27 Ιαν 2018

ΠΟΑ 2018: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ 2ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες της ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) 2018 καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας με 5,5-4,5 της ομάδας του Σ.Ο.Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του 2ου γύρου (ο Σ.Ο.Αιγάλεω είχε ρεπό στον 1ο γύρο)

Το ματς, όπως αναμενόταν απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Σ.Ο.Κορυδαλλού, ήταν δύσκολο και κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα στην οποία ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος νίκησε τον Γιώργο Τασούλα και έδωσε τον νικητήριο πόντο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το ματς ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο καθώς οι δύο ομάδες κέρδισαν εναλλάξ πόντους. Νίκες για την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν επίσης ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος σε μια καλοπαιγμένη παρτίδα απέναντι στον έμπειρο Νίκο Συρίγο, η Αμαλία Κουτσίδη, στην πρώτη της εμφάνιση με την ομάδα, απέναντι στη νεαρή αλλά μαχητικότατη Βασιλική Τσαμπούλη, ο Παναγιώτης Λάσπας επί του Κων/νου Θάνου και ο Χρήστος Γκουτούφας, επίσης σε μια όμορφη παρτίδα, επί του Ευστάθιου Τραϊφόρου-Γκιάφη. Ισόπαλη έληξε η παρτίδα του Γιάννη Σπυρακόπουλου με τον Γιάννη Γκούμα ενώ ηττήθηκαν ο Παναγιώτης Καλόφωνος από τον Σταμούλη Νούτσο, η Μαρία Κυριάκου από τη Μαρίνα Σπύρου (η Μαρία έπαιξε πολύ καλή παρτίδα απέναντι στην έμπειρη αντίπαλό της και είχε τύχες για θετικό αποτέλεσμα), η Κλέιντα Ταφάνι (επίσης στην πρώτη της εμφάνιση με την ομάδα του Π.Ο.Α., το άγχος έπαιξε το ρόλο του εδώ) από την Αμαλία-Γεωργία Καραγιαννίδου και ο Βασίλης Κασιούμης από τον Γιάννη Πανόπουλο σε μια εξαιρετικά περίπλοκη παρτίδα στην οποία μέχρι το τέλος το αποτέλεσμα δεν ήταν ξεκάθαρο.

Η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερη σημαντική καθώς επιτεύχθηκε επί ενός ισχυρού αντιπάλου και δημιουργεί θετικές προσδοκίες για τη συνέχεια. Στον επόμενο 3ο γύρο την Κυριακή 28/1 ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθεται αντιμέτωπος εκτός έδρας με τον Πανελλήνιο Γ.Σ. ο οποίος προέρχεται από μια καθαρή νίκη (6,5-3,5) επί του Πειραϊκού Ο.Σ., που είναι ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Έτσι το ματς προμηνύεται δύσκολο.

Παράλληλα με τον Π.Ο.Α. διεξάγεται και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2018 στο οποίο ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχει με δύο ομάδες, μία σε κάθε όμιλο. Στους δύο πρώτους γύρους τα αποτελέσματα του Σ.Ο.Αιγάλεω στον Α' όμιλο ήταν: Π.Α.Σ. Διόσκουροι - Σ.Ο.Αιγάλεω 0-6 και Σ.Ο.Αιγάλεω - Πειραϊκός Ο.Σ. 1,5-4,5 ενώ στο Β' όμιλο τα αποτελέσματα ήταν: Α.Π.Ο. Αίγλη Παπάγου Α' - Σ.Ο.Αιγάλεω 2-4 και Σ.Ο.Αιγάλεω - Α.Π.Ο. Αίγλη Παπάγου Β' 6-0. Στον 3ο γύρο στον Α' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Π.Σ. Περιστερίου Β' και στον Β' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται, επίσης εκτός έδρας, με το Σ.Ο.Παγκρατίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας Α', Αττικής Φιλίας Β').