21 Μαΐ 2019

6ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι τρεις νικήτριες ομάδες του 6ου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ. Βαρβάρας κατά τη διάρκεια των απονομών.
Παρά το γεγονός ότι ο Μάιος είναι παραδοσιακά φορτωμένος με σχολικές εκδηλώσεις και παρά το γεγονός ότι το Σάββατο 18/5/2019 ήταν βραδιά Eurovision☺, 22 ομάδες από 13 σχολεία των και των τριών δήμων συμμετείχαν στο 6ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγίας Βαρβάρας που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και την Ένωση Γονέων Αιγάλεω στο φιλόξενο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Φέτος ο συναγωνισμός μεταξύ των ομάδων ήταν έντονος και η πρώτη θέση κρίθηκε στις λεπτομέρειες με την Α' ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω να παίρνει τελικά την πρωτιά από την Α' ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου που κατετάγη στη 2η θέση. Και οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν από 9 βαθμούς (σε 5 αγώνες), το μεταξύ τους ματς έληξε με ισοπαλία έτσι όλα κρίθηκαν στο σύνολο των πόντων με την ομάδα του 2ου Δ.Σ.Αιγάλεω να υπερτερεί κατά μόλις 1,5 πόντο. Την 3η θέση με 8 βαθμούς κατέλαβε η Β' ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου.

Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

Θέση Σχολείο              Βαθμοί    Πόντοι
1    2ο Αιγάλεω Α'          9        17,0
2    1ο Χαϊδαρίου Α'        9        15,5
3    5ο Χαϊδαρίου Β'        8        15,0
4    1ο Αιγάλεω Α'          7         8,5
5    7ο Αιγάλεω Α'          6        12,0
6    5ο Χαϊδαρίου Γ'        6        11,5
7    10ο Αιγάλεω            6        11,5
8    4ο Αιγάλεω Β'          6        10,5
9    5ο Αιγάλεω Α'          6         9,0
10   7ο Αιγάλεω Β'          5        10,5
11   2ο Αιγάλεω Γ'          5         9,5
12   4ο Αγίας Βαρβάρας      5         9,5
13   Εκπ. Διαμαντόπουλου    5         9,5
14   5ο Αιγάλεω Β'          5         8,5
15   5ο Χαϊδαρίου Α'        4        10,5
16   1ο Αιγάλεω Β'          4         9,5
17   4ο Χαϊδαρίου           4         6,0
18   6ο Αιγάλεω             3         7,5
19   17ο Αιγάλεω            3         6,0
20   1ο Χαϊδαρίου Β'        2         6,0
21   2ο Αιγάλεω Β'          2         7,0
22   4ο Αιγάλεω Α'          0         5,0

Στιγμιότυπο από τους αγώνες στους οποίος συμμετείχαν 22 ομάδες από 13 σχολεία και των τριών δήμων.
Οι αγώνες διεξήχθησαν φέτος για πρώτη φορά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. Τόσο ο διευθυντής του σχολείου κ. Σπύρος Στάικος όσο και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Ματίνα Λεγκριανού μαζί με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα υπόλοιπα δραστήρια μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στήριξαν τη διοργάνωση και βοήθησαν αποφασιστικά στην επιτυχία της.

Όπως κάθε χρόνο τη διοργάνωση στήριξε οικονομικά και οργανωτικά ο Δήμος Αιγάλεω ενώ ακόμη μια φορά δίπλα σε μια μαθητική σκακιστική διοργάνωση βρέθηκε η Ένωσης Γονέων Αιγάλεω η οποία, με επικεφαλής την πρόεδρό της κ. Βιργινία Γεωργοπάνου, συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία των αγώνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω, τόσο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας όσο και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννα Χριστόγλου, εκπρόσωποι-υποψήφιοι δημοτικών παρατάξεων όπως η κ. Χριστίνα Κατωμέρη και η κ. Νάνσυ Μητρώση από τη "Συμμαχία για το Αιγάλεω", ο κ. Σταμάτης Σέρβος από το "Αιγάλεω Νέα Εποχή", η κ. Δώρα Βασιλοπούλου και η κ. Ελένη Ξηρογιάννη από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που συμμετείχαν στο τουρνουά όπως η κ. Βάσω Καραλίγκα και η κ. Γιώτα Νικόλινα από το 5ο Δ.Σ. Αιγάλεω, ο κ. Άγγελος Μπελεγράτης  από το 2ο Δ.Σ. Αιγάλεω, ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος από το 4ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου και η κ. Αναστασία Γεωργουλάκου από το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τη βοήθεια των μελών και αθλητών του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω οι οποίοι συνέδραμαν από διάφορα πόστα: Ραφαήλ-Ευθύμιος Αγγελής, Νίκος Γονίδης, Άκης Δρακόπουλος, Βασίλης Καραχισαρίδης, Γιάννης Κατρίτσης, Χριστίνα Καυκαλά, Γιάννης Κυριακίδης, Μαρία Κυριάκου, Γιάννης Μαργαρίτης, Βασιλική Ρηγάτου, Γιώργος Κατρίτσης, Γιάννης Σπυρακόπουλος (παρέστη με διπλή ιδιότητα, ως αντιπρόεδρος του Σ.Ο.Αιγάλεω αλλά και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Νέα Αρχή για την Αττική του Γ. Πατούλη), Ανδρέας Ρηγάτος, Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.