10 Μαρ 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΑ

 Τρίτη νίκη σε τρεις παρτίδες με την ομάδα στον Π.Ο.Α. για τον διαρκώς ανερχόμενο Γιώργο Καραγιάννη, ο οποίος, πάντως, πέρασε δύσκολες στιγμές στο ματς με την Ηλιούπολη. Οι νεαροί σκακιστές σαν το Γιώργο αποτελούν τις μεγάλες ελπίδες του Σ.Ο.Αιγάλεω για το μέλλον.

Μετά από ένα δύσκολο ματς για γερά νεύρα ο Σ.Ο.Αιγάλεω επιβλήθηκε εκτός έδρας του Σ.Ο.Ηλιούπολης με 4,5-5,5 στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) 2012 της Αττικής. Το ματς είχε ανατροπές και τελείωσε αργά το μεσημέρι με τον Πολυχρόνη Δρακόπουλο να κάνει ισοπαλία με τον Αριστοτέλη Φέστα δίνοντάς μας τον τελευταίο μισό πόντο και τη νίκη (ακόμη μια Κυριακή ο Πολυχρόνης τελειώνει τελευταίος :-) ). Είχαν προηγηθεί οι νίκες του Θανάση Καραγιάννη επί του Αλέκου Γκόγκολη (σε μια εξαιρετικά περίπλοκη και εντυπωσιακή παρτίδα), του Δημήτρη Σκυριανόγλου επί του Γιώργου Φέστα, της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Ιάνθης Τσιμέκη, της Ειρήνης Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Αντωνίας Αναγνωστοπούλου και του Γιώργου Καραγιάννη επί του Πέτρου Πανηγυράκη (3 στα 3 για το Γιώργο που όμως πέρασε δύσκολες στιγμές σε αυτή την παρτίδα...). Αντίθετα την ήττα γνώρισαν ο Αποστόλης Τσιροπούλας από τον Κώστα Ιγνατιάδη (ο Αποστόλης έπαιξε μια πολύ δυναμική παρτίδα και έχασε ευκαιρίες νίκης ενώ στο τέλος "πέταξε" και αρκετές ευκαιρίες ισοπαλίας...), ο Λεωνίδας Λιάσκος από το Γιώργο Αγγελόπουλο (ωραία παρτίδα από το σκακιστή της Ηλιούπολης), η Μυρτώ Κοιλιακούδη (στην επανεμφάνισή της με την ομάδα :-) ) από τη Ανδριάννα Αναστασοπούλου και ο Παναγιώτης Καλόφωνος από τον Παναγιώτη Κουτουκίδη.
Στα υπόλοιπα ματς της 7ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η νίκη του Πανελλήνιου Γ.Σ. επί του πρωτοπόρου Σ.Α.Σ. Κορωπίου και η εκτός έδρας νίκη του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας επί του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας:
  • Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας - Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 3,5-6,5
  • Πανελλήνιος Γ.Σ. - Σ.Α.Σ. Κορωπίου 6,5 - 3,5
  • Α.Σ. Παπάγου - Σ.Ο. Καλλιθέας 4,5 - 5,5
      (ρεπό η Σκακιστική Άνοιξη)

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:
  1. Σ.Ο. Καλλιθέας 10 β.
  2. Σ.Α.Σ. Κορωπίου 10 β. (7 αγ.) 
  3. Σκακιστική Άνοιξη 9 β.
  4. Σ.Ο. Αιγάλεω 6 β.
  5. Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 6 β.
  6. Πανελλήνιος Γ.Σ. 6 β.
  7. Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας 4 β. (7 αγ.)
  8. Α.Σ. Παπάγου 3 β.
  9. Σ.Ο. Ηλιούπολης 2 β.
Την επόμενη Κυριακή στον 8ο γύρο, ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθεται αντιμέτωπος με τον Α.Σ. Παπάγου σε ένα κρίσιμο και για τις δύο ομάδες ματς αφού η ομάδας μας θέλει τη νίκη για να διεκδικήσει την 4η θέση που οδηγεί στην τελική φάση της Α' Εθνικής ενώ ο Α.Σ.Παπάγου για να φύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος, την Κυριακή που πέρασε ολοκληρώθηκε και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας. Οι ομάδες μας τελείωσαν νικηφόρα τη διοργάνωση. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' νίκησε την Ε.Ε.Σ. Κορυδαλλού Β' με 4,5-3,5 για τον Α' Όμιλο της διοργάνωσης και με 8 βαθμούς σε 7 αγώνες τερμάτισε στην 8η θέση (σε 21 ομάδες) ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' νίκησε εκτός έδρας τη Σκακιστική Άνοιξη με 1,5-4,5 για το Β' Όμιλο και με 8 βαθμούς σε 5 αγώνες (αγωνίστηκε από τον 3ο γύρο) τερμάτισε στην 13η θέση (σε 33 ομάδες)

Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ένωσης (http://www.essnachess.gr) και στο Chess Results (http://www.chess-results.com/tnr62996.aspx?lan=1).