11 Ιαν 2020

ΞΕΚΙΝΑ Ο Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2020!


Νωρίς (όπως όλα τα τελευταία χρόνια) ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω καθώς την Κυριακή 12/1/2020 ξεκινά ο Προκριματικός Όμιλος Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2020. Πρόκειται για την πιο σημαντική διασυλλογική διοργάνωση στην Αττική η οποία αποτελεί προκριματική φάση για το καλοκαιρινό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας 2020 (που, όπως λένε οι πληροφορίες, φέτος θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα).

Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω κατεβαίνει ακόμη μια χρονιά στο πρωτάθλημα βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις και κυρίως στους νεαρούς σκακιστές που προέρχονται από τα τμήματα ανάπτυξης του σωματείου. Στόχος είναι φυσικά μια καλή εμφάνιση.

Φέτος στον Π.Ο.Α. Αττικής συμμετέχουν 11 ομάδες και το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Οι τρεις πρώτες ομάδες αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας 2020 ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη Β'΄Εθνική Κατηγορία. 

Οι ομάδες που συμμετέχουν (σε σειρά δυναμικότητας με βάση την θεωρητικά ισχυρότερη σύνθεση που μπορούν να παρατάξουν) είναι:

1. Π.Σ.Περιστερίου
2. Σ.Ο.Καλλιθέας
3. Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας
4. Πανελλήνιος Γ.Σ.
5. Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού
6. Σκακιστική Άνοιξη
7. Σ.Ο.Αιγάλεω
8. Α.Ο.Κηφισιάς
9. Α.Σ.Παπάγου
10. Α.Σ.Ο. "Δίας" Πετρούπολης
11. Σ.Ο.Κορυδαλλού

Στον 1ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας εντός έδρας τον ενισχυμένο και φιλόδοξο Σ.Ο.Καλλιθέας. Οι κληρώσεις, τα αποτελέσματα και τα στατιστικά στοιχεία του Π.Ο.Α. Αττικής 2020 είναι διαθέσιμα εδώ.

Την Κυριακή 12/1 ξεκινά επίσης το ετήσιο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2020 "Νίκος Στρόφαλης". Ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχει στον Α' Όμιλο της διοργάνωσης με μία ομάδα, η οποία στον 1ο γύρο αντιμετωπίζει στο Παγκράτι τον Σ.Μ.Α.Ο.Καισαριανής. Κληρώσεις και αποτελέσματα του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2020 είναι διαθέσιμα εδώ.