8 Νοε 2011

ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ-ΗΤΤΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ "ΣΠ.ΜΠΙΚΟΣ"

Καλό ήταν το ξεκίνημα των ομάδων μας στα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής Παίδων και Παμπαίδων, αλλά κακό το ξεκίνημα στο κύπελο "Σπ. Μπίκος", όπου οι ομάδες μας ηττήθηκαν όλες.
Πιο αναλυτικά το πιο ενθαρρυντικό ξεκίνημα έκανε η ομάδα των παμπαίδων, η οποία επικράτησε του αξιόμαχου Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας με 4-2. Η ομάδα μας έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ότι θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι το 2009 και το 2010 η ομάδα μας κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ το 2008 κατέλαβε την 3η θέση. Στον αγώνα στις δυο πρώτες σκακιέρες οι Παναγιώτης Καλόφωνος και Παναγιώτης Λάσπας έφεραν ισοπαλία με τους πολύ καλούς Καλογριδάκη και Τσαματσούλη, ενώ τις νίκες σημείωσαν οι Νίκος Καυκαλάς επί του Γαβρηιλίδη, Φιλίππα Λιάπη επί της Φαραντούρη και Γιώργος Καραγιάννης επί του Μπαλάσκα. Ηττήθηκε ο Παύλος Καραγκούνης από το Γιαβασόπουλο. Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας με το υλικό που διαθέτει φαίνεται ότι θα είναι μία από τις οχτώ που θα συμμετέχουν στην τελική φάση, ενώ η ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω έχει πλέον συμπληρώσει είκοσι συνεχόμενους αγώνες με επιτυχία!
Στο Πρωτάθλημα κάτω των 16 αγχωτική νίκη σημείωσε η ομάδα μας επί του ΑΣ Λαυρίου με 3,5-2,5. Η ομάδα μας μάλλον προβλημάτισε με την απόδοσή της, όμως η νίκη στην πρεμιέρα και μάλιστα επί μιας ομάδας που δουλεύει πολύ στις μικρές ηλικίες είναι αυτό που τελικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Τις νίκες σημείωσαν οι Δημήτρης Λαδάς, Ειρήνη Λιάπη και Ιάσων Αποστολάκος, ισόπαλη τέλειωσε η παρτίδα του Γιάννη Κατωπόδη, ενώ ηττήθηκαν οι Γιάννης Μαργαρίτης και ο βενιαμίν Δημήτρης Κατωπόδης. 
Στο Κύπελο ¨Σπ. Μπίκος" είχαμε άσχημο ξεκίνημα με τρεις ήττες για τις ομάδες μας. Βέβαια υπάρχει το ενθαρρυντικό ότι αγωνίστηκαν πολλοί νέοι παίκτες, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η κενή σκακιέρα λόγω κακής συνενόησης στη 1η ομάδα. Συγκεκριμένα ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α ηττήθηκε από το ΣΜΑΟ Καισαριανής με 5-0.5, ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β από τον ΕΕΦΑΣ Ανω Βριλησσίων με 5.5-2 και ο ΣΟ Αιγάλεω Γ από τον ΠΣΣ Ανάκασας με 4-2.
Αναλυτικά αποτελέσματα και κληρώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.