1 Δεκ 2011

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ FINAL-8!

Σκληρές μάχες δίνουν οι ομάδες μας την Κυριακή στον τελευταίο γύρο της πρώτης φάσης των νεανικών πρωταθλημάτων. Οι αγώνες του τελευταίου γύρου αναμένονται συναρπαστικοί γιατί πολλές ομάδες διεκδικούν μια θέση στην προνομιούχο πρώτη οχτάδα!
Στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων η μέχρι τώρα αήττητη ομάδα του ΣΟ Αιγάλεω φιλοξενείται από την επίσης εντυπωσιακή Αίγλη Παπάγου με έπαθλο την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα στο final-8. Oι δυο ομάδες  δε γίνεται φυσικά να πέσουν κάτω από την τέταρτη θέση της κατάταξης της πρώτης φάσης ακόμη και με ήττα. Η ομάδα που έχτισε ο  Ιωάννης Παναγάκος, έχει φέρει θαυμάσια αποτελέσματα παρά τον πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των παικτών της. Συγκεκριμένα, επικράτησε της ΠΣ Περιστερίου με 5-1, του Ζήνωνα Γλυφάδας με 4,5-1,5,  της Ενωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας με 6-0 και των 3 Αστέρων με 5-1. Μάλιστα σε περίπτωση ισοπαλίας η Αίγλη καταλαμβάνει την 1η θέση, γιατί διαθέτει περισσότερους πόντους από την ομάδα μας. Στα άλλα παιχνίδια η Σκακιστική Επικοινωνία είναι σίγουρα το φαβορί με την Ένωση Σπάρτης, ενώ αμφίρροπο θεωρείται το παιχνίδι Φυσιολάτρη- ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας.
Στο Πρωτάθλημα Παίδων η ομάδα μας φιλοξενεί το Ζήνωνα Γλυφάδας σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα του Ζήνωνα προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη επί της περσινού πρωταθλητή ΣΟ Καλλιθέας με 3,5-2,5, ενώ έχει επικρατήσει με 5-1 της Σκακιστικής Άνοιξης και με 4-1,5 επί του Σ.Ο. Περιστερίου. Μοναδική ήττα από τον Πειραϊκό Ο.Σ. με 6-0. Οι δυο ομάδες προκρίνονται ακόμη και με ισοπαλία, ενώ η ομάδα μας ακόμη και αν χάσει με ένα λογικό σκορ πάλι προκρίνεται. Όμως θα πρέπει να παλέψει για τη νίκη που θα τη φέρει ψηλά στην τελική κατάταξη της πρώτης φάσης. Μεγάλη σημασία για τον καθορισμό των θέσεων της κατάταξης θα έχουν τα παιχνίδια ΣΟ Καλλιθέας- Φυσιολάτρη (επανάληψη του περσινού τελικού)  και Πειραϊκού- ΠΣ Περιστερίου που αναμένονται αμφίρροπα. Επιπλέον, ο Πανελλήνιος έχει πολλές ελπίδες να περάσει ακόμη και αν ηττηθεί με ένα λογικό σκορ από το ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου!
Στο Κύπελο "Σπ. Μπίκος" και οι τρεις ομάδες μας θα αγωνιστούν στα πλαίσια του 5ου γύρου.  Ο ΣΟ Αιγάλεω Α θα αγωνιστεί στα Πατήσια με αντίπαλο τους 3 Αστέρες στην προσπάθειά του να ανέβει και άλλο στη βαθμολογία, ο ΣΟ Αιγάλεω Β θα φιλοξενήσει την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, ενώ ο ΣΟ Αιγάλεω Γ θα αγωνιστεί εκτός έδρας, στον ίδιο χώρο με την ομάδα των παμπαίδων, με την Αίγλη Παπάγου Β. Επιπρόσθετα, ο ΑΟ Αετός θα αγωνιστεί εκτός έδρας με το Σ.Ο. Αμπελοκήπων Β.
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.