15 Μαρ 2012

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 8ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΑ

Ο Νίκος Καυκαλάς έδωσε ένα κρίσιμο πόντο στην ομάδα στο ματς με τον Α.Σ. Παπάγου, κερδίζοντας, χάρις στην επιμονή του, ένα αντικειμενικά ισόπαλο φινάλε ανόμοιων αξιωματικών.

Μετά από ένα ακόμη αμφίρροπο ματς η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 με τον Α.Σ.Παπάγου για την 8η αγωνιστική του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) 2012 της Αττικής. Καθώς και οι δύο ομάδες "καίγονταν" (για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία) για τους βαθμούς της νίκης, όλες οι παρτίδες ήταν ιδιαίτερα μαχητικές και παίχθηκαν μέχρι το τέλος. Και σε αυτό το ματς υπήρξαν ανατροπές και σε ορισμένες περιπτώσεις χάθηκαν καλές ευκαιρίες νίκης από τους παίχτες μας. Τις νίκες για την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν ο Λεωνίδας Λιάσκος επί του Μιχάλη Καλοσκάμπη (ο Λεωνίδας κέρδισε υποδειγματικά ένα φινάλε πύργων με ίσο υλικό στο οποίο όμως είχε ισχυρή πρωτοβουλία), η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Πηνελόπης Μιχαηλίδου, η Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Αμαλίας Κουτσίδη και ο Νίκος Καυκαλάς επί του Νίκου Οικονόμου (ο νεαρός σκακιστής μας διαπίστωσε στην πράξη την αξία της επιμονής αφού κέρδισε ένα αντικειμενικά ισόπαλο φινάλε ανόμοιων αξιωματικών). Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Θανάση Καραγιάννη με το Γεράσιμο Παναγιωτακόπουλο και του Δημήτρη Σκυριανόγλου με το Γιώργο Μαυρικάκη (και οι δύο σκακιστές μας πίεσαν για τη νίκη από ελπιδοφόρες θέσεις αλλά δεν τα κατάφεραν) ενώ, τέλος, την ήττα γνώρισαν ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από τον Κώστα Ζενέλη (ο Γιάννης έπαιξε μια όμορφη και πολύ δυναμική παρτίδα, όμως η παράλειψη μιας λεπτομέρειας του στέρησε ένα καλύτερο αποτέλεσμα), η Μυρτώ Κοιλιακούδη από τη Δέσποινα Παυλογιάννη, ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος από το Βασίλη Παπασημακόπουλο (ο Πολυχρόνης βρέθηκε νωρίς με πιόνι παραπάνω αλλά συνέχισε παθητικά με αποτέλεσμα να ηττηθεί) και ο Παναγιώτης Καλόφωνος από τον Αλέξανδρο Παπασημακόπουλο.
Η ισοπαλία αυτή μας αφήνει, δυστυχώς, πίσω στη μάχη για τη διεκδίκηση της 4ης θέσης που πιθανότατα θα δώσει δικαίωμα συμμετοχής στην τελική φάση της Α' Εθνικής (ως αναπλήρωση της πρωταθλήτριας ομάδας της Τ.Ε.Σ.Σ.Θεσσαλίας, αφού φαίνεται πως το πρωτάθλημα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. δε θα διεξαχθεί). Η νίκη του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας επί του Σ.Ο.Ηλιούπολης με 5,5-4,5 του δίνει σημαντικό πλεονέκτημα αφού με νίκη στον τελευταίο γύρο επί του Παπάγου εξασφαλίζει την 4η θέση. Έτσι η ομάδα μας ελπίζει μόνο σε "στραβοπάτημα" της Ελευσίνας...
Στα υπόλοιπα δύο ματς της αγωνιστικής ο Σ.Ο.Καλλιθέας επικράτησε του Πανελλήνιου Γ.Σ. με 5,5-4,5 ενώ η Σκακιστική Άνοιξη αναδείχτηκε ισόπαλη 5-5 με τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας (ρεπό ο Σ.Α.Σ. Κορωπίου).

Η βαθμολογία μετά τον 8ο γύρο έχει διαμορφωθεί ως εξής:
  1. Σ.Ο. Καλλιθέας 12 β.
  2. Σκακιστική Άνοιξη 10 β.
  3. Σ.Α.Σ. Κορωπίου 10 β.
  4. Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 8 β.
  5. Σ.Ο. Αιγάλεω 7 β.
  6. Πανελλήνιος Γ.Σ. 6 β.
  7. Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας 5 β.
  8. Α.Σ. Παπάγου 4 β.
  9. Σ.Ο. Ηλιούπολης 2 β.
Στο τελευταίο (9ο) γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανελλήνιο Γ.Σ. Με νίκη δική μας και ισοπαλία του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας με τον Α.Σ.Παπάγου η ομάδα μας καταλαμβάνει την 4η θέση (αφού θα ισοβαθμήσει με την ομάδα της Ελευσίνας, την οποία, όμως, έχει νικήσει στο μεταξύ μας ματς) ενώ, θεωρητικά, ακόμη και με ισοπαλία την Κυριακή έχουμε ελπίδες για την 4η θέση στην περίπτωση ήττας του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας στου Παπάγου.


Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ένωσης (http://www.essnachess.gr) και στο Chess Results (http://www.chess-results.com/tnr62996.aspx?lan=1).