11 Φεβ 2013

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ!

Γέμισε με κόσμο η αίθουσα του Σ.Ο.Αιγάλεω, με αφορμή την κοπή της πίττας, στην πλειοψηφία τους μικροί σκακιστές και σκακίστριες του σωματείου
 Η ετήσια κοπή της πίττας είναι μια πολύ καλή αφορμή συνεύρεσης για τα μέλη και τους αθλητές του ομίλου αλλά και μια καλή ευκαιρία ενημέρωσης για τα θέματα του σωματείου. Η φετινή κοπή της πίττας του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2012. Ήταν η πρώτη φορά που μετά από πολλά χρόνια η εκδήλωση προγραμματίστηκε για απόγευμα Σαββάτου (αντί Κυριακής, ως συνήθως). Η επιλογή αυτή φάνηκε σωστή καθώς η αίθουσα γέμισε σχεδόν ασφυκτικά από κόσμο με την πλειοψηφία των παριστάμενων να αποτελούν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του σωματείου!
Ο πρόεδρος του Σ.Ο.Αιγάλεω κ. Γιάννης Σπυρακόπουλος παρουσίασε έναν αναλυτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, η οποία σημαδεύτηκε από πλήθος επιτυχιών για τους σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, και ακολούθησε η βράβευση των νεανικών ομάδων του σωματείου που διακρίθηκαν μέσα στο 2012. Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
  • Η ομάδα Παίδων κάτω των 16 ετών για τη 2η θέση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων <16 ετών Αττικής (1η στην προκριματική φάση, ηττήθηκε μόνο στον τελικό της διοργάνωσης. Την ομάδα αποτέλεσαν οι: Παναγιώτης Καλόφωνος, Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Δημήτρης Λαδάς, Γιάννης Μαργαρίτης, Ειρήνη και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση και η Βασιλική Ρηγάτου)
Η ομάδα Παίδων κάτω των 16 ετών κατά τη βράβευσή της από την κ. Μαρία Χαλιβελάκη, τη νέα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο αθλητισμού του Δήμου Αιγάλεω, η οποία υποσχέθηκε την έμπρακτη στήριξή της ειδικά στα θέματα του σχολικού σκακιού.
  • Η ομάδα Παίδων κάτω των 14 ετών για την 3η θέση στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων <14 ετών Αττικής (Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Παναγιώτης Καλόφωνος, Δημήτρης Λαδάς, Γιάννης Κατωπόδης και Γιάννης Μαργαρίτης)
Η ομάδα Παίδων κάτω των 14 ετών με τον κ. Δημήτρη Μπίρμπα, επικεφαλής της Ανάπλασης του Αιγάλεω και παλιός φίλος και συνεργάτης του σωματείου
  • Η ομάδα Παμπαίδων κάτω των 10 ετών για τη 2η θέση στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων <10 ετών Αττικής (Δημήτρης Κατωπόδης, Βασίλης Κασιούμης, Αλέξανδρος Τζέμος, Παναγιώτα Ρήγα)
Η ομάδα Παμπαίδων κάτω των 10 ετών με την επικεφαλής της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Αιγάλεω και πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Αιγάλεω κ. Ελευθερία Τιρτιράκη, μόνιμη αρωγός του σωματείου τα τελευταία χρόνια
  • Η ομάδα Juniors κάτω των 8 ετών για την 3η θέση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Juniors <8 ετών της Αττικής (Βασίλης Κασιούμης, Μανώλης Δερμιτζάκης, Παύλος Λιάμης, Αλέξανδρος Άρατος, Θανάσης Καππάτος)
Η ομάδα των Juniors κάτω των 8 ετών φωτογραφίζεται με την κ. Ειρήνη Δράκου μια επίσης καλή και σταθερή φίλη και συνεργάτιδα του σωματείου τα τελευταία χρόνια.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, η νέα εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον αθλητισμό κ. Μαρία Χαλιβελάκη, η οποία υποσχέθηκε έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια του σωματείου ειδικά στον τομέα του σκακιού στα σχολεία, η κ. Ελευθερία Τιρτιράκη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγάλεω και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αιγάλεω, σταθερή αρωγός όλων των προσπαθειών του σωματείου τα τελευταία χρόνια, ειδικά στον τομέα του σχολικού σκακιού, ο επικεφαλής της παράταξης Ανάπλαση του Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας (παλιός και καλός φίλος του σωματείου ήδη από τη δεκαετία του '90 όταν διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Α.Ο.Αιγάλεω),  καθώς και η κ. Ειρήνη Δράκου, η οποία επίσης είναι επίσης σταθερή και καλή φίλη του σωματείου τα τελευταία χρόνια και η οποία, αν και παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση της δημοτικής συμβούλου Αιγάλεω, εξακολουθεί να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα του σωματείου και να παραμένει αρωγός του. Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι σκακιστικών σωματείων.
Τέλος να αναφερθεί ότι η Pizza Fan προσέφερε μέρος των εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στην εκδήλωση ενώ το βιβλίο που δόθηκε ως δώρο για το φλουρί της πίττας ήταν προσφορά των Εκδόσεων Κέδρος.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο εδώ.