4 Φεβ 2013

ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Ο.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ Π.Ο.Α.

Την πρώτη του ήττα, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2013, γνώρισε ο Σ.Ο.Αιγάλεω. Αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την ομάδα του Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου, η ομάδα μας, ύστερα από ένα δραματικό ματς που ολοκληρώθηκε μετά τις 4.00 μ.μ. (!), ηττήθηκε με 6-4.
Η παρτίδα που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτή της 1η σκακιέρας ανάμεσα στο ΙΜ Νικολόζ Μαναγκάτζε και το ΙΜ Θανάση Καραγιάννη, η οποία τελείωσε τελευταία. Έχοντας παίξει μια πολύ καλή παρτίδα ο Θανάσης είχε περί την 20η κίνηση μια φαινομενικά εύκολα κερδισμένη θέση. Ο αντίπαλός του όμως αποδείχθηκε εφτάψυχος και, πατώντας κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί, κατόρθωνε να επιβιώνει. Με το σκορ στο 5-4 ο Θανάσης δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει ακόμη περισσότερο για νίκη με αποτέλεσμα τελικά να ηττηθεί.
Αν και φυσικά η παρτίδα της 1ης σκακιέρας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, το ματς, στην πραγματικότητα, κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις εφηβικές/νεανικές σκακιέρες όπου η ομάδα μας αυτή την Κυριακή ηττήθηκε με 3-0...
Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα ήταν: Νικολόζ Μαναγκάτζε - Θανάσης Καραγιάννης 1-0, Αποστόλης Τσιροπούλας - Έκτορας Αζής-Αζίσης 0,5-0,5, Ισίδωρος Τζιώτης - Γιάννης Σπυρακόπουλος 0-1 (ωραία νίκη με όμορφη θυσία για το γιατρό), Δημήτρης Σκυριανόγλου - Κώστας Παππέλης 0,5-0,5, Φωτεινή Παμπάλου - Χριστίνα Καυκαλά 1-0, Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση - Σεβαστού Σοφία 1-0, Ευαγγελία Παπουτσή - Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση 0-1, Λεωνίδας Λιάσκος - Δημήτρης Παππέλης 0-1, Φίλιππος Κορνιώτης - Παναγιώτης Καλόφωνος 1-0, Βασίλης Κασιούμης - Θωμάς Γιαβασόπουλος 0-1.
Στα αξιοσημείωτα παραλειπόμενα του ματς το γεγονός, ότι διεξήχθη, καθ΄ όλη τη διάρκειά του, υπό τους δυνατούς ήχους Hip-Hop με ολίγη από Heavy Metal, καθώς στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π., ακριβώς δίπλα στο χώρο των αγώνων, ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση graffiti με σπόνσορα γνωστή φίρμα τονωτικών ποτών. Τα νεύρα των σκακιστών αναμφίβολα τα ...τόνωσε :-).
Παρά την ήττα, ο Σ.Ο.Αιγάλεω διατήρησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας καθώς οι κοντινοί "διώκτες" του έχασαν επίσης βαθμούς. Έτσι μετά από τον 4ο γύρο η βαθμολογία έχει ως εξής:
1. Σ.Ο.Αιγάλεω 6 β. 2-4. Φ.Ο.Ν.Ηρακλείου, Σ.Ο Ν.Φιλαδέλφειας, Πανελλήνιος Γ.Σ. 5 β. 5-8. Α.Ο."Ζήνων" Γλυφάδας, Σ.Ο.Καλλιθέας, Σ.Α.Σ.Κορωπίου, Α.Σ.Παπάγου 4 β. 9. Σ.Ο.Χαλανδρίου 2 β. 10. Σ.Μ.Σ.Ελευσίνας 1 β.
Στον επόμενο 5ο γύρο, ο Σ.Ο.Αιγάλεω επιστρέφει, μετά από δύο Κυριακές, στην έδρα του και αντιμετωπίζει το Σ.Ο.Καλλιθέας σε ένα ακόμη δύσκολο και κρίσιμο για τη συνέχεια ματς.

Στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2013, στον Α' όμιλο, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' πέτυχε ευρεία εκτός έδρας νίκη με σκορ 6.5-1,5 επί του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας Α', ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εκτός έδρας επίσης με 6,5-1,5 από το Σ.Ο.Ικαρίας. Τέλος στο Β' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' αναδείχθηκε εντός έδρας ισόπαλος 3-3 με τον Α.Σ. Ν.Ψυχικού Α'.
Στον 5ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αγωνίζεται εντός έδρας με την Π.Σ. Περιστερίου Α', ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' εκτός έδρας με την Α.Ε.Κ. και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' εκτός έδρας με τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας Γ'.

Αποτελέσματα, κληρώσεις, φύλλα αγώνος, ατομικά αποτελέσματα, στατιστικά κ.α. για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος))