18 Μαΐ 2019

ΕΑΡΙΝΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ 2019 - 4ος ΓΥΡΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ!

Επιστροφή στις νίκες για τις περισσότερες ομάδες του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω οι οποίες συμμετέχουν στις εαρινές διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α, καθώς, στον 4ο γύρο που διεξήχθη στην Κυριακή 12/5/2019 επικράτησαν των αντιπάλων τους.

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών 2019 επί του Φ.Ο. Ελληνικού με σκορ 1,5-2. Παρά το γεγονός ότι λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής η ομάδα κατέβηκε με μία κενή σκακιέρα οι νεαροί σκακιστές μας αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο πείσμα και δικαιώθηκαν. Με τη νίκη αυτή η ομάδα μας βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης αήττητη με 7 βαθμούς (3 νίκες και 1 ισοπαλία). Στην ίδια διοργάνωση ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει, επίσης εκτός έδρας, του Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου με σκορ 0-4. Στον 5ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Πανιώνιο Γ.Σ. σε ένα κρίσιμο ματς καθώς με νίκη η ομάδα μας θα καταλάβει θέση στην 1η τριάδα της διοργάνωσης! Ευχόμαστε κάθε επιτυχία! Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' αντιμετωπίζει, επίσης εντός έδρας, τον Ε.Π.Α.Σ. Πεύκης “Αριστοτέλης” Β’ και με νίκη ελπίζει σε μια αρκετά καλή τελική κατάταξη. Κληρώσεις και αποτελέσματα για το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών είναι διαθέσιμα εδώ.

Στον 4ο γύρο του Ομαδικού Κυπέλλου Αττικής κάτω των 10 ετών 2019 για τον Α' Όμιλο, η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας άνετα εκτός έδρας του Σ.Ο. Παγκρατίου με 0-4. με τη νίκη αυτή η ομάδα μας ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) και με μία νίκη στον 5ο και τελευταίο γύρο επί της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας θα διεκδικήσει μια πολύ καλή θέση στην τελική κατάταξη. Αποτελέσματα από το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 10 ετών 2019 είναι διαθέσιμα εδώ

Τέλος στον 4ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Αττικής κάτω των 8 ετών 2019 οι μικροί σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισαν εντός έδρας τον Πειραϊκό Ο.Σ. αλλά, παρά την προσπάθειά τους, ηττήθηκαν τελικά με 1-2. Στον 5ο γύρο θα αγωνιστούν εκτός έδρας με τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας διεκδικώντας ένα καλό αποτέλεσμα αλλά, κυρίως, αποκομίζοντας αγωνιστικές εμπειρίες. Αποτελέσματα από το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 8 ετών 2019 είναι διαθέσιμα εδώ
Κλείνουμε αυτή την αναφορά με δύο ακόμη επιτυχίες νεαρών σκακιστών του Σ.Ο.Αιγάλεω:
Η πρώτη επιτυχία είναι σκακιστική και αφορά στην κατάληψη της 4η θέσης στο 51ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (κάτω των 20 ετών), που φιλοξενήθηκε στα Τρίκαλα, από τον Βασίλη Κασιούμη! Ο Βασίλης διεκδίκησε μέχρι και τον τελευταίο γύρο την πρώτη θέση και τελικά ισοβάθμησε στις θέσεις 2-4 καταλαμβάνοντας την 4η θέση μετά την εφαρμογή των κριτηρίων ισοβαθμίας. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα ακόμη αποτέλεσμα που δείχνει το υψηλό επίπεδο του σκακιστή του Σ.Ο.Αιγάλεω ο οποίος θα έχει αρκετό χρόνο μπροστά του να διεκδικήσει πανελλήνιες νίκες σε νεανικές διοργανώσεις.Αναλυτικές πληροφορίες και αποτελέσματα για τη διοργάνωση εδώ.

Η δεύτερη επιτυχία δεν αφορά άμεσα το σκάκι δείχνει όμως ότι οι νεαροί σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω τα καταφέρνουν εξαιρετικά καλά και σε άλλες πνευματικές δραστηριότητες. Αυτό το απέδειξε περίτρανα ο Λάμπρος Τέγος (μαθητής στο Πρότυπο Βαρβάκειο Γυμνάσιο) καταλαμβάνοντας την 1η πανελλήνια θέση στη Β' Γυμνασίου στον 23ο Μαθητικό Διαγωνισμό "Λυσίας" που διεξήχθη το Σάββατο 11/5/2019. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2018-2019 ο Λάμπρος είχε και άλλες σημαντικές επιτυχίες σε μαθητικούς διαγωνισμούς καθώς ήταν επιτυχών στους δύο Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, "Θαλής"  και "Ευκλείδης" και συμμετείχε στην τελική φάση του διαγωνισμού "Αρχιμήδης". Και εις ανώτερα! Πληροφορίες και αποτελέσματα του 23ου Μαθητικού Διαγωνισμού "Λυσίας" εδώ.