23 Φεβ 2013

ΜΑΧΗΤΙΚΟ 5-5 ΜΕ ΤΟ Σ.Ο. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Π.Ο.Α.!

Ο υπότιτλος της ανάρτησης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι: "Επιστροφή από τα τάρταρα!" καθώς το ματς Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας - Σ.Ο.Αιγάλεω την περασμένη Κυριακή, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2013, είχε αρκετές ανατροπές, άγχος και για τις δύο ομάδες και σημαδεύτηκε από μια φοβερή επιστροφή της ομάδας μας που έπαιζε τις τελευταίες 2 ώρες του ματς με την πλάτη στον τοίχο!
Το ματς, το οποίο διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια,. έληξε τελικά ισόπαλο 5-5, όμως, παρά το "ειρηνικό" τελικό αποτέλεσμα η διαμόρφωση του σκορ ήταν δραματική! Από νωρίς φάνηκε ότι ο αγώνας δε θα ήταν εύκολος για την ομάδα μας, καθώς κάποιες σκακιέρες οι οποίες περιμέναμε να φέρουν πόντους δεν "τράβηξαν" αυτή τη φορά. Ο Αποστόλης Τσιροπούλας ηττήθηκε από το Λουκά Κονιστή, ο Βασίλης Κασιούμης δεν κατάφερε να κερδίσει μια καθαρά κερδισμένη θέση και έκανε ισοπαλία με το Δημήτρη Κλειδαρά, ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος ηττήθηκε από το Θοδωρή Καλογριδάκη, η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση δεν κατάφερε να βγάλει κάτι απέναντι στη Μαρίνα Φαραντούρη και σημείωσε την πρώτη της ισοπαλία στον φετινό Π.Ο.Α. (Είχε 5/5 μέχρι τον 5ον γύρο) ενώ ο Δημήτρης Σκυριανόγλου ήρθε ισόπαλος με το Δημήτρη Βαζελάκη αφού πέρασε μερικές δύσκολες στιγμές. Το ματς ήταν 3,5-1,5 υπέρ το Σ.Ο.Ν.Φ. και τα πράγματα έγιναν σύντομα ακόμη χειρότερα αφού στις δύο πρώτες σκακιέρες όπου, θεωρητικά, ο Σ.Ο.Αιγάλεω υπερτερούσε, ο Κρίστιαν Μάιερ έκανε ισοπαλία με το Νίκο Μπαλάσκα (ήταν επικίνδυνο να ρισκάρει για παραπάνω) ενώ ο Θανάσης Καραγιάννης, προσπαθώντας να αλλάξει τη ροή του ματς, ρίσκαρε και το πλήρωσε με ήττα από το Νίκο Σερετάκη.
Με το σκορ στο 5-2 και τρεις ακόμη παρτίδες όπου οι σκακιστές μας είχαν πρωτοβουλία αλλά κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη υπεροχή, το φάσμα της ήττας ήταν ορατό. Εκεί όμως ξεκίνησε η ανατροπή, κατ' αρχήν από την Ελένη Σκυριανόγλου, η οποία, στην πρώτη φετινή της εμφάνιση με την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω, παίζοντας πολύ ώριμα και ψύχραιμα, απέκρουσε την επίθεση της Ντίνας Σερετάκη και εκμεταλλευόμενη λάθος της αντιπάλου της σημείωσε την πρώτη μας νίκη στο ματς! Κατόπιν ήταν η σειρά της Ειρήνης Λιάπη-Ζενεμπίση, η οποία αν και δε βγήκε πολύ καλά μετά το άνοιγμα, έπαιξε δημιουργικά και αναζήτησε την πρωτοβουλία πετυχαίνοντας τελικά να ανατρέψει την κατάσταση και να πετύχει μια ακόμη νίκη επί της Ελένης Μπαλάσκα. Έτσι όλη η προσοχή έπεσε στην τελευταία παρτίδα μεταξύ του Λεωνίδα Λιάσκου και του Γιώργου Καλογριδάκη. Εκεί ο Λεωνίδας παίζοντας μια εξαιρετική παρτίδα, πίεσε από την αρχή τον αντίπαλό του, πήρε ένα πιόνι, αντιμετώπισε ψύχραιμα κάθε απειλή και τελικά πέτυχε την καθοριστική νίκη, η οποία έφερε το ματς στην ισοπαλία... Φοβερό ματς με μεγάλη αγωνία και ανατροπές. Είναι χαρακτηριστική η φράση του Νίκου Σερετάκη τις ώρες της αναμονής για το τέλος των τριών τελευταίων παρτίδων. Βλέποντας την ώρα να περνά και ο Σ.Ο.Ν.Φ να μη σημειώνει τον κρίσιμο μισό πόντο που του έλειπε είπε προς τους παίχτες του Σ.Ο.Αιγάλεω: "Είστε εφτάψυχοι!".
Παρά την ισοπαλία ο Σ.Ο.Αιγάλεω παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς και οι υπόλοιποι πρωτοπόροι έχασαν βαθμούς. Με τρεις ακόμη γύρους να απομένουν η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα ρευστή τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά αφού Χαλάνδρι και Ελευσίνα που είχαν μείνει πίσω κάλυψαν μέρος από το χαμένο έδαφος και βρίσκονται σε απόσταση βολής από τους υπόλοιπους. Η βαθμολογία έχει ως εξής: 1.Σ.Ο. Αιγάλεω 9 β. 2-4.Α.Σ. Παπάγου, Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας, Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου 8 β.  5.A.O. "Ζήνων" Γλυφάδας 6 β.  6-7.Πανελλήνιος Γ.Σ., Σ.Ο. Καλλιθέας 5 β. 8-9.Σ.Α.Σ. Κορωπίου, Σ.Ο. Χαλανδρίου 4 β. 10.Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 3 β.
Στον 7ο γύρο την Κυριακή 24/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθεται αντιμέτωπος εντός έδρας με τον Α.Σ. Παπάγου σε ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες.

Για τον 6ο γύρου του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2013 ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' πέτυχε ευρεία νίκη εκτός έδρας με σκορ 7-1 επί του Α.Σ. Παπάγου Α' (οιωνός εν όψει του Κυριακάτικου ματς; :-)), ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εντός έδρας από το Σ.Α.Σ.Κορωπίου με 2,5-5,5 ενώ στο Β' όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' νίκησε εντός έδρας τον Α.Σ. Ν.Ψυχικού Β' με 3-2,5.
Στον 7ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' δίνει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας διεκδικώντας με νίκη μια καλή θέση στην τελική κατάταξη, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας με  το ΔΗ.ΚΕ.Π. Άνω Λιοσίων ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' υποδέχεται εντός έδρας την Π.Σ.Περιστερίου Γ'.

Αναλυτικά στοιχεία (αποτελέσματα, φύλλα αγώνος, ατομικά αποτελέσματα κτλ) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος)) .