2 Φεβ 2018

ΠΟΑ 2018: ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 3ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ.!

Ζευγάρωσε τις νίκες της η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω καθώς στον 3ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) 2018 νίκησε εκτός έδρας τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με σκορ 5,5-4,5.

Το ματς είχε αρκετές ανατροπές και πρέπει να πούμε ότι η ομάδα μας πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι να φτάσει στη νίκη. Το ματς κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα μεταξύ του Βασίλη Κασιούμη και του Χαρίλαου Μπάρδη. Με το σκορ στο 5-4 και μετά από μια αμφίρροπη παρτίδα όπου ο Βασίλης είχε καλές τύχες, ο νεαρός σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε σε αντικειμενικά χαμένο φινάλε όμως η μαχητικότητά του, σε συνδυασμό με την πίεση χρόνου και το άγχος του αντιπάλου του, του επέτρεψαν να κρατήσει την ισοπαλία και να δώσει τη νίκη στην ομάδα μας. Νωρίτερα, στην παρτίδα του Δημήτρη Σκυριανόγλου με τον Χαράλαμπο Μποβιάτση, ο σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και τα πράγματα δεν φαίνονταν ευοίωνα, όμως χάρη σε πεισματική άμυνα και σε ανακρίβειες του αντιπάλου του κατάφερε να αποτρέψει την ήττα, ενώ ο αντίπαλός του, απογοητευμένος από την τροπή της παρτίδας έχασε από πτώση σημαίας...

Οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω είχαν πάντως και πολλές καλές στιγμές καθώς η Κλέιντα Ταφάνι, ο Χρήστος Γκουτούφας και η Αμαλία Κουτσίδη (πολύ καλή παρτίδα απέναντι στην Ευανθία Μάκκα) νίκησαν πειστικά τους αντιπάλους τους (για την Κλέιντα ήταν η πρώτη της νίκη με την ομάδα του ΠΟΑ!). Στην ισοπαλία έμειναν οι παρτίδες του Αποστόλη Τσιροπούλα με τον Νίκο Σκαλκώτα και του Αχιλλέα Κουτσίδη με τον Γιώργο Ελευθερίου. Τέλος ηττήθηκαν ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από τον Κώστα Γεωργίου και ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος από τον Απόστολο Παππά (και οι δύο μετά από μαχητικές παρτίδες) ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη 10χρονη Νικολλέτα Πουλιλίου που ηττήθηκε μεν από την πιο έμπειρη Αλεξάνδρα Στελλάκη στη σκακιέρα των νεανίδων κάτω των 20 ετών, έπαιξε όμως με σοβαρότητα και έδειξε πολλά καλά στοιχεία που είναι σίγουρο ότι θα την οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.

Μετά τη 2η νίκη του ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρίσκεται στη 2η θέση του τουρνουά με 4 βαθμούς. Φυσικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και θα απαιτηθεί σοβαρότητα και συνέχεια για ένα καλό τελικό αποτέλεσμα. Στον 4ο γύρο την Κυριακή 4/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω υποδέχεται τον Α.Ο.Κηφισιάς σε ένα ακόμη δύσκολο ματς και θα προσπαθήσει και πάλι για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2018, στον 3ο γύρο, και οι δύο ομάδες του Σ.Ο.Αιγάλεω προχώρησαν με νίκες. Πιο συγκεκριμένα στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω νίκησε εκτός έδρας την Π.Σ. Περιστερίου Β' με 3,5-2,5 ενώ στον Β' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω επικράτησε, επίσης εκτός έδρας, του Σ.Ο.Παγκρατίου με 4-2 και είναι μόνος πρώτος με 3/3 και 6 βαθμούς! Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα που νίκησε τον Σ.Ο.Παγκρατίου αποτελείτο εξ ολοκλήρου από πολύ νεαρούς σκακιστές (Νίκος Καραγιώργος, Χρήστος Σιγάλας, Αλέξανδρος Γκογκορέσης, Λάμπρος Τέγος, Νίκη Κόλεβ και Σταύρος Μέρτογλου) οι οποίοι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους έδειξαν ωριμότητα και απέδωσαν άριστα! Στο 4ο γύρο και οι δύο ομάδες αγωνίζονται εντός έδρας. Στον Α' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει τον Α.Π.Ο. "Κότινος" Χολαργού και στον Β' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω υποδέχεται τον Σ.Ο.Περιστερίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α (εδώ) αλλά και από το Chess-Results (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας Α', Αττικής Φιλίας Β').