18 Μαΐ 2023

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 17ου ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ!

Στιγμιότυπο από τις απονομές. Μετά από τέσσερα χρόνια οι μαθητές είχαν επιτέλους φέτος ξανά την ευκαιρία να μετρήσουν τις σκακιστικές τους δυνάμεις! Στα δεξιά ο ταμίας του Σ.Ο.Αιγάλεω και διευθυντής αγώνων του πρωταθλήματος Ανδρέας Ρηγάτος, ενώ στην άλλη άκρη φαίνεται Ανδρέας Μαργαρίτης (μέλος Σ.Ο.Αιγάλεω)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 το 17ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των Δήμων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγ. Βαρβάρας με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω, τον Δήμο Αιγάλεω και την Ένωση Γονέων Αιγάλεω. Όπως και τις προηγούμενες φορές, το πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στους χώρους του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω που και φέτος ήταν σημαντικός συμπαραστάτης και αρωγός της διοργάνωσης.

Μετά από 4 χρόνια (ελέω πανδημίας η προηγούμενη διοργάνωση είχε διεξαχθεί το 2019!) η παραδοσιακή σχολική διοργάνωση που φέρνει κοντά στο σκάκι μαθητές και μαθήτριες από τους τρεις όμορους δήμους (και όχι μόνο) ξεπέρασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής! 240 μαθητές και μαθήτριες από 68 σχολεία (8 νηπιαγωγεία, 36 δημοτικά, 15 γυμνάσια και 9 λύκεια) συμμετείχαν στη διοργάνωση δημιουργώντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους διοργανωτές! Παρά την αρχική καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων (λόγω της μεγάλης προσέλευσης) όλα τελικά κύλησαν ομαλά και οι απονομές βρήκαν όλους τους συμμετέχοντες ευχαριστημένους.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν:

Νήπια: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Ζικάκης Σταύρος         4,5 β. 6ο Χαϊδαρίου
2. Κρητικός Στέφανος       4,0 β. 14ο Χαϊδαρίου
3. Αντωνόπουλος Κων/νος    3,0 β. 11ο Χαϊδαρίου

Α' Δημοτικού: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Πατσιώτης Κωνσταντίνος  5,0 β. 10ο Χαϊδαρίου
2. Μπακογιανάκης Άγγελος   4,0 β. 5ο Αιγάλεω
3. Γαβριήλ Ιωάννης         4,0 β. 7ο Αιγάλεω

Β' Δημοτικού: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Λατίφη Μυρτώ            5,0 β. 10ο Χαϊδαρίου
1. Ρητινιώτη Σοφία         5,0 β. Νέα Παιδεία
2. Πολύζος Στέφανος        4,0 β. 3ο Χαϊδαρίου
3. Παπαγγελής Ιωάννης      4,0 β. 9ο Αιγάλεω

Γ' Δημοτικού: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Αντωνόπουλος Αλέξανδρος 5,0 β. Εκπ. Διαμαντόπουλου
2. Λαδάς Πορφύριος         4,0 β. 5ο Χαϊδαρίου
3. Φυλακτός Στέφανος       4,0 β. 7ο Αιγάλεω

Δ' Δημοτικού: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Λατίφη Διονυσία         5,0 β. 10ο Χαϊδαρίου
2. Βασλόπουλος Σταύρος     4,0 β. Εκπ. Διαμαντόπουλου
3. Μπακογιαννάκης Παναγιώτης 4,0 β. 5ο Αιγάλεω

Ε' Δημοτικού: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Κορρές Χρήστος          5,0 β. 19ο Αιγάλεω
2. Βασιλάκης Απόστολος     4,0 β. 1ο Χαϊδαρίου
3. Λιανός Απόστολος        4,0 β. Εκπ. Μακρυγιάννη

ΣΤ' Δημοτικού: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Λατίφης Παναγιώτης      4,5 β. 10ο Χαϊδαρίου
2. Edrik Aung Ming         4,0 β. 85ο Αθηνών
3. Τσοπελογιάννη Κατερίνα  4,0 β. 3ο Αιγάλεω

Α' Γυμνασίου: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Μπαντούνας Ορέστης      5,0 β. 1ο Αγ. Βαρβάρας
2. Παπασταματάκης Μιχαήλ   4,0 β. 2ο Χαϊδαρίου
3. Φωτάκης Εμμανουήλ       4,0 β. 2ο Αιγάλεω

Β' Γυμνασίου: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Βασιλάκης Χαράλαμπος    4,5 β. 5ο Χαϊδαρίου
2. Δημόπουλος Θανάσης      4,5 β. 3ο Χαϊδαρίου
3. Τζεμπελίκου Χριστίνα    4,0 β. 4ο Αιγάλεω

Γ' Γυμνασίου: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Καραγιάννης Χάρης       4,5 β. 2ο Χαϊδαρίου
2. Πουλιλίου Νικολέτα      4,5 β. 1ο Περάματος
3. Κορφιάτης Βαγγέλης      3,0 β. 4ο Αιγάλεω

Λύκεια: (πλήρη αποτελέσματα εδώ)
1. Τζεμπελίκου Αγάπη       5,0 β. 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω
2. Αντώναρος Άγγελος       4,0 β. 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω
3. Λίβας Σταύρος           4,5 β. 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω

Στις ομαδικές βαθμολογίες είχαμε:

Δημοτικά (36 σχολεία):
1. 10ο Χαϊδαρίου       19,5 β.
2. 7o Αιγάλεω          15,5 β.
3. Εκπ. Διαμαντόπουλου 15,0 β.

