29 Μαΐ 2019

ΕΑΡΙΝΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ 2019: 3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ!

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19/5 οι εαρινές νεανικές διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α με τη διεξαγωγή του 5ου και τελευταίου γύρου.

Αναμφίβολα, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα ήταν η νίκη με σκορ 3-1 του Σ.Ο.Αιγάλεω Α' επί του Πανιωνίου Γ.Σ. στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών 2019 χάρη στην οποία η ομάδα μας κατέλαβε την 3η θέση στη διοργάνωση! Μάλιστα, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α', με 9 βαθμούς σε 5 αγώνες (4 νίκες, 1 ισοπαλία) ισοβάθμησε στις θέσεις 1-3 και η κατάταξη κρίθηκε στο σύνολο των πόντων των τριών ομάδων με την ομάδα μας να υστερεί μόνο κατά 1 πόντο από την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας (2η θέση) και 1,5 πόντο από τον Α.Ο. "Ζηνων" Γλυφάδας (1η θέση). Πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία της ομάδας καθώς τα παιδιά που την απαρτίζουν είναι αυτά που τα επόμενα χρόνια θα αναλάβουν τις νεανικές και αργότερα τις ανδρικές σκακιέρες της ομάδας! Με την ομάδα συμμετείχαν οι: Νικόλας Καραγιώργος, Λάμπρος Τέγος, Αλέξανδρος Γκογκορέσης, Παναγιώτης Λουρίδας, Κωνσταντίνος Μέρτογλου και Χρήστος Γκουτούφας. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήρθε μόνο του αλλά χάρη στις προσπάθειες τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και του προπονητή τους Σπύρου Τσαγκαρόπουλου. Στην ίδια διοργάνωση, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' νίκησε την ομάδα του Ε.Π.Α.Σ. Πεύκης “Αριστοτέλης” Β’ και με 6 βαθμούς (3 νίκες, 2 ήττες) κατέλαβε την 17η θέση (σε 72 ομάδες) υπερτερώντας στην ισοβαθμία όλων των υπόλοιπων ομάδων με τους ίδιους βαθμούς. Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα καλό αποτέλεσμα. Αναλυτικά ομαδικά αλλά και ατομικά αποτελέσματα από το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών είναι διαθέσιμα εδώ.

Στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 10 ετών 2019, στον Α' Όμιλο, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε στον 5ο γύρο από την Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας με 0,5-3,5 και τελικά κατέλαβε την 15η θέση στην κατάταξη (σε 34 ομάδες) με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Πρόκειται για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα των νεαρών σκακιστών της ομάδας μας που αφήνει αισιοδοξία για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον. Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Ομαδικού Κυπέλλου Αττικής κάτω των 10 ετών 2019 είναι διαθέσιμα εδώ

Τέλος, στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 8 ετών 2019 οι λιλιπούτειοι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω, οι οποί αγωνίστηκαν μόνο στους 4 (από τους 5 γύρους) του πρωταθλήματος, ηττήθηκαν εκτός έδρας από τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας με 2,5-0,5 και κατέλαβαν την 18η θέση (σε 25 ομάδες) με 1 νίκη, 2 ήττες και ένα γύρο bye. Αυτό που μετράει φυσικά είναι οι χρήσιμες εμπειρίες που αποκόμισαν και το "δέσιμο" της ομάδας. Αναλυτικά αποτελέσματα από το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 8 ετών 2019 είναι διαθέσιμα εδώ

Με την ολοκλήρωση των εαρινών διασυλλογικών διοργανώσεων της Ε.Σ.Σ.Ν.Α κλείνει προς το παρόν ο κύκλος για τις διασυλλογικές διοργανώσεις οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν πάλι τέλη Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη. Δε σταματά όμως η αγωνιστική δραστηριότητα καθώς το καλοκαίρι διοργανώνονται πλήθος νεανικών και ανοιχτών τουρνουά, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε τα καθιερωμένα διεθνή ανοιχτά τουρνουά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.