24 Οκτ 2012

ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.: 3η ΘΕΣΗ ΟΙ JUNIORS, 4η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ

Με την κατάκτηση της 3ης και της 4ης θέσης στο Ομαδικό Πρωτάθληματος Παμπαίδων Αττικής 2012 και στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Αττικής 2012 αντίστοιχα, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στα φθινοπωρινά διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. οι ομάδες του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω την Κυριακή που μας πέρασε.
Ξεκινώντας αυτή τη φορά από τους μικρούς, η ομάδα των Παμπαίδων (Juniors) παρουσίασε και στον τελευταίο γύρο ένα καλό πρόσωπο και επιβλήθηκε εντός έδρας της ομάδας του Α.Μ.Ε.Σ. Νέας Ερυθραίας με 2-1. Αυτή ήταν η 4η νίκη της ομάδας σε 5 αγώνες και ήταν αρκετή για να μας δώσει την 3η θέση στην τελική κατάταξη σε ισοβαθμία με τις ομάδες της Φ.Ο.Ν. "Επικοινωνία" Ηρακλείου Α' (2η θέση), του Σ.Ο.Περιστερίου (4η θέση) και του Α.Ο. "Τρεις Αστέρες" (5η θέση). Αξίζει να αναφερθεί ότι την 1η θέση στο πρωτάθλημα κατέλαβε Α.Σ. "Άσπρος Πύργος" με το απόλυτο 5/5!
Κρίνοντας την εμφάνιση της ομάδας μας, μπορούμε να πούμε ότι οι μικροί σκακιστές μας έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Ο Βασίλης Κασιούμης (ο πιο "'εμπειρος" της παρέας :-) ) ήταν σταθερός στην πρώτη σκακιέρα, ο Μανώλης Δερμιτζάκης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη συμμετοχή του με την ομάδα ενώ πολύ θετική ήταν και η παρουσία των Αλέξανδρου Άρατου, Παύλου Λιάμη και Θανάση Καππάτου που επίσης αγωνίστηκαν πρώτη φορά με την ομάδα και αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον, δημιουργόντας ελπίδες για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.
Αν η 3η θέση των Παμπαίδων αφήνει αδιαμφισβήτητα μια γλυκιά γεύση, η 4η θέση των Παίδων-Κορασίδων στο Μικτό-Νεανικό αφήνει μια γεύση γλυκόπικρη... Γλυκιά γιατί η 4η θέση στην Αττική είναι φυσικά ένα θετικό αποτέλεσμα, που δίνει μάλιστα δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίων 2012, πικρή γιατί έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στους 5 προηγούμενους γύρους (4,5/5, αήττητη και 1η στη βαθμολογία πριν τον 6ο γύρο) η ομάδα μας έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία να καταλάβει την 1η θέση αφού στον τελευταίο (6ο) γύρο απέναντι στον ισχυρό Πειραϊκό Ο.Σ. πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση και γνώρισε εκτός έδρας την ήττα με το "βαρύ" 4,5-1,5...
Στο ματς, οι δύο πρώτες σκακιέρες της ομάδας (Πολυχρόνης Δρακόπουλος και Παναγιώτης Καλόφωνος) απέδωσαν πολύ καλά και αυτή την εβδομάδα συγκεντρώνοντας 1,5/2 όμως στις υπόλοιπες τέσσερις σκακιέρες τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά με τους Γιώργο Καραγιάννη, Δημήτρη Κατωπόδη (πρώτη και μοναδική ήττα για τον νεαρό πρωταθλητή μας στη διοργάνωση), Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση (έχασε στην πίεση χρόνου ένα εντελώς κερδισμένο φινάλε με δύο πιόνια παραπάνω) και Παρασκευή Παλιούρα να γνωρίζουν την ήττα...
Πέρα πάντως από την απογοήτευση του τελευταίου γύρου, η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν πολύ θετική και τα παιδιά επιβεβαίωσαν ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω είναι μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη στην Αττική. Ελπίζουμε ότι θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν το ίδιο και σε πανελλήνιο επίπεδο με τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίων 2012 που θα διεξαχθεί το Δεκέμβρη στην Πάτρα (15-17/12), αρκεί να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για τη συμμετοχή της ομάδας εκεί.
Τα ατομικά σκορ των αθλητών μας ήταν: Καλόφωνος Παναγιώτης 4/6, Πολυχρόνης Δρακόπουλος 4/6, Νίκος Καυκαλάς 2,5/3, Γιώργος Καραγιάννης 1/3, Δημήτρης Κατωπόδης 4,5/6, Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση 2,5/3, Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση 2/3, Παρασκευή Παλιούρα 3/5 και Παναγιώτα Ρήγα 1/1.
Να αναφέρουμε, τέλος, ότι την 1η θέση στη διοργάνωση κατέλαβε η Π.Σ. Περιστερίου, 2η η ομάδα του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας και 3ος ο Πειραϊκός Ο.Σ.
Αναλυτικά αποτελέσματα, τελικές κατατάξεις, ατομικές επιδόσεις κτλ και για τις δύο διοργανώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και στο Chess-Results: (Μικτό Νεανικό, Juniors)