16 Οκτ 2012

ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.: ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Μια νίκη και μια ισοπαλία σημείωσαν οι νεανικές ομάδες του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στις ομαδικές νεανικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. το Σ/Κ που μας πέρασε.
Στον 5ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Αττικής 2012, ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε εντός έδρας την πολύ ισχυρή ομάδα της Π.Σ.Περιστερίου, η οποία παρατάχθηκε με διαφορετική από τη συνηθισμένη αλλά ιδιαίτερα ισχυρή σύνθεση καθώς αυτή την Κυριακή δεν αγωνίστηκε ο  Ι. Σταθόπουλος αλλά αγωνίστηκε για πρώτη φορά η Ε. Παπαθανασίου. Το ματς ήταν ιδιαίτερα μαχητικό και έληξε τελικά ισόπαλο 3-3 με την τελευταία παρτίδα (Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση - Ε. Παπαθανασίου) να κρίνεται στην πίεση χρόνου, όπου η νεαρή σκακίστρια της ομάδας μας παρέβλεψε απλό νικηφόρο συνδυασμό και αρκέστηκε στην ισοπαλία. Στις άλλες παρτίδες ο Παναγιώτης Καλόφωνος νίκησε τον Π. Λάσπα, ο Δημήτρης Κατωπόδης νίκησε τον Α. Λάσπα (οι αφοί Λάσπα μεταγράφηκαν πέρυσι από το Σ.Ο.Αιγάλεω στην Π.Σ.Περιστερίου), ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος έκανε ισοπαλία με τον Γ. Παπαδόπουλο ενώ ηττήθηκαν ο Γιώργος Καραγιάννης από τον Ε. Ιωαννίδη και η Παρασκευή Παλιούρα από τη Φ. Κόκκοτα.
Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την ομάδα μας στην 1η θέση της κατάταξης μετά τον 5ο γύρο (σε ισοβαθμία με την Π.Σ.Περιστερίου αλλά με ένα πόντο παραπάνω), η τελική όμως κατάταξη θα κριθεί στον τελευταίο 6ο γύρο όπου ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ισχυρό Πειραϊκό Ο.Σ. με στόχο τη νίκη και μάλιστα με το κατά το δυνατόν ευρύτερο σκορ ενώ η Π.Σ.Περιστερίου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την επίσης δυνατή ομάδα του Σ.Ο.Καλλιθέας.
Στον 4ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Παμπαίδων Αττικής 2012, η ομάδα μας αγωνίστηκε εκτός έδρας με τη Σκακιστική Άνοιξη σημειώνοντας άνετη νίκη με 3-0. Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι Βασίλης Κασιούμης, Μανώλης Δερμιτζάκης και Αλέξανδρος Άρατος. Η νίκη αυτή έφερε την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ακόμη πιο κοντά στην κορυφή, ώστε στον τελευταίο 5ο γύρο, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη εντός έδρας με τον Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας, με νίκη να διεκδικεί την είσοδό της στην πρώτη τριάδα.
Αναλυτικά αποτελέσματα, κληρώσεις, συνθέσεις και στατιστικά στοιχεία για τις δύο διοργανώσεις υπάρχουν στο site της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και στο Chess-Results: (Μικτό Νεανικό, Juniors).