3 Ιουν 2023

7ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ, 11/6/2023, 5.00 Μ.Μ.)

 

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και την Ένωση Γονέων Αιγάλεω και τη συνδρομή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, προκηρύσσει το 7ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σχολεία των παραπάνω δήμων με μία ή δύο ομάδες. Mπορούν επίσης να συμμετάσχουν μέχρι 4 συνολικά ομάδες από σχολεία της περιοχής του Βοτανικού και της Ακαδημίας Πλάτωνος. Όριο συμμετοχών 30 ομάδες.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Χώρος αγώνων: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Γρηγορίου Κυδωνιών 30, είσοδος από Καποδιστρίου, χάρτης εδώ)

Ημερομηνία-Ώρα Έναρξης:  Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, 5.00 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 4.30 μ.μ.)

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι δύο ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων στην Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος, (e-mail: skaki.aegaleo@gmail.com και rigatos@sch.gr και μέσω της φόρμας https://forms.gle/VEfRvjqThPDmGfKk8). Οι ομάδες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των αγώνων στις 4.30 μ.μ. για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους και τη συμμετοχή.

3. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης και ανεξαρτήτως φύλου. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει επιπλέον έως και δύο αναπληρωματικούς. Μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 οι ομάδες θα πρέπει:

α) να αποστείλουν το έντυπο της βασικής τους σύνθεσης υπογεγραμμένο από τον διευθυντή του σχολείου στα e-mail: skaki.aegaleo@gmail.com και rigatos@sch.gr (το έντυπο της βασικής σύνθεσης είναι διαθέσιμο εδώ).

β) Να συμπληρώσουν τη βασική τους σύνθεση στη φόρμα (https://forms.gle/VEfRvjqThPDmGfKk8)

Η βασική σύνθεσή αποτελείται από 4 έως 6 παίχτες. Σύμφωνα με αυτή κατατάσσονται οι σκακιστές σε κάθε γύρο. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.

5. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα, όπου είναι δυνατόν.

7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι), εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.

(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.

(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

8. ΕΠΑΘΛΑ

Οι τρεις πρώτες ομάδες θα βραβευτούν με κύπελο και οι σκακιστές που τις αποτελούν με μετάλλιο.

Οργανωτική Επιτροπή: Γιώργος Κατρίτσης (πρόεδρος Σ.Ο.Αιγάλεω), Ανδρέας Ρηγάτος (ταμίας Σ.Ο.Αιγάλεω), Βιργινία Γεωργοπάνου (πρόεδρος Ένωσης Γονέων Αιγάλεω), Ανδρέας Δούμας (Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω), Αικατερίνη Μπακάλμπαση (υποδιευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω) Δημήτρης Σκυριανόγλου (γραμματέας Σ.Ο.Αιγάλεω).

Διευθυντής Αγώνων: Γιώργος Κατρίτσης
 
Επικεφαλής Διαιτητής: Δημήτρης Σκυριανόγλου