομάδα του ΣΑΣ Κορωπίου, που απέκτησε δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον ΙΜ Κετσουριάνι. Η απόφαση αυτή, εκτός από το ότι δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το με ποια κριτήρια παίρνονται οι αποφάσεις του συμβουλίου της ΕΣΟ, ανοίγει και παράθυρο για την παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας όσον αφορά τους ξένους παίκτες. Για το συγκεκριμένο θέμα, η διοίκηση του ΣΟ Αιγάλεω έχει αποφασίσει να στείλει κατ΄αρχήν επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΣΟ.