13 Απρ 2019

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ 2019 - 1ος & 2ος ΓΥΡΟΣ: ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Η νέα και η νεότερη γενιά του Σ.Ο.Αιγάλεω. Ο Άκης Δρακόπουλος (δεξιά) αντιμετωπίζει τον Νικόλα Καραγιώργο (αριστερά) στο 1ο Ανοιχτό Rapid του Σ.Ο.Αιγάλεω για το 2019. Ο Άκης κρατά επάξια την 1η σκακιέρα στην αντρική ομάδα ενώ ο Νικόλας διακρίνεται με τις νεανικές ομάδες.
Πολύ θετικά ήταν τα αποτελέσματα των ομάδων του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στους δύο πρώτους γύρους τόσο στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2019 όσο και στα εαρινά νεανικά διασυλλογικά της Ε.Σ.Σ.Ν.Α για το 2019.

Ξεκινώντας από το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2019, ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατάφερε να επιτύχει νίκες τόσο στη φάση των 64 όσο και στη φάση των 32 ώστε η ομάδα να βρίσκεται πλέον στη φάση των 16 ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, στον 1ο γύρο (31/3 - φάση των 64) η ομάδα μας επιβλήθηκε σχετικά άνετα του Σ.Ο. Άνω Λιοσίων "Τριαντάφυλλος Σιαπέρας" με σκορ 3,5-0,5. Στο 2ο γύρο όμως (7/4 - φάση των 32) η ομάδα χρειάστηκε να υπερβάλλει εαυτόν απέναντι στο Σ.Ο.Σαλαμίνας καθώς, λόγω ξαφνικής ασθένειας του Γιώργου Καραγιάννη την Κυριακή το πρωί η ομάδα μετέβη στο όμορφο νησί του Σαρωνικού με τρεις μόνο σκακιστές οι οποίοι όμως κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν με σκορ 1,5-2 (νίκες για Σπύρο Τσαγκαρόπουλο και Δημήτρη Σκυριανόγλου, ισοπαλία για το Γιάννη Νταϊφά ο οποίος χρειάστηκε να αγωνιστεί περισσότερες από 5 ώρες (!) προκειμένου να εξασφαλίσει τον τελευταίο κρίσιμο μισό πόντο). Στον 3ο γύρο (φάση των 16) την Κυριακή 14/4 ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εντός έδρας την ομάδα του Α.Σ.Ο. "Δίας" Πετρούπολης και θα προσπαθήσει για την είσοδό της στην 8άδα. Αναλυτικά αποτελέσματα για το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2019 είναι διαθέσιμα εδώ.

Στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών 2019 ο Σ.Ο.Αιγάλεω εμφανίζεται με δύο ομάδες (δυστυχώς, αν και θα είχαμε τη δυνατότητα, η προκήρυξη δεν επιτρέπει περισσότερες ομάδες ανά σωματείο). Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' ξεκίνησε με δύο εξαιρετικά αποτελέσματα στους δύο πρώτους γύρους καθώς στον 1ο γύρο νίκησε άνετα εντός έδρας την ομάδα του Γ.Α.Σ. Χολαργού με 4-0 ενώ στο 2ο γύρο πέτυχε φοβερή νίκη εκτός έδρας επί της πολύ ισχυρής ομάδας του Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας με σκορ 3-1! (νίκες για τον Νικόλα Καραγιώργο και τον Κωνσταντίνο Μέρτογλου επί των Παναγιώτας Κιούση και Πέτρου Δημανούδη αντίστοιχα (φαίνεται ότι η καλή εμφάνιση στο rapid την προηγούμενη μέρα τους έδωσε άλλο "αέρα"!) ισοπαλίες για τον Λάμπρο Τέγο και τον Αλέξανδρο Γκογκορέση με τους Σπύρο Χαρτοφύλακα και Σπύρο Τζαβάρα αντίστοιχα). Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ξεκίνησε επίσης πολύ καλά με νίκη εντός έδρας στον 1ο γύρο με σκορ 3-1 επί της Ε.Ε.Φ.Α.Σ. Βριλησσίων "Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος" ενώ στον 2ο γύρο ηττήθηκε εκτός έδρας με 2,5-1,5 από τον Α.Σ. Ασπροπύργου "Άσπρος Πύργος" Α'. Στον 3ο γύρο την Κυριακή 14/4 ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ισχυρό Ε.Ο.Α.Ο "Φυσιολάτρης" Νίκαιας Α' κυνηγώντας ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' Θα αντιμετωπίζει επίσης εντός έδρας το Σ.Ο.Περιστερίου Α'. Κληρώσεις και αποτελέσματα για το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 14 ετών είναι διαθέσιμα εδώ.

Στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 10 ετών 2019 η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ξεκίνησε με μία νίκη και μία ισοπαλία. Στον 1ο γύρο νίκησε άνετα εντός έδρας την ομάδα του Α.Ο. "Φοίνικας" Αγίας Σοφίας Πειραιά με 3,5-0,5 ενώ στο 2ο γύρο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την ομάδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής. Στον 3ο γύρο την Κυριακή 14/4 η ομάδα μας αγωνίζεται εντός έδρας με τον Φ.Ο. Ελληνικού. Αποτελέσματα από το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής κάτω των 10 ετών 2019 είναι διαθέσιμα εδώ.

Τέλος ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχει και με μία ομάδα στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 9 ετών 2019. Η ομάδα μας δήλωσε συμμετοχή από τον 2ο γύρο της διοργάνωσης όμως η κλήρωση της έδωσε Bye (νίκη άνευ αγώνος) οπότε οι νεαροί σκακιστές μας θα πάρουν το "βάπτισμα του πυρός" στον 3ο γύρο την Κυριακή 14/4 αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Α.Ο. "3 Αστέρες '89" Πατησίων. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία! Αποτελέσματα από το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 8 ετών 2019 είναι διαθέσιμα εδώ.