6 Ιαν 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ!


 Η αφίσα αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης που διεξάγεται στην Προύσα της Τουρκίας. Η γειτονική μας χώρα έχει κάνει πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και η Τουρκική Ομοσπονδία θεωρείται από τις πιο δραστήριες παγκοσμίως!

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της σημείωσε σήμερα η εθνική ανδρών επικρατώντας της πανίσχυρης ομάδας της Ρωσίας με 2,5-1,5 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων! Ο Βασίλης  Κοτρωνιάς, ο οποίος αγωνίζεται τελικά με την εθνική ομάδα, ηττήθηκε στην πρώτη σκακιέρα από τον Jakovenko (2730), αλλά οι εκπληκτικές νίκες των Παπαϊωάννου και Μπανίκα επί των Morozevich (2732) και Tomashevsky (2705) και η ισοπαλία του Θανάση Μαστροβασίλη με το Vitiugov (2692) έδωσαν τη νίκη στην ομάδα μας! Στην παραπάνω διοργάνωση εκτός από Ελλάδα και Ρωσία συμμετέχουν η Ινδία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βραζιλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η διοργανώτρια Τουρκία. Στην πρώτη αγωνιστική η ομάδα μας ηττήθηκε δύσκολα με 2,5-1,5 από την πολύ ισχυρή ομάδα της Ινδίας.Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ο δικός μας Τάκης Νικολόπουλος.
Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, σε σύνδεσμο στην αριστερή στήλη της σελίδας μας.