12 Φεβ 2017

Π.Ο.Α. 2017: ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ!

Μετά από ένα ιδιαίτερα αγχώδες και με αρκετές ανατροπές ματς ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω αναδείχτηκε εντός έδρας ισόπαλος 5-5 με την ομάδα του Α.Ο.Κηφισιάς για τον 5ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.) της Αττικής.

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς για την ομάδα μας με την Ιωάννα Διακούλη και τον Αντώνη Λάσπα να πετυχαίνουν σχετικά εύκολες νίκες επί των Βασιλική Κυπαρίσση και Γιώργου Λαμπρόπουλου αντίστοιχα ενώ στις υπόλοιπες σκακιέρες οι περισσότερες θέσεις είναι καλές για τους σκακιστές μας. Εκεί όμως έρχεται η πρώτη ανατροπή καθώς, έχοντας εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις, ο Χρήστος Γκουτούφας ηττάται από τον Μιχάλη Κυπαρίσση ενώ η Βασιλική Ρηγάτου μένει στην ισοπαλία με την Κωνσταντίνα Παναγιωτίδη. Έτσι μετά και την ήττα της Μαρίας Κυριάκου από την Κατερίνα Σταυροπούλου το ματς είναι ισόπαλο. Εκεί έρχεται ακόμη μια αρνητική ανατροπή καθώς ο Γιάννης Σπυρακόπουλος, έχοντα παίξει μια εξαιρετική παρτίδα και έχοντας καθαρά κερδισμένη θέση, μετά από ένα λάθος τελικά χάνει από το Γιώργο Κελεσιάδη ενώ και στη 1η σκακιέρα ο Άκης Δρακόπουλος, αφού πέρασε από δύσκολη θέση έχει υλικό παραπάνω απέναντι στο Θανάση Μητραντζά και παλεύει για νίκη όμως, λόγω προβλήματος στο πλήκτρο του χρονομέτρου, χάνει από πτώση σημαίας! Με το σκορ στο 2,5-4,5 τα πράγματα φαίνονταν πολύ δύσκολα όμως εκεί ήρθε η τρίτη -αυτή τη φορά θετική για την ομάδα μας- ανατροπή καθώς ο Γιώργος Σταματάκης, βρισκόμενος συνεχώς υπό πίεση από τον Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο, που έπαιξε εξαιρετικά, κράτησε τη θέση και πέτυχε κρισιμότατη νίκη, ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος έμεινε στην ισοπαλία με τον Βασίλη Τσιλουχά ενώ ο Παναγιώτης Ρηγάτος πίεσε πολύ σε μία αμφίρροπη θέση και τελικά επικράτησε του Γιώργου Πατριαρχέα διαμορφώνοντας το τελικό 5-5.

Μετά από 5 γύρους, ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει 4 βαθμούς και βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον 6ο γύρο την Κυριακή 19/2 αγωνίζεται εκτός έδρας με την πάντα υπολογίσιμη ομάδα του Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας και θα προσπαθήσει πάλι για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2017 τα αποτελέσματα των ομάδων του Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν: Α' Όμιλος Σ.Π.Σ. Κυνοσάργες - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' 1-3 και Β' Όμιλος Σ.Ο.Αιγάλεω Β' - Σκακιστικός Κύκλος Ιλίου 5-1.
Στον 6ο γύρο η κλήρωση για τις ομάδες μας είναι: Α' Όμιλος - Σ.Ο.Αιγάλεω Α' - Σ.Ο. Αμπελοκήπων και Β' Όμιλος Σ.Ο.Αιγάλεω Β' - Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.
 
Για το Χειμωνάκι 2017 που συνεχίστηκε με τους αγώνες του 5ου και 6ου γύρου τα αποτελέσματα ήταν: 5ος γύρος: Σ.Ο. Αιγάλεω Α' - Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου Α' 3-0, Σ.Ο.Καλλιθέας Β' - Σ.Ο. Αιγάλεω Β' 2-1 και Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας Δ' - Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' 0-3, 6ος γύρος: Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Β' - Σ.Ο. Αιγάλεω Α' 0-3, Σ.Ο. Αιγάλεω Β' - Σ.Ο. Περιστερίου Β' 2-1 και Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' - Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας Α' 3-0.
 
Το Χειμωνάκι 2017 ολοκληρώνεται την Κυριακή 19/2 με τους αγώνες του 7ου γύρου. Το πρόγραμμα των ομάδων μας έχει ως εξής: Σ.Ο.Καλλιθεάς Β' - Σ.Ο.Αιγάλεω Α', Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας Α' - Σ.Ο. Αιγάλεω Β' και Σ.Ο.Παγκρατίου - Σ.Ο.Αιγάλεω Γ'. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με νίκη, Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' διεκδικεί θέση στην τριάδα της διοργάνωσης!
 
Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για όλες τις τρέχουσες διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) αλλά και την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (εδώ), ενώ για το Χειμωνάκι μπορείτε να δείτε κληρώσεις και αποτελέσματα εδώ.