12 Ιουλ 2018

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2018: ΚΑΘΑΡΗ ΗΤΤΑ 2,5-7,5 ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Γ.Σ. "ΕΘΝΙΚΟΣ" ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ 3ο ΓΥΡΟ

Στιγμιότυπο από την έναρξη του ματς του 3ου γύρου μεταξύ του Σ.Ο.Αιγάλεω και του Μ.Γ.Σ. "Εθνικός" Αλεξανδρούπολης
Δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω απέναντι στον Μ.Γ.Σ. "Εθνικός" Αλεξανδρούπολης στον 3ο γύρο του 46ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας καθώς ηττήθηκε καθαρά με σκορ 2,5-7,5.

Η έναρξη του ματς είχε διαφορετική εικόνα καθώς μετά την 1η ώρα η ομάδα μας δεν είχε πρόβλημα σε καμία σκακιέρα ενώ σε 2-3 σκακιέρες οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω φαινόταν να έχουν την πρωτοβουλία. Κάπου εκεί όμως τα πράγματα άρχισαν να "στραβώνουν". Οι ήττες των Χρήστου Γκουτούφα και Κλέιντας Ταφάνι άλλαξαν την εικόνα, ενώ στις υπόλοιπες σκακιέρες η πρωτοβουλία είχε χαθεί. Τελικά το ματς τελείωσε χωρίς οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω να σημειώσουν νίκη. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Ντούσαν Λέκιτς (κράτησε άνετα με τα μαύρα απέναντι στον GM Μόμτσιλ Νικόλοβ), του Άκη Δρακόπουλου (έπαιξε άφοβα απέναντι στον έμπειρο Κώστα Μαρκίδη), του Παναγιώτη Καλόφωνου (δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τον Θωμά Μίχο) και των αδερφών Παναγιώτη και Αντώνη Λάσπα (ο Παναγιώτης φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση ενώ για τον Αντώνη ο πρώτος μισός πόντος είναι σίγουρα σημαντική ψυχολογική τόνωση μετά τις δύο ήττες στους πρώτους γύρους). Αντίθετα, εκτός από τον Χρήστο Γκουτούφα και την Κλέιντα Tαφάνι, την ήττα γνώρισαν ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος (που πάλι το πάλεψε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε), η Νατάσα Ριχτέροβα (η Νατάσα πέρασε από καλές θέσεις και πάλεψε μέχρι αργά το βράδυ για την ισοπαλία αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην έμπειρη Τσβέτα Γκαλούνοβα) και η Αμαλία Κουτσίδη (από τη "δική μας" Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση που αγωνίζεται φέτος -με υποσχετική- στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης).

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:
Α' Εθνική 2018 - 3ος γύρος: 
Μ.Γ.Σ. "Εθνικός" Αλεξανδρούπολης - Σ.Ο.Αιγάλεω: 7,5-2,5
 
Nikolov M. - Lekic D.: 0,5-0,5
Μαρκίδης Κ. - Δρακόπουλος Π.: 0,5-0,5
Ντιμιτροβ A. - Τσαγκαρόπουλος Σ.: 1-0
Μίχος Θ. - Καλόφωνος Π.: 0,5-0,5
Galunova T. - Richterova N.: 1-0
Λιπαή-Ζενεμπίση Ε. - Κουτσίδη Α.: 1-0
Αϊβαζιάν Ε. - Ταφάνι Κ.: 1-0
Βαλλιάνος Γ. - Λάσπας Π.: 0,5-0,5
Μπλίτσας Ο. - Λάσπας Α.: 0,5-0,5
Μπλίτσα Α. - Γκουτούφας Χ.: 1-0

Η ήττα αυτή και, κυρίως, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε προβλημάτισε τους σκακιστές μας αλλά δεν αλλάζει το στόχο για την είσοδο στην 20άδα. Στον σημερινό 4ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω παίζει με την ομάδα του Α.Σ.Σ.Ο. "Ιππότης" Ρόδου διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στην ομάδα να παραμείνει εντός του στόχου της.

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω (όπως και τα υπόλοιπα ματς του πρωταθλήματος) θα μεταδίδονται ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (εδώ) ενώ κληρώσεις,  αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από το Chess-Results.