14 Ιουλ 2018

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2018: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Σ.ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΜΕ 5,5-4,5

Ο Παναγιώτης Λάσπας είναι μέχρι και τον 5ο γύρο ο μόνος αήττητος παίχτης του Σ.Ο.Αιγάλεω και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστος (φωτό της Νίκης Ρήγα από την ιστοσελίδα του πρωταθλήματος).
Ηττήθηκε τελικά με σκορ 4,5-5,5 η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 5ο γύρο του από την ομάδα του Ο.Σ.Τριανδρίας.

Η εξέλιξη του ματς έδειχνε ότι η ομάδα μας θα μπορούσε να διεκδικήσει την ισοπαλία με 5-5 καθώς, παρά τις ήττες του Ντούσαν Λέκιτς και Άκη Δρακόπουλου στις πρώτες σκακιέρες και του Παναγιώτη Καλόφωνου στη σκακιέρα <20, οι γυναικείες σκακιέρες μας πίεζαν για τη νίκη ενώ η εξαιρετική νίκη του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου επί του πολύπειρου Αντώνη Βραγοτέρη έδωσε ελπίδες. Τελικά όμως μόνο η Νατάσα Ριχτέροβα κατάφερε να πάρει ολόκληρο το βαθμό, ενώ ή Αμαλία Κουτσίδη, αν και πάλεψε μέχρι τέλους προκειμένου να δημιουργήσει δυνατότητες νίκης, δεν κατάφερε να κάμψει τη Χριστίνα Χουχούλη και έμεινε στην ισοπαλία. Ισόπαλες, τέλος, έληξαν οι παρτίδες του Παναγιώτη Λάσπα (ο μόνος αήττητος παίχτης της ομάδας ως τώρα), της Κλέιντα Ταφάνι, του Αντώνη Λάσπα και του Χρήστου Γκουτούφα στις οποίες οι σκακιστές μας δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:
Α' Εθνική 2018 - 5ος γύρος: 
Σ.Ο.Αιγάλεω - Ο.Σ.Τριανδρίας: 4,5-5,5
Lekic D.- Fier A.: 0-1
Δρακόπουλος Π. - Αργυρούδης Σ.: 0-1
Τσαγκαρόπουλος Σ. - Βραγοτέρης Α.: 1-0
Λάσπας Π. - Χωματίδης Π.: 0,5-0,5
Richterova N. - Σερεφίδου Δ.: 1-0
Κουτσίδη Α. - Χουχούλη Χ.: 0,5-0,5
Ταφάνι Κ. - Μπατσή Β.: 0,5-0,5
Καλόφωνος Π. - Τσακνάκης Ζ.: 0-1
Λάσπας Α. - Μπετσάκος Κ.: 0,5-0,5
Γκουτούφας Χ. - Καφαντάρης Π.: 0,5-0,5
Η ήττα αυτή δυσκολεύει φυσικά πάρα πολύ την είσοδο στην 20άδα καθώς για να έχει κάποιες ελπίδες η ομάδα μας θα πρέπει να νικήσει και στα δύο εναπομείναντα ματς ξεκινώντας από το σημερινό ματς το 6ου γύρου απέναντι στον Α.Ο. "3 Αστέρες '89".

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω (όπως και τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος) μεταδίδονται ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (εδώ) ενώ κληρώσεις,  αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από το Chess-Results.