Γυμνάσια (15 σχολεία):
1. 2ο Χαϊδαρίου        11,5 β.
2. 3ο Χαϊδαρίου        10,0 β.
3. 4ο Αιγάλεω          10,0 β.

Λύκεια (9 σχολεία):
1. 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω      12,0 β.
2. 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω       8,0 β.
3. 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω       7,0 β.

Οι συνολικές ομαδικές βαθμολογίες ανά κατηγορία (με όλα τα σχολεία) είναι διαθέσιμες εδώ. Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τις συμμετοχές των σχολείων (σε επιμέλεια του Α. Ρηγάτου) είναι διαθέσιμα εδώ.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας στο χώρο των αγώνων (εδώ με την εξαιρετική σκακίστρια του Σ.Ο.Αιγάλεω Νικολέτα Πουλιλίου). Ο Δήμος Αιγάλεω στηρίζει διαχρονικά τις μαθητικές σκακιστικές εκδηλώσεις.

Εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω, που ήταν συνδιοργανωτής του πρωταθλήματος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία για το Αιγάλεω" κ. Γιάννης Γκίκας, ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανάπλαση Αιγάλεω" κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η δημοτική σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση) κ. Δώρα Βασιλοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη "Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω" κ. Γιάννης Σάμιος και ο εντεταλμένος σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Καββαδίας. Εκ μέρους της επίσης συνδιοργανώτριας Ένωσης Γονέων Αιγάλεω την εκδήλωση τίμησε η πρόεδρος της Ένωσης κ. Βιργινία Γεωργοπάνου.

Ακόμη ένα στιγμιότυπο από τις απονομές: αριστερά ο τέως δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, δεξιά η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω κ. Βιργινία Γεωργοπάνου. Στο κέντρο ο Γιώργος Κατρίτσης (πρόεδρος Σ.Ο.Αιγάλεω) και πίσω του η Μαρία Κυριάκου (μέλος Σ.Ο.Αιγάλεω). Το κύπελλο της 2η θέσης στην ομαδική κατάταξη λυκείων κρατά η νικήτρια της κατηγορίας Αγάπη Τζεμπελίκου (4ο ΓΕΛ Αιγάλεω) (φωτό από τη σελίδα facebook της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω)


Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από σχολεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της περιοχής: Τάνια Κλάψη, Κωνσταντίνος Κλάψης (10ο Δημοτικό Αιγάλεω), Θάλεια Σταθάκη, Γιώργος Μοναστιρλής (5ο Δημοτικό Αιγάλεω), Τάνια Κουκουνάκη (7ο Δημοτικό Αιγάλεω), Βασιλική Γκιόκα (17ο Δημοτικό Αιγάλεω), Ζωή Παπαδοπούλου (1ο ΓΕΛ Αιγάλεω), Θεοδώρα Χαρδαλιά, Βασιλική Καλαμπόκα (66ο Δημοτικό Αθηνών), Θοδωρής Κατσωνόπουλος (Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), Σωτήρης Λίβας (Φίλοι του Πυριτιδοποιείου) (ζητούμε συγνώμη από όσους εκπροσώπους φορέων παρευρέθηκαν αλλά δεν αναφέρονται εδώ, όμως η χρονική πίεση για τις απονομές και η έλλειψη φωτισμού δυσκόλεψαν τον εντοπισμό όλων).

Η κλασσική "οικογενειακή" φωτογραφία με κάποια από τα μέλη του Σ.Ο.Αιγάλεω που συμμετείχαν στην οργάνωση του φετινού πρωταθλήματος. Η εθελοντική συνδρομή τους είναι πάντα καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία των διοργανώσεων του σωματείου

Όπως κάθε φορά, καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε η εθελοντική και μαζική συμμετοχή των μελών του Σ.Ο.Αιγάλεω: Α. Ρηγάτος, Γ. Κατρίτσης, Δ. Σκυριανόγλου, Μ. Κυριάκου, Σ. Τσαγκαρόπουλος, Λ. Λιάσκος, Π. Ρηγάτος, Γ. Μαργαρίτης, Α. Δρακόπουλος, Ι. Κατρίτσης, Α. Μαργαρίτης,  Φ. Λιάπη-Ζενεμπίση, Π. Καλόφωνος, Κ. Δρακόπουλος, Χ. Τρίκας, Α. Πεντότη, Γ. Κουλαξουζίδης, Π. Παυλίδου, Ε. Χαϊνά, Γ. Κυριακίδης.

Κλείνοντας θα πρέπει να δοθούν ευχαριστίες στο Δήμο Αιγάλεω για τη σταθερή στήριξη στο θεσμό των σχολικών πρωταθλημάτων τόσο οικονομικά (έπαθλα, αναμνηστικά, ενημερωτικό υλικό) όσο και ηθικά, στην Ένωση Γονέων Αιγάλεω για την πολύ καλή συνεργασία και τη σημαντική συνδρομή τους τόσο στην ενημέρωση και κινητοποίηση των σχολείων όσο και στη διεξαγωγή της διοργάνωσης, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω που προσέφερε ακόμη μια φορά τον χώρο του και τη φιλοξενία του, και ειδικά στον διευθυντή του κ. Ευάγγελο Ζιώγα, τον σύλλογο γονέων αλλά και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου για την πολύ σημαντική συνδρομή τους και, τέλος, στους διευθυντές των σχολείων για την ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία τους χάρη στη οποία υπήρξε τόσο μαζική συμμετοχή μαθητών. Ευχαριστίες πάνε επίσης στον κ. Νίκο Καμπάνη που προσέφερε σκακιστικά βιβλία ως δώρα στους νικητές ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ πάει στους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και στους γονείς/κηδεμόνες για την υπομονή τους!

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ.