25 Ιαν 2020

Π.Ο.Α. 2020: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Μια ακόμη ήττα γνώρισε στον 2ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2020 η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, αυτή τη φορά από τον Α.Ο.Κηφισιάς.

Αυτή τη φορά πάντως δόθηκε σκληρή μάχη μέχρι το τέλος και η ομάδα μας είχε ευκαιρίες για ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά τελικά ηττήθηκε. Νίκες πέτυχαν ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος επί του Κώστα Σουλτάτη (πού όμορφη και πειστική νίκη του Σπύρου), ο Παναγιώτης Καλόφωνος επί του Νίκου Παούρη, η Κλέιντα Ταφάνι επί της Λυδίας Βορτσέλα και ο Χάρης Καραγιάννης επί του Σωτήρη Αρετουλάκη (επίσης πειστική νίκη για τον Χάρη!). Αντίθετα την ήττα γνώρισαν ο Άκης Δρακόπουλος από τον Άγγελο Τζερμιαδιανό (ο Άκης έπαιξε εξαιρετική παρτίδα και είχε πολύ καλή θέση αλλά "έσπασε" στην πίεση χρόνου. Η παρτίδα αυτή μάλιστα τελείωσε τελευταία και ήταν αυτή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα), ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από τον Θανάση Μητραντζά, η Χριστίνα Καυκαλά από την Κατερίνα Σταυροπούλου, η Ελένη Σιούλα από την Ευγενία Κόλλια (η Ελένη είχε ευκαιρίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα), ο Χρήστος Γκουτούφας από τον Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο (παρά την ήττα ο Χρήστος έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση, έπαιξε καλή παρτίδα και ήταν ιδιαίτερα μαχητικός) και, τέλος, ο Νίκος Καραγιώργος από τον Βλάση Κουκουβέ (σε μια παρτίδα που ο νεαρός ανερχόμενος σκακιστής μας έπαιξε σίγουρα κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές του).

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα έφερε τον Σ.Ο.Αιγάλεω στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έτσι την Κυριακή 26/1, στον 3ο γύρο, η ομάδα μας έχει bye (δηλ. δεν αγωνίζεται). Το γεγονός αυτό δίνει χρόνο για αναστοχασμό και ανασύνταξη ώστε στον 4ο γύρο η ομάδα να αγωνιστεί με καλή ψυχολογία και να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι κληρώσεις και τα αποτελέσματα τους φετινού Π.Ο.Α. είναι διαθέσιμα εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε τα φύλλα αγώνος και εδώ.

Από την άλλη, στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2020, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω που συμμετέχει στον Α' Όμιλο της διοργάνωσης σημείωσε άνετη εντός έδρας νίκη στον 2ο γύρο επί του Α.Γ.Σ. "Πρωτοπόρος" και στον 3ο γύρο στις 26/1 αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ομάδα του Σ.Ο.Κορυδαλλού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατεβαίνει στη διοργάνωση με αρκετά νεανική σύνθεση δίνοντας την ευκαιρία στους νεαρούς και ανερχόμενους παίχτες του σωματείου για μια καλή προπόνηση. Κληρώσεις και αποτελέσματα για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2020 εδώ, ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και εδώ.